Skip to Content

Disco kinderfeestje thuis organiseren; van uitnodiging tot versiering en spelletjes

Disco kinderfeestje thuis organiseren; van uitnodiging tot versiering en spelletjes

Een kinderfeestje organiseren? Een discofeestje zal zeker bij de prepubers in de smaak vallen. Hoe organiseer je zoiets en wat kun je allemaal doen op een discofeestje? Want alleen maar muziek opzetten en meer niet is ook zo kaal… Hoe maak je er een echt swingend feestje van?

Disco feestje thuis organiseren

Een discofeestje thuis organiseren is een geweldige manier om vrienden en familie te vermaken en samen plezier te hebben. Of je nu een verjaardagsfeestje, een themafeestje of gewoon een gezellige avond organiseert, er zijn tal van manieren om de sfeer te creëren en ervoor te zorgen dat iedereen zich vermaakt.

Met de juiste muziek, decoraties en snacks kun je een onvergetelijke avond beleven. Het is een leuke en betaalbare manier om te feesten en je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een locatie of het betalen van dure kosten voor entertainment.

Heb je spullen nodig om te versieren of bijvoorbeeld de lampen? Bestel of koop ze op tijd, zodat je zeker weet dat alles in huis is op de dag van het feest.

Installeer alles alvast een keer om te zien of je bijvoorbeeld wel genoeg stopcontacten hebt en alles het wel echt doet. Zo weet je zeker dat het allemaal in kannen en kruiken is en je niet onverwacht voor vervelende zaken komt te staan!

Uitnodiging disco kinderfeestje

Een uitnodiging is natuurlijk de eerste stap van het feestje. Door voor een leuke, toepasselijke uitnodiging te kiezen laat je al een beetje zien wat de sfeer van het feestje zal zijn. Bij een discofeestje kies je dan ook voor een ‘swingend’ kaartje (hier).

Je kunt leuke discofeestuitnodigingen kopen of je maakt ze lekker zelf. Zorg wel ruim van tevoren dat de kinderen de uitnodiging krijgen zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Zo voorkom je dat niemand kan…

Dresscode

Of je dit wel of niet moet doen zal een beetje van je kind afhangen. Sommige kinderen vinden het al snel kinderachtig, maar leuk kan het zeker wel zijn: je geeft de gasten de opdracht om met kleding te komen die bij een bepaald thema hoort.

Nu kun je kiezen voor de stijl van Saterday Night Fever (jaren zeventig dus), of je geeft aan dat ze een bepaalde kleur dragen.

Heb je de mogelijkheid om blacklight op de avond voor elkaar te krijgen, geef dan aan dat ze veel witte accenten aantrekken. Het wit kleurt dan immers naar een aparte kleur paars! Of geef de kinderen glow-in-the-dark accessoires, ook dat staat hartstikke leuk.

Muziek playlist of een DJ?

Hoe leuk en echt wil je het maken? Je kunt natuurlijk zelf voor de muziek zorgen. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, want je maakt op YouTube of Spotify van tevoren een leuke playlist en die zet je gewoon op.

Zeker als je zelf een fijne geluidsinstallatie hebt, waar je je laptop op aan kunt sluiten (bijvoorbeeld) dan kun je prima zo uit de voeten.

Maar: huur je een DJ in, dan heb je iemand die weet hoe hij de kids ook echt aan het dansen krijgt. Hoe hij of zij in moet spelen op de wensen van de kinderen en daar dus de juiste nummers bij uitzoekt

. Met een DJ handel je veel meer vanuit het moment. Ga je voor een professionele DJ, let dan op of hij ervaring heeft met kinderfeestjes. Want dat is toch heel anders draaien dan op een bruiloft of op een festival…

Ga je zelf voor de muziek zorgen? Dan is het een idee om de gasten en uiteraard de jarige alvast te vragen welke nummers ze op de playlist willen hebben.

Het leuke aan Spotify en YouTube is dat ze zelf met soortgelijke nummers op de proppen komen. Deze kun je dan ook toevoegen, zodat je een grote playlist hebt die aanslaat bij de kinderen!

Versiering disco kinderfeestje

Waar houd jij het feestje? In je huiskamer, een lege schuur of misschien wel in de tuin? Of huur je echt een zaaltje ergens? Heb je genoeg budget dan kun je met de DJ ook een dansvloer of extra verlichting inhuren. Is je dat allemaal een beetje te veel van het goede, dan kleed je uiteraard gewoon zelf de ruimte aan!

Voor een klein prijsje zijn leuke discoballetjes te koop zodat je toch wel een echte discosfeer kunt creëren! Discoballen en discolampen zijn er in allerlei prijsklassen. Voor een kinderfeestje kun je prima uit de voeten met de goedkope materialen en bijvoorbeeld kiezen voor een paar kleine, goedkope lampjes! (hier)

Hang vrolijke gekleurde vlaggetjes op en zorg dat de ruimte goed verduisterd kan worden zodat de lichten nog beter uitkomen. Ballonnen kan uiteraard ook.

