Skip to Content

10 Bekende youtubers en vloggers voor kinderen & jeugd Nederland

10 Bekende youtubers en vloggers voor kinderen & jeugd Nederland

In een wereld waarin Social Media en internet een grote rol spelen, spelen tegenwoordig ook bekende youtubers een grote rol. Ze worden steeds bekender, sommigen zijn inmiddels zelfs op televisie te zien! Maar welke youtubers zijn er nou echt leuk voor kinderen en waarom?

Bekende Nederlandse youtubers

Er zijn inmiddels heel wat Nederlandse youtubers te vinden op YouTube, de één wat bekender dan de ander. Ook de onderwerpen waar zij over filmen zijn erg uiteenlopend maar ze geven wel allemaal een kijkje in hun persoonlijke leven.

Alleen, welke youtubers zijn nou echt bekend en daarnaast ook leuk en geschikt voor kinderen? Onderstaand vind je een overzicht met een aantal bekende namen en een korte uitleg waarover zij filmen.

Waarbij er een verschil is tussen youtubers die filmpjes maken over challenges etc maar ook vloggers die dagelijks of wekelijks een vlog maken over hun bezigheden.

MeisjeDjamila

Djamila woont gedeeltelijk in Nederland en Amerika, maar haar vlogs zijn altijd in het Nederlands. Iedere vrijdag en zondag uploadt ze een nieuwe video op haar kanaal. Je kunt hier onder andere vlogs vinden met sketches, DIY en HOWTO’s en challenges.

Naast het vloggen heeft ze ook een eigen kledinglijn, zingt ze én is ze actrice. Ze speelde onder andere een grote rol in de film Misfit & Misfit2 en heeft voor beide films ook de titelsong ingezongen. Momenteel zit ze op 1,23 miljoen abonnees.

OnneDi

Dionne woont in Nederland samen met haar hondje en houdt onder andere van creatief bezig zijn, vloggen en zingen. Elke dinsdag en vrijdag uploadt ze een nieuwe video op haar kanaal waarbij de video van vrijdag standaard een “Leuk of Meuk?” aflevering is.

Verder heeft ze dit seizoen meegedaan met Expeditie Robinson en heeft ze vorig jaar It Takes 2 gewonnen. Daarnaast heeft ze ook in een aantal films gespeeld en een gastrol gehad in onder andere SpangaS.

Je kunt haar ook kennen van het YouTubekanaal van Enzo Knol of van Legends of Gaming waar ze een regelmatig terugkerende gast is. Momenteel zit ze op 848.000 abonnees.

Enzo Knol

Enzo is jarenlang de bekendste vlogger van Nederland geweest. Elke dag om 16:00 uur komt er op zijn kanaal een nieuwe vlog online waarin hij je momenten laat zien uit zijn dagelijks leven. Dit kunnen grappige momenten zijn, maar geregeld pakt hij ook serieuze onderwerpen aan zoals bijvoorbeeld pesten.

Ook maakt hij gamevideo’s; deze waren eerder te zien op dit kanaal maar zijn later verhuisd naar zijn tweede kanaal. Echter is dit begin dit jaar gestopt omdat er was ingebroken in zijn huis, en er apparatuur is meegenomen.

Hij heeft verschillende interviews gegeven in de media en is een aantal keer bij RTL Late Night geweest. Ook heeft hij sinds 2017 een eigen wassenbeeld in Madame Tussauds. Hij heeft meegedaan aan Legends of Gaming en hij heeft een eigen webshop met kleding en accessoires.

Sinds kort loopt er een samenwerking met de Jumbo, zijn merchandise zal daar ook gedeeltelijk te koop zijn. Momenteel zit hij op 2,27 miljoen abonnees.

Milan Knol

Milan is de oudere broer van Enzo en vlogt al sinds 2010. Zijn eerste kanaal heette ‘DitIsMilan’ en bevatte vooral sketches en parodievideo’s. In datzelfde jaar lanceerde hij ook het kanaal ‘DagelijksHaaDee’, dit was een gamingkanaal.

Uiteindelijk is dit ook zijn hoofdkanaal geworden. Na het winnen van twee VEED Awards voor ‘Beste Gaming YouTuber’ besloot Milan in december 2018 de kanaalnaam te veranderen naar Milan Knol.

