Skip to Content

Films om met de klas te kijken op school

Films om met de klas te kijken op school

Films zijn een geweldige manier om de klas te vermaken en leerlingen te laten genieten van een ontspannen en educatieve ervaring. Er zijn talloze films die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en interesses. Hier zijn enkele suggesties van films die de klas kan kijken, inclusief enkele opmerkingen van leerkrachten die ze al hebben uitgeprobeerd.

Dikkertje Dap

Een hartverwarmende film gebaseerd op de verhalen van Annie M.G. Schmidt. Dikkertje Dap beleeft samen met anderen avonturen vol vriendschap en plezier. Deze film zal zeker een lach op de gezichten van de leerlingen toveren.

Piraten van hiernaast

Een spannende en komische film over een groep kinderen die ontdekken dat er piraten naast hen zijn komen wonen. Samen smeden ze een plan om de piraten te helpen. Deze film zit boordevol avontuur en humor, perfect om de verbeelding van leerlingen te prikkelen.

Wiplala

Gebaseerd op het bekroonde boek van Annie M.G. Schmidt, vertelt Wiplala het verhaal van een klein mannetje met magische krachten. Wanneer hij de boel in de war brengt, moeten de hoofdpersonen een manier vinden om alles weer in orde te brengen. Deze film stimuleert de verbeeldingskracht en laat leerlingen zien dat zelfs kleine dingen een groot verschil kunnen maken.

Dummie de mummie

Een grappige en avontuurlijke film waarin Dummie, een jonge mummie, spannende gebeurtenissen beleeft na een les over piramides. Leerlingen zullen niet alleen genieten van de humor, maar ook iets leren over de oude Egyptische beschaving.

Kikkerdril

Deze charmante film volgt het avontuur van een groepje kikkervisjes. Het laat leerlingen kennismaken met de levenscyclus van kikkers en het belang van vriendschap en samenwerking.

Pluk van de Petteflat

Nog een geweldige film gebaseerd op het werk van Annie M.G. Schmidt. Deze keer volgen we de avonturen van Pluk van de Petteflat, een jongetje dat in een torenkamer woont en nieuwe vrienden maakt. Deze film stimuleert de verbeelding en laat leerlingen zien dat ze de wereld om hen heen kunnen ontdekken.

Ice Age

Een animatiefilm die zich afspeelt in de prehistorie, waarin een onwaarschijnlijk gezelschap van dieren samenwerkt om een jong menselijk kind terug te brengen naar zijn stam. Leerlingen zullen genieten van de humor en tegelijkertijd iets leren over de prehistorie.

Strijder

Een film over doorzettingsvermogen en moed. Het volgt het verhaal van een jonge jongen die zijn droom najaagt om een kungfu-meester te worden. Deze film zal leerlingen inspireren om hun eigen dromen na te streven.

Miniscule

Een unieke film waarin het leven van insecten wordt gevolgd. Leerlingen zullen versteld staan van de prachtige animaties en tegelijkertijd meer leren over de natuurlijke wereld om hen heen.

Minoes

Deze Nederlandse klassieker, gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt, vertelt het verhaal van Minoes, een vrouw die in een kat is veranderd. Samen met haar nieuwe vriend Tibbe beleeft ze spannende avonturen. Deze film is zowel grappig als ontroerend en zal leerlingen betoveren.

De Boskampi’s

Een komische film over Rik Boskamp, een jongen die wil ontsnappen aan zijn imago als “nerd” en een nieuw leven begint als de zoon van een beruchte maffiabaas. Leerlingen zullen genieten van de humor en het belang van eerlijkheid en jezelf zijn ontdekken.

Jungle Beat

Een avontuurlijke animatiefilm waarin een buitenaards wezen genaamd Fneep op aarde belandt en vriendschap sluit met de dieren in de jungle. Deze film zit vol humor en hartverwarmende momenten.

Mathilda de musical

Een nieuwe versie van de populaire musical gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Leerlingen zullen genieten van de muziek, het acteertalent en de boodschap van moed en doorzettingsvermogen.

Super Mario The movie

Een langverwachte film gebaseerd op het iconische videospel Super Mario. Deze avontuurlijke en komische film volgt de avonturen van Mario en zijn vrienden in de Mushroom Kingdom. Leerlingen zullen genieten van de bekende personages en de kleurrijke wereld.

Sing!

Een vrolijke animatiefilm waarin dieren meedoen aan een zangcompetitie. Leerlingen zullen genieten van de muziek en het enthousiasme van de personages, terwijl ze leren over doorzettingsvermogen en het volgen van je dromen.

Cats en Dogs

Een grappige film waarin honden en katten in het geheim vechten om de wereldheerschappij. Leerlingen zullen genieten van de humor en het avontuur, terwijl ze een les leren over samenwerking en vriendschap.

