Skip to Content

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed

Het Nederlands TV-programma Juf Roos verovert in rap tempo de harten van zowel jonge kinderen als ouders en grootouders.

Juf Roos is een vernieuwend kinderprogramma met een herkenbaar oud-Hollands tintje dat de fantasie bij kinderen stimuleert en een herkenbare snaar bij ouders en grootouders raakt.

Door het daverende succes lanceert Juf Roos nu ook een nieuw productassortiment zoals educatieve puzzels, bouwblokken, voorleesboekjes en knuffels.

Juf Roos

Juf Roos, met haar vrolijkheid, prachtige zang en haar grappige buurjongen Gijs, bezorgt kinderen tussen de twee en zes jaar elke dag weer veel kijkplezier.

Kinderen en ouders en zelfs oma’s en opa’s zingen de vrolijke, bekende Hollandse liedjes elke keer weer uit volle borst mee. Dit is ook meteen de kracht van het programma; het is tijdloos en herkenbaar.

Juf Roos is via verschillende media te bekijken en te beluisteren (RTL Telekids, YouTube, Spotify en via de website). Inmiddels draait ook de Juf Roos Theatershow op volle toeren met meer dan 25.000 verkochte tickets.

Juf Roos (gespeeld door Melissa Drost) woont in een kleurrijke molen waar ze het liefst de hele dag liedjes zoals ‘Twee Emmertjes Water Halen’, ‘Hop Paardje Hop’ en vele andere bekende Hollandse kinderliedjes.

Ze krijgt iedere dag bezoek van haar buurjongen Gijs (gespeeld door Jörgen Scholtens).  Na zijn doldwaze verkleedpartij neemt Juf Roos je mee naar haar fantasiewereld waar het liedje tot leven komt. In deze wereld is niks te gek en alles is mogelijk.

Juf Roos website en app

Krijgt je kind geen genoeg van Juf Roos? Breng dan een bezoek aan haar website. Daar vind je niet alleen de liedjes en filmpjes die je in een veilige omgeving kan kijken, er staan ook kleurplaten op die je kan uitprinten zodat je ze zelf kan inkleuren.

Ook heeft Juf Roos haar eigen app. Ieder spelletje is gekoppeld aan één van de afleveringen. Laat Juf Roos bijvoorbeeld winnen van Gijs in een spannende bootrace tijdens het ‘Berend Botje-spel’.

Of probeer de papegaai terug te vinden in het geheugenspel ‘Papegaaitje leef je nog’. Je kunt er op ieder moment voor kiezen een aflevering te kijken en mee te zingen met de oud-Hollandse liedjes.

Juf Roos online op youtube en Spotify

Centraal staat het YouTubekanaal van Juf Roos. Ze is de YouTubesensatie van Blooming Media en Sony Music Entertainment Netherlands, met meer dan 5 miljoen views per maand en 125.000 abonnees.

Met enige regelmaat worden er nieuwe afleveringen geüpload op dit kanaal. De afleveringen duren ongeveer 30 minuten.

Ook kan je de liedjes en verhalen van Juf Roos luisteren via Spotify.

Juf Roos op tv

De afleveringen van Juf Roos zijn ook te zien op tv. Iedere dag van maandag tot en met vrijdagochtend worden deze om 9.55 uur uitgezonden op RTL Telekids.

Juf Roos in het theater

Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten. En nu komen Juf Roos en Gijs voor het eerst naar het theater voor een doldwaas avontuur!!

Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van tante Tulp. Maar waar is tante Tulp toch?

In dit nieuwe theateravontuur worden de kinderen en hun ouders steeds betrokken om mee te doen met de voorstelling. Samen met Juf Roos en Gijs brengen zij het avontuur tot een goed einde. Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs.

Juf Roos boeken

De boeken van Juf Roos zijn geschreven door Frank Jan Horst. In het boek vind je platen en teksten die geschikt zijn om voor te lezen. Voor de afbeeldingen zie je Juf Roos en Gijs die gefotografeerd zijn tegen een getekende achtergrond die te maken heeft met het verhaal.

Er zijn zowel kartonnen boekjes die je kind zelf kan lezen, als een boek dat aansluit bij de theatervoorstelling. De boekjes worden uitgegeven door de Fontein uitgeverij.

