Skip to Content

Verjaardagskaart maken; 8 tips en originele ideeën en teksten

Verjaardagskaart maken; 8 tips en originele ideeën en teksten

Op dit moment gaan dingen een beetje anders dan dat ze normaal lopen. Dingen die vroeger heel vanzelfsprekend waren, liggen nu al snel een stuk ingewikkelder. Zoals op een verjaardag even langsgaan om iemand te feliciteren.

Gelukkig zijn er ook alternatieven om toch te laten weten dat je aan iemand denkt, ook als je niet fysiek aanwezig bent! En gaat toch net wat verder dan een hartje of een taartjesemoji onder een bericht op sociale media!

Humor

Ze zeggen niet voor niets dat lachen gezond is. Humor doet het altijd goed op een verjaardagskaart; of het nu om een jong kind gaat of een volwassene, vrijwel iedereen zal dit kunnen waarderen.

Kaarten waarin humor zit verwerkt zijn daarom ideaal om ook vanaf een afstand een glimlach op iemands gezicht te laten toveren. De humor kan verwerkt zitten in het ontwerp van de kaart zelf maar ook in de tekst zelf bijvoorbeeld.

Tegoedbon

Komt het nu even niet uit om langs te komen? Maar wil je dat later breed inhalen? Dan kun je er ook voor kiezen om een kaart in de vorm van een tegoedbon te sturen.

Bijvoorbeeld om een keer af te spreken om samen met de jarige iets leuks te gaan doen en mee te nemen voor een dagje uit? Of wat dacht je van een gezellig logeerpartijtje!

Fotokaart

Naast de standaard kaarten kun je ook heel eenvoudig zelf je eigen kaart ontwerpen of gebruik maken van een ontwerp en die verder personaliseren met een foto zodat het kind toch de hoofdrol speelt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een kaart met een afbeelding van een astronaut met het gezicht van het jarige kind? Of een vrolijke kaart waarop de naam, leeftijd en foto van het kind is verwerkt?

Tip: Greetz heeft een uitgebreide collectie van verjaardagskaarten zodat iedereen hier een eigen verjaardagskaart kan maken!

Personaliseren

Een kaartje versturen via digitale post hoeft helemaal niet onpersoonlijk te zijn, je kan het namelijk precies aanpassen naar je eigen smaak en boodschap die je wil doorgeven. Wat dacht je van een foto toevoegen waar jullie samen opstaan? Ook kun je een persoonlijke boodschap toevoegen en die versieren met stickers en emoji’s.

Felicitatieteksten

Geen idee wat je moet schrijven aan de binnenkant? Hieronder een aantal suggesties voor felicitatieteksten.

Ballonnen, slingers en lekker eten,
vandaag is de dag dat alles mag.
Laat je maar flink verwennen,
want dit is jouw verjaardag!

Hé coole kikker,
we wensen je de leukste verjaardag ooit!

Vandaag is het feest 
en iedereen is blij.
Want er is er één jarig,
en dat ben jij!

‘t is Tijd voor cadeautjes,
en feestelijk papier,
met heel grote strikken,
en vooral heel veel plezier!

Er was eens…
Een lieve toverfee,
die altijd leuke dingen deed.
Als je jarig bent komt ze snel,
aangerend met een dikke zoen,
en mag jij een wensje doen!

Voor een jarige lieve meid,
heel veel cadeautjes en gezelligheid!
Vandaag is alles mooi versierd,
omdat jij je verjaardag viert!

Hoera,
Vandaag is de dag dat alles mag!
Het is jouw feest, zing, dans & lachdag.

Hartelijk gefeliciteerd,
Ik hoop dat de verjaardag net zo speciaal wordt als jij.
Een dikke knuffel.

Zo’n feestelijke verjaardag,
maakt iedereen vrolijk en blij!
Maar wie geniet er het meest?
Ja, dat ben jij!

Ga voor XXL

Wil je echt opvallen? Ga dan voor een XXL-kaart; een extra grote kaart die al een cadeautje op zich is om te ontvangen.

Afhankelijk van de kaart die je kiest kan hij daarna ingelijst worden of als een poster opgehangen worden op de kamer. Onder andere de persoonlijke kaarten met naam en foto zijn hier zeer geschikt voor.

Bezorgen op verjaardag zelf

Tip: Ben je bang dat je de verjaardag van iemand vergeet; zorg dan dat je op tijd een kaartje klaarzet. Dan kun je zelfs als je door wat voor omstandigheden dan ook niet in staat bent of het zo druk is dat je dit makkelijk gaat vergeten, al op tijd inplannen.

Je kan namelijk ook de datum invoeren waarop de kaart verzonden moet worden. Je hebt waarschijnlijk al meer dan genoeg aan je hoofd tenslotte. Dan kun je dit in ieder geval van je takenlijstje afvinken!

Stuur een cadeautje mee per post

Wil je echt uitpakken? Stuur dan een prachtig verjaardagscadeau mee met de verjaardagskaart. Tegenwoordig zijn er steeds meer cadeautjes die je kan versturen via de brievenbuspost! Ook zijn er cadeautjes die altijd wel goed scoren bij kinderen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote heliumballon of een zachte knuffel? Of een lekkere reep chocolade al dan niet met persoonlijke boodschap?

Bij wat oudere meisjes doen verzorgingsproducten het ook goed. Als het kind 18 wordt kun je ook kiezen voor een speciaal bierenpakket of een eerste wijntje.

Heb jij al eens een cadeautje verstuurd per post?

Linda van Aken