The Mitchells against the Machines

Een hilarische animatiefilm over een gezin dat zichzelf moet redden wanneer een leger van robots de wereld overneemt. Deze film is zowel grappig als ontroerend en zal leerlingen inspireren om te geloven in zichzelf.

Asterix en Obelix en Romeinse Lusthof

Een avontuurlijke film gebaseerd op de stripboeken van Asterix en Obelix. Leerlingen zullen genieten van de humor en de spannende reis door het oude Romeinse rijk.

Mees Kees

Een populaire Nederlandse filmreeks gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave. Mees Kees is een stagiair op een basisschool en beleeft samen met zijn klas hilarische avonturen. Leerlingen zullen zich kunnen identificeren met de personages en genieten van de komische situaties.

De Wensdraak

Een fantasierijke film over een jongen genaamd Elliot, die een magische draak ontmoet die wensen kan vervullen. Leerlingen zullen genieten van de magie en de kracht van dromen.

Leve de koningin!!

Een klassieker in de Nederlandse filmgeschiedenis. Deze film volgt het verhaal van Sara, een meisje dat schaakkampioen wil worden en haar angsten overwint. Leerlingen zullen geïnspireerd worden door de boodschap van doorzettingsvermogen en het overwinnen van obstakels.

Superjuffie

Gebaseerd op de populaire boekenreeks van Janneke Schotveld. Superjuffie heeft het vermogen om in een dier te veranderen en redt daarmee dieren in nood. Deze film is zowel avontuurlijk als ontroerend en zal leerlingen aansporen om goed voor de natuur en dieren te zorgen.

Meester Kikker

Een komische film gebaseerd op het boek van Paul van Loon. Meester Kikker blijkt een wel heel bijzondere meester te zijn. Deze film is zowel grappig als ontroerend en laat leerlingen zien dat iedereen uniek is op zijn eigen manier.

Lang leve de schaakkoningin

Een Nederlandse film over een meisje dat schaken ontdekt en haar talenten in het spel ontwikkelt. Leerlingen zullen geïnspireerd worden door de passie en doorzettingsvermogen van het hoofdpersonage.

Ja zuster, nee zuster

Een vrolijke en muzikale film gebaseerd op de populaire tv-serie uit de jaren ’60. Leerlingen zullen genieten van de muziek en de kleurrijke personages, terwijl ze een kijkje nemen in het Nederland van vroeger.

Monsters en Co

Een hartverwarmende animatiefilm waarin monsters de wereld van kinderen bezoeken om energie op te wekken. Leerlingen zullen genieten van de vriendschap tussen de monsters en de boodschap dat er niets engs is aan monsters.

Pipi Langkous

Een klassieker die nog steeds populair is bij jonge kijkers. Pipi Langkous is een meisje met wilde avonturen en een sterke persoonlijkheid. Leerlingen zullen genieten van haar dapperheid en fantasievolle leven.

Wil de krokodil

Een avontuurlijke film over een vriendschap tussen een jongen genaamd Jesse en een pratende krokodil genaamd Wil. Samen beleven ze spannende avonturen. Leerlingen zullen genieten van de humor en de boodschap van vriendschap.

My Father’s Dragon

Een charmante animatiefilm gebaseerd op het geliefde boek van Ruth Stiles Gannett. Het vertelt het verhaal van Elmer Elevator, een jongen die een reis onderneemt om een draak te redden. Leerlingen zullen genieten van de fantasierijke wereld en de lessen over moed en avontuur.

De Lion King

Een tijdloze Disney-klassieker over een leeuwenwelp genaamd Simba die leert om zijn plaats als koning in te nemen. Deze film zit vol prachtige muziek en een krachtige boodschap over volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen.

Boss Baby

Een hilarische animatiefilm waarin de fantasierijke wereld van baby’s wordt verkend. Leerlingen zullen genieten van de humor en de boodschap van familie en acceptatie.

GVR

Gebaseerd op het bekroonde boek van Roald Dahl. Deze film volgt het verhaal van het weesmeisje Sophie en de Grote Vriendelijke Reus. Samen beleven ze avonturen en strijden ze tegen kwaadaardige reuzen. Leerlingen zullen genieten van de fantasie en de kracht van vriendschap.

Alladin (de originele tekenfilm)

Een klassieke Disney-animatiefilm die zich afspeelt in het magische Oosten. Alladin, een jonge straatrat, vindt een magische lamp en wordt vrienden met de geest die erin woont. Leerlingen zullen genieten van de muziek en het avontuurlijke verhaal.

Lilo en Stitch

Een hartverwarmende film over een klein meisje genaamd Lilo en haar buitenaardse vriend Stitch. Samen leren ze het belang van familie en vriendschap. Leerlingen zullen genieten van de humor en de liefdevolle boodschap.

Linda van Aken