Skip to Content

Gratis kinderfilms kijken

Gratis kinderfilms kijken

Tegenwoordig kijken we met z’n allen heel wat af ‘on demand’. Dat betekent dat je ook gewoon een gratis kinderfilm of serie kunt uitzoeken om te kijken; je bepaalt helemaal zelf wat je kijkt, wanneer je het kijkt en op welk apparaat je het kijkt.

Nog nooit is het zo eenvoudig geweest om die serie of film te kijken die je altijd al hebt willen zien; bijna alles is wel te vinden op het internet. Natuurlijk worden er op televisie ook nog ‘live’ genoeg leuke series en films uitgezonden, maar het nadeel hiervan is dat je per se op dat moment voor de tv moet zitten.

Bovendien heb je tussendoor veel reclame, waardoor een film van 1,5 uur soms wel dubbel zo lang duurt. Voor de meeste streamingdiensten moet je echter betalen: denk aan Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney+ of NPO Plus.

Er zijn wel steeds meer mensen die hun televisieabonnement opzeggen en alleen nog maar naar on demand films en series kijken.

Maar ook gratis kun je gelukkig nog veel films en series online vinden, helemaal legaal; want de tijd van illegaal downloaden is ook allang voorbij. Wil je weten waar je gratis kinderfilms kunt kijken? Ik zocht het voor je uit!

NPO Zapp

Op NPO Zapp worden regelmatig leuke kinderfilms uitgezonden op televisie. Maar op de website kun je al deze films ook bekijken! Mocht je er dus eentje hebben gemist, dan kun je deze eenvoudig terugkijken wanneer het jou uitkomt.

Je hoeft helemaal niks te downloaden, je kunt hem gewoon zo kijken via je browser. Super handig dus! Met een Smart TV of gewone televisie met bijvoorbeeld een Google Chromecast, kun je de film zelfs op je televisie laten afspelen.

En anders pak je toch gewoon een laptop of tablet?

Meer informatie vind je hier.

Dit zijn enkele leuke kinderfilms die je kunt vinden op de website van NPO Zapp:

Jongens (2014)

Genre: drama
Speelduur: 78 minuten
IMDb-score: 7.4

Samenvatting: Jongens vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht. Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette.

Tijdens die trainingen ontmoet hij de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen die twee ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is.

Rabarber (2014)

Genre: drama, familie
Speelduur: 70 minuten
IMDb-score: 7.0

Samenvatting: Winnie en Siem leren elkaar kennen als Siems vader en Winnie’s moeder verliefd worden op elkaar. Maar de tieners, die het meteen goed met elkaar kunnen vinden, maken zich zorgen als hun ouders steeds meer kibbelen.

Om te voorkomen dat ze uit elkaar gaan besluiten de kinderen voor hen een instructiefilm te maken met relatietips. Daarbij groeien ze zelf steeds dichter naar elkaar toe.

Rocca Verandert de Wereld (2019)

Genre: avontuur, komedie
Speelduur: 101 minuten
IMDb-score: 7.0

Samenvatting: De elfjarige Rocca is een slim, creatief en moedig meisje. Haar moeder is overleden en haar vader is astronaut, waardoor Rocca tijdelijk bij haar oma woont.

Wanneer die in het ziekenhuis belandt, moet Rocca vechten om haar zelfstandigheid te behouden. Ze wil aan iedereen bewijzen dat een kind ook de sterke kracht kan hebben om de wereld te veranderen.

De Club van Lelijke Kinderen (2019)

Genre: familie, avontuur
Speelduur: 95 minuten
IMDb-score: 6.7

Samenvatting: ‘De Club van Lelijke Kinderen’ gaat over Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen die op een dag plotseling mee op schoolreisje moet. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is.

Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president.

Patatje Oorlog (2011)

Genre: drama, familie
Speelduur: 90 minuten
IMDb-score: 6.2

Samenvatting: de negenjarige Kiek is energiek en stoer, maar raakt bezorgd wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels!

Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond èn een dode vader heeft. Dat is een kleine kans.

Kids-tube

De leukste kinderfilmpjes en kinderliedjes kun je vinden op Kids-tube.nl. Je kunt hier ook volledige films bekijken. Je wordt dan doorgelinkt naar een filmpje op YouTube, dus je kunt tussendoor wel reclame krijgen. Vaak kun je die na een paar seconden gelukkig overslaan, zodat je ongestoord verder kunt kijken.

Hier is een kort overzichtje van wat films die je op Kids-tube kunt bekijken:

Ciske de Rat (1984)

Genre: drama
Speelduur: 107 minuten
IMDb-score: 7.0

Samenvatting: de elfjarige Ciske is een kleine dondersteen met een hart van goud die het beste van zijn leven in het Amsterdam van de jaren ’30 probeert te maken. Hij verknalt het enorm op school als hij inkt over de juf giet. Zijn moeder werkt in een bar en als prostituee en hij kan het totaal niet vinden met zijn stiefvader.

Het Geheim van Sophia (2019)

Genre: familie, avontuur
Speelduur: 85 minuten
IMDb-score: 6.7

Samenvatting: twee jeugdige patiënten uit het ziekenhuis staan aan de vooravond van een spannend avontuur. Het verhaal begint als hen gevraagd wordt een bijzonder droombed te beschermen tegen de Wolf en de Witch die het bed alleen voor zichzelf willen houden en gebruiken.

Gaandeweg komen ze voor steeds hetere vuren te staan en reizen naar andere werelden door tijd en ruimte om hun queste te volbrengen. Uiteindelijk komen ze achter het geheim van Sophia. Ontdekken dat een ieder uniek is en dat zelfs de grootste schurken mooie dromen kunnen hebben.