Buiten de naam is er verder niks veranderd; hij uploadt nog steeds vlogs uit zijn dagelijks leven, challenges en gamingvlogs. Deze vlogs worden vaak opgenomen met andere youtubers die, net als Milan, ook bij Legends of Gaming horen. Momenteel zit hij op 1,34 miljoen abonnees.

Dylan Haegens

Dylan is ook een erg succesvolle en bekende youtuber. Elke week komt er een video online; meestal zijn dit komediesketches die hij filmt met een team waaronder zijn eigen verloofde.

Een heel populaire serie op zijn kanaal is de Top 10. In deze serie laat hij op een grappige manier een top 10-lijstje zien over van alles en nog wat. Hij maakt de video’s altijd met een vast team, onder wie zijn verloofde Marit. Ook heeft hij een tweede kanaal waarop wat meer persoonlijke video’s worden geplaatst.

Hij heeft verschillende awards gewonnen vanaf 2016 en in 2018 is zijn eigen film in première gegaan. Ook heeft hij een korte periode een eigen tijdschrift gehad. Momenteel zit hij op 1,71 miljoen abonnees.

StukTV

StukTV is in 2012 begonnen met hun kanaal. Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens voeren allerlei verschillende opdrachten uit die door de kijkers uitgekozen worden, en uploaden deze vervolgens op hun kanaal.

Deze uitzendingen komen op woensdag online en de series op zaterdag. Eén van deze series is Jachtseizoen, waarbij een Bekende Nederlander 4 uur lang uit de handen van StukTV moet blijven.

Per november 2018 is StukTV overgenomen door Talpa. Roadtrippers is een serie die op Veronica wordt uitgezonden, van de jongens van StukTV. Momenteel zitten zij op 2,28 miljoen abonnees.

Zoete Zusjes

Bovenstaande kanalen zijn vooral leuk voor wat oudere kinderen vanaf groep 3/4. De zoete zusjes zijn twee zusjes (en soms een broertje) die iedere week een nieuwe video uploaden met een challenge, een filmpje of wat anders.

Het afgelopen jaar hebben ze ook een hoop gereisd en filmpjes geupload van hun reis naar Zuid-Afrika en Disney World in Florida. Ze hebben ook een aantal eigen producten zoals een vriendenboekje en een boek met ideeën voor woensdagmiddag. Momenteel hebben ze 378 duizend abonnees.

Game-kanalen

Hier boven is het al een aantal keer genoemd; naast de youtubers zijn er ook speciale gamingkanalen.

Legends of Gaming

LOG is een Nederlandse YouTube-serie dat in handen is van EndemolShine Beyond en gesponsord wordt door KPN. In deze serie nemen bekende youtubers het tegen elkaar op in verschillende videogames onder leiding van drie teamcaptains te weten Jeremy, Don en Link die ook alle drie bekende youtubers zijn.

In seizoen twee speelden ze Masters of Minecraft en in seizoen drie hebben ze een serie gemaakt waar ze in de Efteling verschillende spellen moesten doen.

Onder andere Milan Knol en OnneDi doen dit seizoen mee. Momenteel hebben zij 494.000 abonnees.

NikkieTutorials

Natuurlijk zijn er ook heel veel internationale vloggers te vinden maar, voor jongere kinderen is dat vaak toch lastig. Als er al ondertiteling is, kunnen zij dit meestal niet volgen omdat het simpelweg te snel gaat.

Toch heb ik één vlogger die wel in het lijstje moet, omdat zij Nederlands is en ontzettend bekend.

En dan heb ik het natuurlijk over NikkieTutorials. Ze is geboren in Wageningen maar opgegroeid in Uden en maakt voornamelijk video’s die te maken hebben met make-up en lifestyle.

Na haar succes op YouTube heeft ze diverse visagiecursussen gevolgd en mag ze zich inmiddels ook professioneel visagiste noemen. Ze heeft voor enkele bladen en tv-programma’s gewerkt en werkt daarnaast ook met veel verschillende buitenlandse artiesten. Momenteel heeft ze 12,3 miljoen abonnees.

Het is uiteindelijk een aardige lijst geworden maar als je het mij vraagt zijn dit wel de leukste vloggers om naar te kijken.

Hier in huis staan de Bellinga’s en Enzo Knol dagelijks aan en af en toe wil er ook nog wel een aflevering van Legends of Gaming voorbij komen. Zelf vind ik Jachtseizoen leuk om te kijken; mijn oudste dochter kijkt dit op school met de hele klas.

Renate