Juf Roos; als je blij bent

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Juf Roos is sip. Gelukkig weet Gijs haar met zijn grappen op te vrolijken. Dit is een klein vierkant boekje zodat je kind hem heel makkelijk zelf kan lezen. Op het einde zingen ze samen het liedje ‘als je blij bent’.

Juf Roos verjaardag

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Het lijkt er op dat Juf Roos de verjaardag van Gijs is vergeten. Maar stiekem heeft ze een mooie verrassing voor hem geregeld. Dit is een klein vierkant kartonnen boekje zodat kinderen het ook heel eenvoudig zelf kunnen lezen.

Het verhaaltje sluit af met de twee liedjes ‘Lang zal hij leven’ en ‘Twee violen en een trommel en een fluit’.

Juf Roos smakelijk eten

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Gijs heeft honger. Daar weet Juf Roos wel wat op en ze gaat poffertjes bakken. Natuurlijk zingen ze daarbij ook een liedje!

Slaap kindje slaap

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Gijs mag logeren bij Juf Roos. Maar hij vindt het toch wel spannend en kan niet slapen. Gelukkig weet Juf Roos daar wel wat op en samen zingen ze een liedje.

Juf Roos gaat op vakantie

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Juf Roos en Gijs willen graag op vakantie. Maar wie past er dan op het hondje dat Gijs heeft gevonden? En waar moeten Juf Roos en Gijs gaan slapen als hun tent kapot is?

Van Tante Tulp mogen ze bij haar op de boerderij komen logeren. Maar als ze daar aankomen is Tante Tulp nergens te bekennen.

Onder andere de liedjes ‘Papegaaitje leef je nog’ en ‘Olifantje in het bos’ komen in dit boek aan de orde.

Dit boek sluit ook aan bij de theatervoorstelling van Juf Roos. Ideaal dus om het verhaal thuis nog een keertje te beleven en goed voor de herhaling bij je kind.

Juf Roos Cd’s en Dvd’s

Krijg je geen genoeg van Juf Roos en wil je de liedjes graag op cd hebben zodat je ze altijd en overal kan luisteren? Of op dvd zodat je ze ook offline kan kijken? Dat kan.

Juf Roos CD

Op de cd van Juf Roos vind je alle liedjes uit seizoen 1, 2 en 3 zodat je uit volle borst mee kan zingen.

Juf Roos DVD seizoen 1

Op deze dvd vind je alle afleveringen van seizoen 1 van Juf Roos. Inclusief een cd met alle kinderliedjes die er worden gezongen.

Juf Roos DVD seizoen 2

Op deze dvd vind je alle afleveringen van seizoen 2 van Juf Roos. Inclusief een cd met alle kinderliedjes die er worden gezongen.

Juf Roos Speelgoed

En als je kind helemaal geen genoeg krijgt van Juf Roos, dan is het volgende speelgoed een absolute aanrader!

Juf Roos Knuffelpop (Spectron)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Kijk jij ook altijd naar Juf Roos op RTL4? Samen met haar buurjongen Gijs beleeft ze vrolijke avonturen en zingt zij allerlei bekende Nederlandstalige kinderliedjes.

Nu kun je zelf spelen, zingen én knuffelen met deze Juf Roos pop! Welke Nederlandse liedjes ga jij voor haar zingen? Natuurlijk heeft ze haar bekende rode jurkje aan en kan je haar rok omhoog tillen zoals ze ook in de filmpjes doet.

Juf Roos Memory (Bambolino)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

In de educatieve spellenserie van Juf Roos mag het memoryspel natuurlijk niet ontbreken. Iedereen kent dit geheugenspel en kinderen zijn er dol op.

Deze set bevat 40 kaartjes van zeer stevig karton met kleurrijke afbeeldingen uit de filmpjes van Juf Roos en van voorwerpen die herkenbaar zijn uit een liedje. Voor jongere kinderen is het verstandig eerst met een beperkt aantal kaartjes te beginnen. Een gemiddeld spelletje duurt 15 minuten.

Juf Roos 4-in-1 puzzel (Bambolino)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Deze set bestaat uit 4 puzzels met kleurrijke afbeeldingen waarop Juf Roos en een bekend kinderliedje centraal staan. De jongste puzzelaars beginnen met een puzzel van 4 stukken en wie toe is aan de volgende uitdaging kan een puzzel van 6, 9 of 16 stukken leggen.

Juf Roos Telspel 1 t/m 12 (Bambolino)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Het telspel is een puzzel waarmee Juf Roos kinderen spelenderwijs laat kennismaken met cijfers. Het spel bestaat uit 24 stukken die samen 12 puzzels vormen waarop de nummers 1 t/m 12 centraal staan.