Totally Spies! De Film (2009)

Genre: animatie, avontuur
Speelduur: 75 minuten
IMDb-score: 6.4

Samenvatting: eerste bioscoopfilm van Totally Spies, waarin we eindelijk zien hoe de meiden Sam, Alex en Clover echte glamourspionnen werden en hun eerste avonturen meebeleven.

Het drietal wordt op een zaak gezet omtrent geheimzinnige verdwijningen in geheel Los Angeles. Al snel komen ze erachter dat mensen ontvoerd worden en getransformeerd worden tot andere personen door middel van een vreemde machine. Lukt het de Totally Spies deze zaak tot een goed einde te brengen?

Assepoester: Een Modern Sprookje (2014)

Genre: familie
Speelduur: 68 minuten
IMDb-score: 5.3

Samenvatting: Anna (Hannah Hoekstra) is wees en werkt dag en nacht in de manegestallen. Ooit was deze manege van haar vader, maar nu is alles van zijn vrouw en de stiefmoeder van Anna. Haar stiefmoeder Patricia en stiefzussen Debby, Jenny en Petty behandelen haar als een bediende. A

ls de hele familie wordt uitgenodigd voor een bal bij de koninklijke familie, mag Anna niet mee. Maar na een onverwacht bezoek van iemand uit het verleden, maakt zij toch haar opwachting op het feest en ontmoet ze prins Lodewijk.

Meneer Pluizenbol (2016)

Genre: komedie, familie
Speelduur: 87 minuten
IMDb-score: 5.3

Samenvatting: Tom Brand is een succesvol miljardair en bijna eigenaar van de hoogste wolkenkrabber van het noordelijk halfrond. Zijn zakenleven heeft veel druk gezet op de relatie met zijn vrouw Lara en zijn dochter Rebecca. Voor haar 11e verjaardag wil Rebecca hetzelfde cadeau als ieder jaar: een kat.

Tom heeft een hekel aan katten, maar niet genoeg tijd om een ander cadeau te bedenken. In een mysterieuze dierenwinkel vol vreemde en exotische katten laat Tom zich door de excentrieke eigenaar een bijzondere kater aansmeren: Meneer Pluizenbol.

Onderweg naar huis krijgt Tom een vreselijk ongeluk en wanneer hij bijkomt bevindt hij zich… in het lichaam van Meneer Pluizenbol! Geadopteerd door zijn eigen familie ervaart Tom in levende lijve hoe het leven als huisdier is en leert hij zijn familie vanuit een heel ander perspectief kennen.

Om terug te keren naar zijn familie als de man en vader die ze verdienen, moet Tom begrijpen waarom hij in deze rare situatie is beland en wat hij moet veranderen om zijn menselijke bestaan terug te verdienen.

NPO Start

Waar je bij Zapp vooral de echte kinderfilms vindt, kun je voor zowel kinderfilms als jeugdfilms terecht bij NPO Start. Hier kun je heel veel leuke films kijken, zonder te downloaden!

Meer informatie vind je hier.

Hier een greep uit de jeugdfilms op NPO Start:

Mijn zoon, Het Genie (2016)

Genre: komedie
Speelduur: 90 minuten
IMDb-score: 6.5

Samenvatting: Buschauffeur Höfels en haar zoon Ehrenreich rooien het samen zo goed en kwaad als het gaat. Ehrenreich heeft zich erbij neergelegd dat hij wordt gepest op school, maar zijn moeders nieuwe vriend Bousdoukos vindt dat hij zich moet verdedigen.

Gevolg: Ehrenreich breekt per ongeluk iemands neus en dan is er pas echt heibel in de tent…

Vriend of Vijand? (2020)

Genre: oorlog, drama
Speelduur: 94 minuten
IMDb-score: 6.5

Samenvatting: Nadat hun huis in München door een bom is getroffen, verhuizen Felix en zijn moeder Anna naar het dorp waar Anna geboren is. Daar ontmoet Anna weer haar schoolvriend Feik, die inmiddels veel aanzien heeft in het dorp en een trouwe aanhanger is van Hitler.

Felix krijgt al snel nieuwe vrienden, waarvan sommigen Hitler bewonderen en sommigen hem verafschuwen.

Maar als ze een deserteur vinden in een oude zaagmolgen, zijn ze het allemaal met elkaar eens: de deserteur moet aangegeven worden! Wat Felix niet weet is dat de deserteur zijn doodgewaande vader is.

Superjuffie (2018)

Genre: familie, avontuur
Speelduur: 84 minuten
IMDb-score: 6.3

Samenvatting: Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn. Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen.

Vechtmeisje (2018)

Genre: actie, drama
Speelduur: 84 minuten
IMDb-score: 6.3

Samenvatting: Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboks-club. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

De Knopenoorlog

Genre: avontuur, drama
Speelduur: 100 minuten
IMDb-score: 6.2

Samenvatting: Terwijl de hele wereld nog op zijn kop staat door de vreselijke gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog, speelt er zich nog een oorlog af op het Franse platteland: de kinderen van de twee buurdorpjes Longeverne en Velran hebben elkaar altijd al enorm gehaat. Deze keer neemt hun oorlog een onverwachte wending. Wanneer de ene partij beslist alle gevangenen te ontdoen van knopen, zodat ze halfnaakt en vernederd moeten terugkeren naar hun dorp, barst de Oorlog van de Knopen los. Het dorp dat de meeste knopen verzamelt, zal worden uitgeroepen tot winnaar.

Jisca