Vandaag deel ik ‘eindelijk’ de foto’s van het dessert buffet dat ik voor de tweede verjaardag van onze dochter had gemaakt. Weet je nog wel, in het onderwater thema. Iets wat al lange tijd op mijn ’to blog’ lijstje stond. 

Allereerst even een overzichtfoto. Zal ik daarna vertellen wat je allemaal ziet.

Underwater dessert buffet - mamaliefde

Gebak

Underwater dessert buffet - mamaliefde

Underwater dessert buffet - mamaliefde

Underwater dessert buffet - mamaliefde

Bij een verjaardag hoort gebak. Dit keer heb ik geen marsepeinen taart gebakken van meerdere verdiepingen. Wel mocht ik de kasteelvorm van mijn zus lenen, waar ik een onderwaterkasteel van heb willen maken met behulp van roombotercreme en chocoladestiften. De kaarsjes in de vorm van zeemeerminnen en zeepaardjes waren ook erg fijn. Tot slot nog wat marsepeinen visjes en het onderwaterkasteel was klaar. In stukjes was het vooral een soort eenvoudige cake met een grote toef slagroom.

De tweede taart was een kwarktaart; dit valt over het algemeen zeer goed in smaak. Het idee was om er met vruchten visjes op te ’tekenen’ en die ‘vast te leggen’ met gelatine. Dit had ik zelf zo bedacht en was dus ook een geval van uittesten. Er zijn meerdere laagjes aan de pas gekomen voor het helemaal goed zat. De laag gelatine was hierdoor dikker geworden dan verwacht, maar had wel het gewenste effect en kon ook op zeer veel complimenten rekenen. Gelukkig was het ook nog lekker.

Tot slot had ik een aantal cupcakes gedecoreerd; wederom heel simpel en eenvoudig met een witte chocolade dip en visjesvormen. Zoals ik al zei; ik heb het mezelf makkelijk gemaakt.

Hartig

Underwater dessert buffet - mamaliefde

Underwater dessert buffet - mamaliefde

Op een dessert table horen in mijn ogen ook hartige gerechten. Vaak komt dit neer op fruit en bladerdeeghapjes. Ik merk dat de hartige hapjes over het algemeen altijd zeer gewaardeerd worden en erg hard gaan.

  • Watermeloenhaai; manlief had zijn beeldhouwkunsten losgelaten op een watermeloen die vervolgens gevuld werd met gemixt fruit. Hierbij had ik cupjes om het fruit in te doen.
  • Vishengels; van soepstengels had ik een soort hengels gemaakt, samen met (zoete) visjes.
  • Home made garnalensalade; garnalen zijn de grote favoriet van onze dreumes. Zo zijn we ooit op een bbq geweest, waar ze de hele avond alleen maar garnalen heeft gegeten. Dat mocht dus ook niet ontbreken op haar verjaardag. Manlief had een grote schaal vol gemaakt, samen met crackertjes om het op te doen.
  • Gevulde eieren; Zelf vind ik een gevuld eitje op zijn tijd wel lekker. Deze heb ik nadat ze gekookt zijn even in een badje gelegd van water met een druppeltje blauwe kleurstof. Vandaar de blauwe onderkant.
  • Cheese octopussen; Kaas kan natuurlijk niet ontbreken op een Hollandse verjaardag. Vandaar dat ik een zakje cheese strings heb gekocht en daar octopussen van heb willen maken. Dit idee had ik van pinterest en kan beter.
  • Bladerdeegdolfijntjes; Met een koekjesvorm heb ik dolfijntjes uitgesneden uit de bladerdeeg. Deze heb ik afgebakken in drie varianten; met sesamzaad, kaas en chocoladehagelslag.
  • Broodbootjes; Van croissantjesdeeg heb ik een soort bootjes ‘gevouwen’ en gevuld met kaas. Een sateprikker met zeil er in en klaar. Die gingen erg hard.

Zoet