Natuurlijk ontbreken ook Juf Roos en buurjongen Gijs niet op deze educatieve puzzels.

Juf Roos op een grote paddestoel (Biobuddi)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Deze set laat kinderen op een leuke manier kennismaken met Juf Roos en buurjongen Gijs. Door te bouwen en te spelen met deze set ontwikkelen kinderen niet alleen motorische en creatieve vaardigheden, maar ook cognitieve vaardigheden.

Centraal in deze set staat het liedje ‘op een grote paddestoel’. De set bevat 24 blokken en stenen en is gemaakt van biologische afbreekbare duploblokken. Uit het karton kunnen de figuren Roos, Gijs en andere plaatjes geknipt worden om mee te spelen.

Juf Roos Papegaaitje leef je nog (Biobuddi)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Ga mee op avontuur samen met Juf Roos en buurjongen Gijs! Deze set stimuleert niet alleen de motorische en creatieve vaardigheden van kinderen, maar draagt ook bij aan het tegengaan van papierverspilling.

De set bestaat uit 26 blokjes en bevat onder andere een piratenboot met anker en papegaai. De stenen zijn gemaakt van biologische afbreekbare duploblokken. Uit het karton kunnen de figuren Roos, Gijs en andere plaatjes geknipt worden om mee te spelen.

Juf Roos Helikopter (Biobuddi)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Helikoper, helikopter. Mag ik met jou mee omhoog?’ Kinderen bouwen nu zelf de fantasiewereld van Juf Roos met de Helikopter set van BiOBUDDi! De set bestaat uit 26 blokjes en bevat onder andere een helikopter.

De stenen zijn gemaakt van biologische afbreekbare duploblokken. Uit het karton kunnen de figuren Roos, Gijs en andere plaatjes geknipt worden om mee te spelen.

Juf Roos drie kleine visjes (Biobuddi)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Juf Roos is met meer dan 60 miljoen views dé YouTube-hit van 2018. Kinderen maken met de Drie kleine visjes set spelenderwijs kennis met Juf Roos en het kinderliedje ‘drie kleine visjes’.

De set bestaat uit 28 blokjes en bevat onder andere een soort duikboot en drie gekleurde visjes. De stenen zijn gemaakt van biologische afbreekbare duploblokken. Uit het karton kunnen de figuren Roos, Gijs en andere plaatjes geknipt worden om mee te spelen.

Juf Roos de wielen van de bus (Biobuddi)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

‘De wielen van de bus gaan rond en rond’. Maak samen met Juf Roos en buurjongen Gijs spelenderwijs kennis met verkeer en vervoer! Deze set heeft 40 onderdelen en bestaat uit een bus en een stationnetje, de stenen zijn gemaakt van biologische afbreekbare duploblokken.

Uit het karton kunnen de figuren Roos, Gijs en andere plaatjes geknipt worden om mee te spelen.

Juf Roos smakelijk eten (Biobuddi)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Wat heeft jouw peuter of kleuter gisteravond gegeten? Kinderen bouwen nu zelf de fantasiewereld van Juf Roos met de Smakelijk eten set van BiOBUDDi!

Deze set heeft ook 40 onderdelen en bestaat uit een minirestaurant en een tafel met stoelen, de stenen zijn gemaakt van biologische afbreekbare duploblokken. Uit het karton kunnen de figuren Roos, Gijs en andere plaatjes geknipt worden om mee te spelen.

Juf Roos op een klein stationnetje (Biobuddi)

Juf Roos kinderliedjes & nummers op youtube en speelgoed - Mamaliefde

Kinderen maken samen met Juf Roos en buurjongen Gijs spelenderwijs kennis met de trein. Door te bouwen en te spelen met deze set ontwikkelen kinderen niet alleen motorische en creatieve vaardigheden, maar ook cognitieve vaardigheden.

Dit is een grotere set en bestaat maar liefst uit 41 blokjes en bevat natuurlijk een trein! De wielen van de trein kunnen echter niet echt ronddraaien, maar zitten vast.

De stenen zijn gemaakt van biologische afbreekbare duploblokken. Uit het karton kunnen de figuren Roos, Gijs en andere plaatjes geknipt worden om mee te spelen.

Is jouw kind al fan van Juf Roos?

Linda van Aken