Voorspelling populaire babynamen 2019 - Mamaliefde.nl

Top 10 populaire babynamen 2019

Aan het begin van het jaar worden altijd de voorspellingen gedaan met betrekking tot de populairste babynamen. Maar welke naam moet je je kind nu wel of toch liever juist niet geven? Deze lijst is gebaseerd op de zoekopdrachten die toekomstige ouders hebben uitgevoerd en dus een realistische indicatie geven over de populariteit. Ieder jaar komen er bepaalde trends terug op het gebied van babynamen. Zo worden er veel jongens vernoemd naar populaire voetballers en meisjes naar bekende actrices of zangeressen. Wat de verwachting is dat populaire babynamen 2018 zijn? Ik deel de voorspellingen voor het komende jaar. 

De vraag is echter natuurlijk wat de verwachting is van de meest populaire babynamen in 2018. Welke naam moet je je kind juist niet geven om te voorkomen dat het straks met drie naamgenootjes in de klas zit. Geloof me, ik heb in die situatie gezeten want in 1985 stond de naam Linda in de top 3 van meest gegeven meisjesnamen. Met als gevolg dat ik in een klas zat met twee andere Linda’s. En je al snel Linda B. wordt, of een andere bijnaam krijgt. Zo te zien is de naam nog steeds populair en aanwezig in de top 10!  De top 3 in 2017 van populairste babynamen van 2017 was Sem, Noah en Finn. Bij de meisjesnamen was de top 3 Lauren, Emma en Julia.

Lees ook: Naam baby wel of niet tijdens zwangerschap vertellen en bekend maken?

Trends populaire Nederlandse babynamen in 2018

Daarom dat er een lijst is gemaakt met een voorspelling van de populairste babynamen van 2018. Dit is gebaseerd op de zoekopdrachten die toekomstige ouders hebben uitgevoerd en dus een realistische indicatie geven over de populariteit. Ieder jaar zien komen er bepaalde trends terugkomen op het gebied van babynamen. Meer tips voor het vinden van de perfecte babynaam vind je hier.

 • Meisjesnamen die op een ‘a’ eindigen, blijven het in 2018 goed doen: maar liefst 6 van de 10 populairste meisjesnamen eindigen op deze klinker.
 • Bij de meiden hoor je ook steeds vaker namen die uit twee namen bestaan, al dan niet voorzien van een koppelteken. De meeste ouders kiezen vervolgens één naam als roepnaam.
 • Bij de jongens doen babynamen met één lettergreep het onverminderd goed: 7 van de 10 jongensnamen hebben één lettergreep.
 • Ook varianten van top 10-namen worden hip: vanzelfsprekend vinden ouders namen uit de top 10 erg mooi, maar niet iedereen wil zo’n populaire naam geven, dus gaan ze op zoek naar varianten of namen die dezelfde klanken hebben maar dan op een andere manier worden geschreven.

Nieuwsgierig naar de top 10 populairste jongensnamen en meisjesnamen in 2018

Jongensnamen   2018

 1. Mees
 2. Noah
 3. Sem
 4. Daan
 5. Finn
 6. Bram
 7. Levi
 8. Jesse
 9. Luuk
 10. Julian

Meisjesnamen    2018

 1. Julia
 2. Mila
 3. Sophie
 4. Saar
 5. Liv
 6. Nova
 7. Emma
 8. Lauren
 9. Lynn
 10. Zoë

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om babynamen te geven met een bepaalde culturele achtergrond, kijk hier eens voor (moderne) Tunesische babynamen en de Arabische babynamen.

Populaire meisjesnamen

Verrassend is dat bij de meisjes de naam Nova enorm populair aan het worden is. Nova past helemaal binnen de trend waarin vooral meisjesnamen eindigend op een ‘a’ gekozen worden. Nova’s populariteit is al jaren aan het stijgen. Vorig jaar stond deze naam nog op plek 29, maar in 2018 komt Nova de top 10 van populairste meisjesnamen binnen op plek 6. Opvallend is dat naast de naam Anna ook Sara en Eva verdwijnen uit de top 10 – maar de naam Saar komt daar voor terug. Er wordt voorspeld dat volgend jaar enorm veel meisjes de naam Yara, Lina, Noa of Ella krijgen: deze namen komen in 2018 nog niet in de top 10, maar zijn wel hard op weg naar de top.

Dit jaar zijn er voor het eerst grote veranderingen in de meisjesvoornamen. In 2016 kwam Soof de top 20 binnen en op dit moment staat deze meisjesnaam al in de top 3. Mogelijk veroorzaakt door de populaire films Soof en Soof2. In het laatste kwartaal van dit jaar zien we dat Soof concurrentie krijgt van Vaiana. Wellicht kan de gelijknamige populaire Disneyfilm hierop van invloed zijn? Beide namen staan op dit moment op een gedeelde derde plek. Daarnaast is ook Elin in de race om een plek in de top-3 te bemachtigen. Uit het niets komt deze naam in het vierde kwartaal de top 5 binnen.

Populaire jongensnamen

De naam Mees stond nog nooit in de top-10, maar is al jaren een populaire naam. In 2016 werden 541 jongetjes Mees genoemd en eindigde de naam op plek 12. Volgend jaar zal z’n populariteit nog verder stijgen en zal Mees op 1 eindigen. De naam Max daarentegen zal volgend jaar uit de top-10 verdwijnen. Namen die upcoming zijn onder andere Dex, Vince en Hugo. Deze namen komen in 2018 nog niet de top 10 binnen, maar dat is wellicht een kwestie van tijd.

In 2017 staat Finn aan kop. Deze jongensnaam werd zelfs tweemaal zo vaak opgezocht als de runner up Kyan. Manoah stond vorig jaar nog op een achtste plek en lijkt dit jaar zijn plek in de top 3 veiliggesteld te hebben. Sven stijgt lekker en komt dit jaar voor het eerst de top 20 binnen, net als Otis, Jaxx en Levin.

Bron Hipdesign en ikbenzwanger.com

Meer informatie over de populairste babynamen vind je op de website van de Sociale Verzekeringsbank die onder andere zorgt voor de kinderbijslag.

Houden jullie rekening met het kiezen van jullie babynaam met deze lijst van populairste namen?

Nieuwsgierig naar wat de populaire babynamen zijn van 2018? Overzicht met top 10 jongens babynamen en meisjesnamen. Wat zijn de meest voorkomende namen en wat zijn de trends? - Mamaliefde.nl

Summary
Review Date
Reviewed Item
Populaire babynamen 2018; Top 19 meisjes & jongensbabynamen
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top