Skip to Content

25 Kinderdisco liedjes; minidisco om mee te dansen op vakantie

25 Kinderdisco liedjes; minidisco om mee te dansen op vakantie

Even lekker bewegen of op zoek naar muziek voor een disco voor de kinderen; dan zijn kinderdisco liedjes van oa minidisco een aanrader. Grote kans dat ze deze kennen van van vakantie of van school.

Dit overzicht is ideaal ook voor een playlist in de auto, voor het vakantiegevoel thuis of een disco kinderfeestje. Muziek aan (eventueel YouTube als je geen zin hebt om mee te dansen) en gaan! Het voordeel van YouTube is dat de bijbehorende dansjes worden voorgedaan.

Chocolate Choco Choco

Dit liedje staat toch echt wel op nummer 1. Het is één van de nieuwe liedjes en toen ik het hoorde moest ik eerst even denken aan het liedje van K3 maar deze is toch echt net wel even iets anders en na 1 keer horen zong en dans zoonlief het liedje al mee.

Dat is toch wel de kracht van de Minidisco-liedjes, veel herhaling, en ‘logische’ bewegingen zodat je al snel mee kan doen en dansen. Hier vind je trouwens de internationale versie, net ietsjes anders.

Superman

Deze vonden de kinderen in het begin nog wel een beetje moeilijk, vooral omdat er nogal wat bewegingen bij komen te kijken. Zoonlief probeert het op een gegeven moment nog wel, maar dochterlief krijgt dan een beetje te maken met faalangst.

Toch is het een superlied met als hoogtepunt toch wel de supermanbeweging.

Tsjoe tsjoe wa

Van origine geen Minidisco-liedje, maar door hen wel heel populair geworden met lekker veel herhaling en bewegingen achter elkaar. Lekker gek doen hoort erbij! Vooral van zoonlief is dit de ultieme favoriet.

Hij vindt het heerlijk om lekker gek te doen en associeert Minidisco dan ook met tsjoe tsjoe wa en is in staat om overal opeens dat dansje te gaan doen.

Dans met Tante Rita

Aan de ene kant een ontzettend irritant lied, nog wat drukker dan de anderen. Maar de kinderen vinden het een superlied en dit zat al snel in hun hoofd en ging er niet meer uit.

In de auto, of midden op het dorpsplein waren ze in staat om opeens te gaan zingen ‘Hoe dansen de jongens’ en ‘Hoe dansen de meisjes’. Dat is toch wel hun favoriete zinnetje.

Vliegerlied

Dit lied was voor mij nieuw maar hebben we in meerdere landen gehoord. De kinderen vonden het ook geweldig vanwege de vergelijkingen met dieren. Daarnaast wordt er ook een hoop in gesprongen. Dus dat is altijd goed ;-)

Bim Bum Biddy

Dit vind ik zelf misschien nog wel één van de leukste liedjes ook al is hij irritant. Maar dan niet zozeer qua muziek, die vind ik juist wel grappig, maar vooral omdat het nog wel even oefenen is om het dansje onder de knie te krijgen.

Eigenlijk zijn het maar drie woorden die iedere keer in een zelfde ritme terugkomen. Bij ieder woord hoort een beweging; een snap, klap in de handen of klap op de knieën.

Het voordeel van dit lied is dat hij internationaal hetzelfde is.

Ochtendgymnastiek

Stukje nostalgie voor mama en papa dit liedje met muziek dat je vast nog kent van vroeger bij Carlo en Irene waar op zaterdag Telekids begon met Ochtendgymnastiek.

Zelf heb ik hier ook nog fijne herinneringen aan omdat we één van die klassen waren die bij de opnames aanwezig mochten zijn en vervolgens ‘wonnen’, dus een dagje pretpark kregen.

Haka

Geïnspireerd op de traditionele dans in Hawaï is dit hakadansje waarbij grove bewegingen en veel gestamp hoort. Ideaal als je kind vol met agressie zit ;-)

Doe maar lekker mee

Ondertussen wel een klassieker te noemen. Dit vrolijke liedje met eenvoudige bewegingen waar de kinderen makkelijk aan mee kunnen doen.

Clap Clap Step Step

Soco, Bate, Vira

Het vergt wat oefening voor je dit dansje met bewegingen onder de knie hebt, maar als je hem door hebt is hij erg leuk. Ook als hij sneller gaat!

Dieren uit de dierentuin

Dierenliedjes scoren vaak goed bij de wat jongere kinderen; in dit liedje komen er diverse dieren voorbij, natuurlijk met de bijbehorende bewegingen.

Theo Theo

Ook Theo Theo is een echte klassieker die de kinderen prachtig vinden. Vooral als Theo het fout doen lachen ze hem uit. En dat ze stiekem ook nog een beetje leren over letters is natuurlijk mooi meegenomen ;-)

Bzzz Bzzz Bzzz

Hallo

Onze Aarde

Tsji Ki Tsja

Vliegerlied

Baby Haai

En tot slot dit haaienlied wat ook geschikt is voor de jongste kinderen.

Pinguïndans

Macarena

Kabouter Plop

Een echte klassieker is de kabouterdans met Kabouter Plop in de hoofdrol, ook dit liedje heeft natuurlijk een eigen dansje.

Bewegen is gezond

Van links naar rechts

Met dit lied krijg je niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en andere volwassenen in beweging!

Mee dans liedjes vakantie

Als je naar een camping gaat en er is een (Nederlandstalig) animatieteam, dan kun je er niet omheen; de kinderdisco liedjes zijn superberoemd. Waar je er zelf op een gegeven moment wel genoeg van hebt, keken de kinderen hier een halve dag naar uit. Om aan het einde van de dag nog eventjes met zijn allen te zingen en dansen.

In het begin nog een beetje onwennig bij nieuwe liedjes, of nog een beetje schuchter bij mama staan. Maar al snel hadden ze de smaak te pakken en deden ze vrolijk mee, zelfs die avond dat het animatieteam vrij had en een paar moeders de muziek aanzetten om samen te gaan dansen.

Wat is het favoriete liedje van jou of je kind?

Linda van Aken