Alcoholvrije cocktails aan de bar!

Bij een echte disco hoort ook een echte bar. En natuurlijk schenk je daar cocktails. Ga op zoek naar lekkere kinderrecepten om een cocktail te maken! Uiteraard zijn die alcoholvrij. Je kunt heerlijke snacks tussendoor serveren.

Bitterballen, bakjes chips en misschien is popcorn ook wel lekker… (alleen vind je dat de volgende ochtend nog in alle kieren van je bank als je het gewoon in je huiskamer viert!).

Lees ook: Alcoholvrije cocktails

Disco feestje spelletjes en activiteiten

Hier zijn enkele leuke en passende spelletjes voor een discofeestje thuis:

  1. Limbo spel: Plaats een lange stok horizontaal op twee stoelen en laat gasten eronderdoor dansen terwijl de stok steeds lager wordt gezet.
  2. Hoelahoepwedstrijd: Laat gasten hoelahoepen op muziek en kijk wie het langst kan hooghouden. Je kunt zelfs verschillende hoelahoep-uitdagingen bedenken om het nog leuker te maken.
  3. Polonaise; Dans met zijn allen in een treintje achter elkaar door de ruimte. Iedere keer kan er iemand anders vooraan lopen.
  4. Bingo: Maak bingokaarten met disco-gerelateerde items zoals “disco-bal”, “platformschoenen” of “afro-pruik”. Roep items om en laat gasten hun bingokaart markeren als ze deze hebben. Bij meisje-eigenwijsje vind je een speciale muziekbingo kinderfeestje.
  5. Stopdans; Vooral een leuk spel met wat jongere kinderen waarbij je de muziek stil zet en iedereen moet bevriezen, wie toch beweegt is af.
  6. Stoelendans; In het midden van de ruimte staan een aantal stoelen in een cirkel, eentje minder dan het aantal personen, als de muziek stop gezet wordt moet iedereen zo snel mogelijk gaan zitten. Wie geen stoel heeft valt af. Vervolgens wordt er een stoel weggehaald en het spel herhaald.
  7. Hints: Laat gasten hun favoriete disco-gerelateerde films, tv-programma’s of liedjes uitbeelden terwijl andere gasten moeten raden wat ze uitbeelden.
  8. Simon says: Speel Simon Says, maar vervang de normale commando’s door dansmoves of disco-gerelateerde acties, zoals “doe de disco-stuiter” of “draai in het rond als een disco-bal”.
  9. Discoquiz: Stel een disco-gerelateerde quiz samen en laat gasten in teams tegen elkaar strijden. Vragen kunnen gaan over discoliedjes, dansbewegingen, en beroemde discoplaatsen.
  10. Fotohoek: Maak een fotohoek met accessoires zoals pruiken, zonnebrillen, boa’s en andere disco-gerelateerde items. Laat gasten gekke foto’s maken en deel ze op social media.

Danswedstrijdje

Natuurlijk is een danswedstrijd iets wat je eigenlijk niet kunt weglaten op een discofeestje. Je kunt dit van tevoren al kenbaar maken, zodat de kinderen dansjes kunnen instuderen.

Of je overvalt ze op de avond en je meldt voor je neus weg dat aan het einde van de avond de beste danser een prijsje krijgt. De volwassenen kijken dus de hele avond wie de beste moves heeft …of wie simpelweg het enthousiast zijn best doet!

Lees ook: Dans spelletjes

Karaoke

Naast dansen kun je natuurlijk ook kiezen voor een karaokeshow. Wie zingt het mooist mee met zijn favoriete artiest? En dat hoeft helemaal niet voor een prijsje (is wel leuk), maar kan ook prima gewoon voor de lol.

Karaoke kun je op meerdere manieren doen. Je kunt via YouTube heel veel karaokeversies vinden, dus je hoeft er eigenlijk al helemaal niet moeilijk voor te doen!

Lees ook: Karaoke zingen; top 50 leukste nummers

Dansje instuderen

Kies een leuke dans uit en ga die met de kinderen instuderen. Of misschien ben je zelf wel zo handig om zelf een dansje te verzinnen. Met elkaar een soort line-dance doen is hartstikke leuk en kan op heel veel soorten muziek.

Maak het niet te ingewikkeld. Doe een paar moves en klap dan in je handen terwijl je een kwartslag draait. Opnieuw komen dan dezelfde moves en vervolgens draai je dus weer die kwartslag. Zo kun je dan doorgaan. Heel eenvoudig, maar wel heel leuk!

Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)