Skip to Content

K3 vlog met filmpjes en kinderliedjes op youtube

K3 vlog met filmpjes en kinderliedjes op youtube

Sinds kort heeft onze dochter Youtube ontdekt is de nieuwe K3 cd Ushaia niet meer voldoende. Voorheen zat ze nog vooral op Netflix filmpjes te kijken, maar op het world wide web is natuurlijk veel meer te vinden. Voorlopig zijn het voornamelijk nog filmpjes van speelgoed die ze kijkt, van haar favoriete tv-series en kinderliedjes.

Als ik niet mee kijk, luister ik altijd mee naar het verhaal. Omdat sommige kinderfilmpjes opeens wel heel sexistisch of bloederig worden en voor nachtmerries zorgen. Ik hoor wel eens dat (iets oudere) leeftijdsgenootjes vlogs kijken zoals van MeisjeDjamilla maar dat is hier nog niet begonnen.

Tenminste, dit weekend is de eerste vlog van K3 online verschenen en stiekem vindt mama het ook nog wel leuk om te kijken.

Nieuwe K3

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden toen eind november 2015 de nieuwe K3 werd gekozen. Het afgelopen jaar stond in het teken van nieuwe cd’s, een tour, televisieprogramma’s, een animatieserie, merchandise en nog veel meer. Stil zitten is er voor de meisjes niet bij.

Maar wat ze precies doen? Dat krijg je dus te zien in de nieuwe wekelijkse vlog. De dames nemen je mee achter de schermen.

K3 vlog

De eerste vlog begint met een introductie waarin ze aangeven wekelijks te gaan vloggen en daarna word je al snel meegenomen. Beelden van een standaard (cameraman?) worden afgewisseld met shots die gemaakt zijn met een handcam.

Voor mijn gevoel is vooral Klaasje daar erg enthousiast in. In beeld wordt soms ook commentaar gegeven op het filmpje. Het kwam op mij in ieder geval erg vrolijk over met genoeg humor. Ook voor de choreografe, zangcoach en natuurlijk manager Kristel is een ‘rolletje’ weggelegd.

Nieuwste liedjes en dansjes

Ik denk ook dat dit goed is voor kinderen die graag bekend willen worden. Die kunnen op deze manier zien dat er heel wat bij komt kijken. Van zang- en dansrepetities tot en met stukjes zang of uit de clips van nieuwe liedjes zoals Play-O. 

Natuurlijk met de nodige promotie van de nieuwe show, maar zonder dat ze al teveel ‘geheimen’ weggeven en het toch nog de moeite waard is om te gaan. Het geheel wordt aan elkaar gekletst en is vlot achter elkaar gemonteerd zodat het leuk is om te zien.

De vlog duurt circa 8 minuten en ik vond het in ieder geval erg leuk om te zien, en dat heb ik niet snel bij vlogs. Vaak duren ze me te lang of wordt er teveel in gekletst. Dochterlief keek er ook graag naar. Al vond zij het toch wel heel anders dan de K3 zoals ze die normaal ziet.

Linda van Aken