Skip to Content

Gratis op je verjaardag; acties, cadeautjes, dingen en uit eten met kind

Gratis op je verjaardag; acties, cadeautjes, dingen en uit eten met kind

Nog geen maand geleden was ik zelf jarig. Veel bedrijven bieden korting op producten, of zelfs gratis producten aan. Ik heb helaas niet op tijd onderzoek gedaan naar de voordelen van het jarig zijn en ben hierdoor veel gratis of goedkope producten misgelopen. Dit laat ik jullie niet gebeuren.

Om het je makkelijker te maken heb ik de tijd genomen een lijst te maken van alle dingen die je in Nederland gratis of met korting op je verjaardag kunt scoren. Je hoeft bij veel plekken het product niet eens op je verjaardag zelf op te halen. Vaak krijg je enkele dagen tot weken de tijd. Tel uit je winst! Ook de grote ketens, die vrijwel overal in Nederland staan, doen mee met deze verjaardagacties. Het idee is natuurlijk dat als je komt voor een gratis product, je ook gelijk iets anders haalt / besteld ;-)

Let goed op, veel bedrijven vragen je wel je legitimatiebewijs te laten zien als bewijs dat je werkelijk jarig bent. Vergeet deze dus niet mee te nemen tijdens je haul.

HEMA – Tompouce

De HEMA is een keten die je inderdaad door heel Nederland kunt vinden. In deze oer-Hollandse winkel krijg je een gratis geglaceerde tompouce op je verjaardag.

Je hebt hier wel een (geregistreerde) klantenpas voor nodig. In de week voorafgaande aan je verjaardag krijg je een voucher per mail. Deze kun je blijven gebruiken tot drie dagen na je verjaardag, dus je hoeft niet eens je bezoek te verlaten voor je toetje.

McDonalds – Snack

Bij deze grootste fastfoodtent krijg je op je verjaardag één van de volgende producten:

  • Zes kipnuggets;
  • McFlurry;
  • Hamburger.

Let wel op dat je hiervoor de App van de McDonalds nodig hebt. In deze app vul je je geboortedatum in. Je krijgt dan een coupon die je kunt gebruiken op je verjaardag zelf.

Dunkin Donuts – Donut

Dunkin Donuts is nog niet heel lang in Nederland en moet nog naar veel steden komen. De grootste steden kunnen echter al genieten van de romige, Amerikaanse donuts.

Op je verjaardag krijg je een gratis donut naar keuze. Ook hier heb je de app voor nodig, waar je je geboortedatum op moet hebben doorgegeven.

Lidl – Chocolade

Bij de Lidl krijg je een gratis chocoladereep van Tony Chocolonely. Je hebt hier wel de Lidl App voor nodig, maar je krijgt tien dagen de tijd om je chocoladetreat op te halen.

Ikea – Taartje

Wil je graag een taartje eten? Als je jarig bent krijg je als je lid bent van Ikea family een mailtje met een voucher voor een gratis taartje in het Ikea restaurant. Deze voucher is zelfs 30 dagen lang geldig, dus ook als je niet direct in staat bent om langs te gaan kan je er gebruik van maken. Je kan de voucher laten scannen en dan kiezen uit een chocolade taartje of appelgebak. En als Ikea family led krijg je sowieso al gratis koffie of thee.

Van der Valk

Als je een Valk Exclusief-account hebt kan je je geboortedatum invullen voor een verjaardagscadeau die je vervolgens moet verifiëren. Op je verjaardag krijg je een verjaardagskaart met een mooie verrassing. Als je voor de kinderen een Kids ID aanmaakt krijgen zij ook een speciale verjaardagskaart die je kan inleveren voor een gratis kindermenu.

Restaurant

Veel restaurants bieden gratis (promotionele) producten aan voor jarigen (op de dag zelf op vertoon van geldig identiteitsbewijs, en soms bij x aantal andere betalende gasten). Ik weet nog goed dat in Hilversum een restaurant staat waar je (als je met vier vrienden of vriendinnen komt) zelf gratis mee mag eten bij vertoning van je legitimatiebewijs.

