Skip to Content

Frozen verjaardag voor kinderen met taart en decoratie

Frozen verjaardag voor kinderen met taart en decoratie

De eerste jaren heb je als ouder nog best wel een vinger in de pap als je gaat voor een thema voor de verjaardag en kan je het nog heel ‘verantwoord’ houden op rood met witte stippen of onderwaterthema.

Als ze vier worden weten ze precies wat ze willen; Anna en Elsa, oftewel Frozen. Je kan er tegen in gaan. Maar een verjaardag moet vooral leuk zijn voor het kind, en als zij Frozen wilt dan wordt het Frozen.

Stiekem vind ik het ook helemaal niet erg, Frozen is zeer populair en er is meer dan genoeg merchandise te vinden. Dit scheelt jouw als moeder weer tijd.

Ik weet nog goed hoe ik het eerste jaar echt gewoon avonden bezig was met de decoratie etc. En bij de eerste verjaardag van je eerste kind is dat nog heel bijzonder. Nu vind ik het wel prima. En dochterlief gelukkig ook. Hang een paar ballonnen op en een slinger en je kind voelt zich jarig.

Waarom zou je er als ouder dan meer tijd en energie in steken? Het deed haar duidelijk erg veel, iedere keer als de deurbel ging en er visite kwam rende ze daarop af. Voor de cadeautjes en om ze welkom te heten op haar ‘Anna en Elsa-feestje’ zoals ze het zelf noemde.

Misschien een beetje druk, maar erg leuk om je kind zo enthousiast te zien over zoiets kleins.

Nu ben ik wel een ontzettende loedermoeder hoor, ik had netjes op tijd (maand van tevoren) de uitnodigingen klaar liggen voor de gezinnen met kinderen en zowaar ook op de post gedaan. De familie en vrienden zonder kinderen daarentegen schoten erbij in vanwege de vakantie. En daarna niet meer bij stil gestaan. Oeps.

Achteraf vind ik het ook niet zo heel erg hoor, met een man die 1 juli bij een nieuwe werkgever begint en ook direct op zaterdag, de dag die we hadden gepland voor de verjaardag, moet werken.

Nu zal het vast gezellig worden, maar veel behoefte aan gedoe heb ik niet. Zo doe ik ook pas op het laatste moment, vrijdagavond laat nog de boodschappen zodat er naast taart ook nog wel wat anders lekkers in huis is. Al is dat nogal lastig te plannen omdat dan ook de taart bezorgd zou worden.

Frozendecoratie

Terug naar die decoratie; lang leve de webshops waarbij je met een klik op de knop alles dat je maar nodig hebt kan vinden en thuis laat bezorgen. Zoals Fun.be waar ik los ga op de decoratie zoals slingers, ballonnen, banner, heliumballon, lampionnen voor als het mooi weer is buiten.

Met een beetje twijfel bestel ik ook… en dat is toch wel echt een gouden greep: een levensgrote Anna en Elsa die je eenvoudig met maskingtape op de muur plakt en je kamer is in één keer Frozenproof!

Ik hang ze boven de eettafel. Zodat ze zowel kunnen dienen als een achtergrond voor photopoothachtige foto’s en vervolgens ook prima achter een dessert table mocht ik daar tijd voor hebben (maken).

Daarnaast ben ik erg blij met mijn Tafelziel. De kleinere portretten van Anna en Elsa en de banner met Happy Birthday uit het bannerpakket stop ik met wat confetti onder het tafelkleed. Dat scheelt weer een tafelkleed en kan dus ook gewoon een paar dagen blijven liggen.

Aan tafel

Natuurlijk mag een Frozentaart niet ontbreken, ik heb een grote Frozen 3d taart besteld, er was zelfs de keuze uit meerdere modellen. Gelukkig had ik dat wel op tijd geregeld na vorig jaar te laat zijn geweest en geen zin / tijd te hebben om daar zelf mee aan de slag te gaan.

Een deel van de visite komt echter al op woensdag, de dag dat ze ook echt jarig is om de drukte met kinderen te ontwijken. En naar wat later blijkt ook de regen…

Gelukkig had ik de vorige keer bij de Albert Heijn in het koelvak kant en klare Frozentaarten gezien. Toen dinsdagavond oma onverwachts op de stoep stond heb ik haar met dochterlief op pad gestuurd om een taart te kopen voor de eerste visite. Dat bleek een heerlijke chocoladetaart te zijn.

Die taart moet natuurlijk gegeten worden van Frozenbordjes, en limonade uit Frozenbekertjes. En een pak met servetten kan ook geen kwaad, dus dat klik ik ook zo in mijn digitale winkelmandje.

Sweet table

De sweet tables die ik op Pinterest voorbij zien komen zien er altijd schitterend uit. In het begin heb ik daadwerkelijk nog pogingen gedaan om dat ook zo uitgebreid op te zetten. Dagen stond ik in de keuken, en waarvoor? Daarnaast kost het stiekem ook best veel geld als je alles zelf wilt doen en alle materialen wilt aanschaffen.

Daarom was ik van plan om het dit keer bij een schaaltje chips en wat snoeptomaatjes te houden zodat er evenwicht blijft.

Tot ik in de supermarkt kwam, dan kan ik het toch niet laten om er toch een beetje moeite in te steken en passende hapjes te kiezen. Zoals stervormige chipjes die prima door kunnen gaan als sneeuwsterren en marsmallows. Alles wat een beetje wit / blauwig was.

Maar er is meer…

Ik heb een paar keer bij anderen een pinata tegengekomen en vind dat toch wel een erg leuk idee. Zeker omdat er toch meerdere kinderen komen. Voor de zekerheid bestel ik dan ook een wit paleisje en een stok zodat ze daar straks op los kunnen rammelen.

Natuurlijk ontbreekt de confetti (hartjes en cirkels met Frozen erop) niet en cadeautjes zoals mini-kaleidoscopen (haar favoriet), maar ook stationary met linealen, notitieblokjes en potloden.

Ik twijfel nog om dat te gebruiken voor traktatie waar ik op moment van bestellen nog niet uit ben of voor in de pinata. Wat de traktatie is geworden zie je komende woensdag, inclusief een winactie!

Natuurlijk mogen cadeautjes niet ontbreken op haar verjaardag. Ik weet niet meer waar, maar ik kwam ooit een rol tegen met Frozen-inpakpapier en was nu heel blij dat ik hem gewoon meegenomen heb. Konden de kleine cadeautjes ook netjes in thema ingepakt worden.

Nu heeft ze al een Anna en een Sophiajurk. We hebben ook twee kinderstoeltjes waar de jurken precies omheen passen. Dat ziet er best grappig uit. Aan de deur hang ik ook een opblaasbare vier. Deze had ik iets groter verwacht maar is voor dit formaat prima aan de deur. Zien de buren ook dat er iemand jarig is ;-)

Dinsdagavond ga ik dus met een gerust hart naar bed. Dochterlief is de volgende ochtend helemaal happy als ze alles ziet.

Meer tips voor een geslaagde Frozen verjaardag vind je bij Voor mijn kleintje.

Mogen jouw kinderen zelf kiezen wat het thema wordt voor de verjaardag?

Linda van Aken