Skip to Content

DIY: Zelf een alternatieve kerstboom maken op canvas

DIY: Zelf een alternatieve kerstboom maken op canvas

Sinterklaas is uit het land, tijd dus om los te gaan met kerstdecoratie. Naast een kerstboom kan je je huis op nog veel meer manieren aankleden. Het leek mij leuk om voor peuter een kerstboom te maken. Een nadeel; ze speelt graag op haar kamer en dan is niets veilig.

Natuurlijk kan je dan gaan voor een kerstboom waar alle accessoires aan vastgelijmd zitten, dat vind ik toch minder geslaagd. Als alternatief heb ik een kerstboom gemaakt op canvas. Met authentieke houten kerstboomhangers die je vroeger ook in de boom deed. Ben stiekem best wel tevreden over het resultaat. 

Kerstboom maken

  • een canvas bord
  • Spelden, liefste met een witte, groene en rode knoppen
  • Plakband
  • (houten) kerstboomhangers; kan natuurlijk ook iets anders zijn.

Werkwijze

Je begint op het canvas met een concept indeling. Het canvas leg je plat op tafel zodat je de hangers een plekje kan geven. Zelf ben ik heel erg van het symmetrische. Het is dus even puzzelen. Iedere rij heb ik er eentje toegevoegd, maar rekening gehouden met smallere en brede hangers.

In het hart van de boom heb ik de kerststal geplaatst. Het was achteraf misschien mooier geweest als ik het hartje daar achter had gehangen. Onderaan heb ik een dikkere hanger gehangen als stam.

Let op; als je de hangers vastprikt met een speld is het ene touwtje langer dan de ander. Daarom is het het beste om hem plat te laten liggen en voorzichtig over de rand van de tafel te schuiven zodat je toch aan de onderkant erbij kan.

Om te voorkomen dat de spelden weer losspringen zet ik ze vast met een plakbandje. Als je hem rechtop zet kan het zijn dat er anders zwaardere hangers weer uitvallen.

Daarna ben je klaar, het is vooral even puzzelen. Als je kind wat ouder is kan je misschien samen een kerstboom maken.

Hebben jullie een alternatieve kerstboom in huis?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)