  • Watertuin; in het Westland en Zoetermeer vind je meerdere vestigingen.
  • Restaurant Samen: korting
  • Yosshi: eet je gratis als je met 5 of meer eet.
  • Eat palazzo: 50% korting

Weet je ook een restaurant laat het dan ons weten zodat we deze kunnen toevoegen aan het overzicht.

Jumbo

Bij de Jumbo krijg je op je verjaardag 20% korting op gebak. Dit kun je in de week voorafgaand, of de week na je verjaardag doen. Je hoeft je voor de Jumbo niet te registreren, enkel je legitimatiebewijs laten zien bij het afrekenen is voldoende. Daarnaast kan je een gratis product krijgen.

Albert Heijn

Misschien een minder feestelijke verrassing, maar bij de Albert Heijn krijg je gratis bezorging van je boodschappen. Een goede mogelijkheid om tien kratten bier te bestellen, want dat scheelt je toch weer een hernia. Zorg er wel voor dat je een account hebt vóór je verjaart.

Gall & Gall

Er staat niets (meer) over op de website, maar ze hebben jaren gehad dat je een voucher voor 20% korting kreeg voor op je bestelling. Dit was dan wel een voorwaarden gebonden, zoals geen flessen duurder dan 100 euro. Tegenwoordig krijg je deze voucher niet meer automatisch gemaild, maar als je er bij de klantenservice naar vraagt kan je deze wel krijgen.

The Body Club

Je kan je bij de Body Club aanmelden voor de Love Your Body Club. Als member spaar je punten elke keer dat je daar shopt, in de winkel of online, en krijg je geregeld speciale aanbiedingen. Zo krijg je bij je eerste bestelling na aanmelding 10% korting en op je verjaardag een kortingsbon voor 5 euo.

H&M

Bij de H&M krijg je 25% korting op één product naar keuze. Je kunt de code hiervoor vinden in je account, of in de app. De code is twee weken houdbaar, daarna komt het te vervallen.

Douglas

Bij de Douglas krijg je €5 korting voor je verjaardag. Deze korting krijg je wederom binnen per mail, dus schrijf jezelf wel in voor de nieuwsbrief en maak een account aan. Je moet je verjaardag vooraf bekendmaken, om de handige korting te krijgen bij aankoop van een product. De vijf euro is niet in te leveren voor pegels, helaas.

Rituals

Bij de winkels van Rituals krijg je al jaren hetzelfde cadeau: een gratis fles douchegel. Deze shower oil krijg je gratis bij een aankoop in ofwel de winkel, of de webshop. Je krijgt een persoonlijke code binnen in de mail, als je geregistreerd bent, die je kunt invullen of kunt laten scannen.

Kruidvat

Bij de Kruidvat krijg je een gratis flesje nagellak van Essence. Ook hiervoor heb je een geregistreerde klantenkaart nodig. Je kunt de kaart scannen bij het afrekenen en de nagellak zal automatisch op €0 worden gezet.

Efteling

Bij de Efteling krijgt de jarige Job of Jet €12 korting op de entreekaart. Hiervoor moet je wel de nieuwsbrief ontvangen. Je krijgt namelijk een kortingscode per mail.

Toverland

Bij Toverland mag de jarige volledig gratis naar binnen. Je moet je ticket vooraf online reserveren, maar je hebt verder geen registratie nodig. De gratis entree is niet leeftijdsgebonden en werkt voor ieder, groot en klein.

Kinepolis

Kinepolis is een bioscoopketen dat gevonden kan worden in Enschede, Breda, Almere, Den Bosch, Den Helder, Dordrecht, Emmen, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Huizen, Utrecht (jaarbeurs en centrum) Leidschendam, Oss, Schagen, Spijkenisse en Zoetermeer.

Met name dus in het zuidwesten van Nederland. Als je lid bent van de nieuwsbrief krijg je een gratis bioscoopticket op je verjaardag.

Overige acties

  • Bob autowas: gratis wasbeurt

Zoals je ziet is er een boel te zien of te halen. Het handige aan de meeste producten en uitjes is dat je het niet persé op je verjaardag hoeft te bemachtigen.

Zorg er echter wel voor dat je je bij de betreffende winkels hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief voorafgaand aan je verjaardag. Dan krijg je een aantal dagen, tot zelfs weken, de tijd om je cadeautje op te halen. Succes!

Floortje