Skip to Content

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen?

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen?

Het lijkt wel tovenarij; een aantal jaar geleden begon het met een roze kruisboog van Nerf voor onze dochter, maar ondertussen hebben we een klein arsenaal hier in huis. Door beide kinderen bij elkaar gespaard.

De meeste van de guns zijn gelukkig zeer bescheiden, die enorme monsters zijn wel echt heel groot, al spreekt dat nog wel het meeste tot de verbeelding. Als we worden uitgenodigd om bij het kantoor van Hasbro langs te komen is dat altijd een van de dingen waar zoonlief het liefste mee speelt.

Het is zelfs zo erg dat sommige zelfs groter zijn dan hijzelf, en het alleen al een kunst is om ze überhaupt op te tillen. Maar dat gezicht als vervolgens de een na de ander afgeschoten wordt…

Wat is Nerf?

NERF is hét schietspeelgoed van dit moment voor zowel jongens als meisjes. Of je nu op zoek bent naar een stoere blaster die pijltjes schiet of naar een cool waterpistool, hier vind je het grootste assortiment NERF-artikelen.

Door de verschillende blasters is het mogelijk om alleen of samen met anderen te spelen, zowel binnen als buiten. NERF-blasters vuren darts, discs, pijlen of water af tot ruim 20 meter ver.

De nieuwste NERF XD-blasters schieten zelfs tot 27 meter ver! Het schietspeelgoed van NERF bestaat uit diverse series, met elk zijn eigen soort schietspeelgoed in een bepaald thema en type kleurstelling met bijbehorende pijltjes en accessoires. It’s NERF or nothing!

Nerf is als speelgoedmerk ontwikkeld door Parker Brothers dat tegenwoordig onder de paraplu valt van Hasbro. De naam NERF staat voor “Non-Expanding Recreational Foam”. De meeste producten die onder dit merk op de markt gebracht worden zijn speelgoedwapens waarvan de “munitie” is gemaakt van kunstschuim.

Wel of geen guns in huis

Nu heb ik altijd geroepen dat er hier in huis geen geweren komen; je zal hier ook geen speelgoedgeweren tegenkomen, niet om soldaatje of cowboy of wat dan ook te spelen. Voor de nerf-guns heb ik echter een uitzondering gemaakt.

Het begon met een kleine handgun, waarna de autootjes volgden en zelfs de lasergamevariant. Waarom; omdat de plastic guns met opvallende kleurtjes geen wapens zijn om mee te vechten.

Ze spelen er alleen nog maar binnen mee, maar zelfs als zouden ze het meenemen naar buiten op straat is het meteen duidelijk dat het speelgoed is.

Als er met dit speelgoed gespeeld wordt zijn er een aantal regels hier in huis; waarvan de belangrijkste toch wel is dat je niet op elkaar (of de kat) mag schieten. In plaats daarvan mag je bijvoorbeeld op kussens schieten.

Soorten NERF-guns

Binnen de Nerf-wereld zijn er diverse lijnen uitgebracht. De nieuwste is de samenwerking met Fortnite met modellen die lijken op de guns die daar gehanteerd worden.

NERF N-Strike Elite

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

NERF N-Strike Elite is de serie met de grootste schietafstand van het gehele assortiment. Met de N-Strike Elite-serie heb je de keuze tussen handblasters, grote blasters, shotguns en elektrische blasters. Deze schieten allen foam darts. Van veel blasters in de N-Strike Elite-serie is ook een XD-variant te koop, deze schieten wel 27 meter ver!

De kleine, maar krachtige, Jolt is zo klein dat je ze overal mee naartoe kan nemen in je broekzak. Wil je toch liever een blaster met een groter magazijn, omdat je bijvoorbeeld een groot gevecht gaat doen samen met je vrienden, dan is de Disruptor of Hyperfire ideaal. Als je niet wilt verliezen dan kan je uiteraard het beste gaan voor één van de elektrisch aangedreven blasters, zoals de Rhino-Fire. Hiermee schiet je razendsnel darts! Als je het liefst je tegenstander al uitschakelt voordat deze je überhaupt kan zien, dan kan je het beste gaan voor een XD-blaster, zoals de Retaliator XD.

NERF N-Strike Mega

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

NERF N-Strike Mega is de serie die megadarts schiet over mega-afstanden. Met de N-Strike Mega heb je de keus tussen handblasters, grote blasters en bogen. Alle blasters uit de N-Strike Mega schieten megadarts.

De kleine, maar krachtige, BigShock is zo klein dat je hem overal mee naartoe kan nemen in je broekzak. Wil je toch liever een blaster met een groter magazijn, omdat je bijvoorbeeld een groot gevecht gaat doen samen met je vrienden, dan zijn de Mastodon en Rotofury ideaal voor jouw situatie. Wil je liever extra power en fluitende darts? Ga dan het gevecht aan met de Doublebreach.

NERF N-Strike Modulus

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

Met de NERF N-Strike Modulus krijg je een heel arsenaal in één blaster: je stelt namelijk je eigen blaster samen! Je kunt de Modulus namelijk aan alle kanten uitbreiden, waardoor het één van de meest gevarieerde NERF-guns is. Aan de bovenkant, onderkant, beide zijkanten, maar ook aan de voorkant en de achterkant kun je deze NERF-gun naar wens en smaak aanpassen. Hij ziet er dan nog gaver uit en krijgt ook nieuwe functionaliteiten!

De gemotoriseerde Modulus ECS-10 wordt geleverd met een schoudersteun, dubbele looprails, een vizier, handgreep, 10-dartmagazijn en 10 darts. Alleen met deze blaster zijn al meer dan 30 combinaties mogelijk. De volledig gemotoriseerde Regulator heeft drie verschillende schietfuncties. Kies voor 1 dart per keer, verschillende darts per keer of schakel naar continuvuur om de darts in een onafgebroken stroom te lanceren. Echte blasterfans rusten de Modulus blaster natuurlijk nog verder uit met allerlei NERF Modulus toebehoren. Op die manier zijn er zelfs meer dan 1000 combinaties mogelijk: geen NERF Modulus blaster is dus meer hetzelfde!

NERF Dart tag

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

Ga de strijd aan met je vrienden om te kijken wie van jullie de snelste en meest accurate is in het pijltjes schieten. Kies voor een roterend magazijn of ga voor een volledig elektrische blaster en verras vriend en vijand met een pijltjesregen. Naast de basisonderdelen heeft NERF Dart Tag verschillende accessoires, zoals veiligheidsbrillen en vesten waarmee de veiligheid tijdens het spelen verhoogd wordt. Of je nu 10 of 80 bent, NERF Dart Tag is uitdagend en staat garant voor eindeloos speelplezier. De collectie van NERF Dart Tag bestaat uit verschillende blasters, pijltjes en complete startersets waarmee je direct klaar bent om de strijd met je vrienden aan te gaan.

NERF Doomlands

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

De NERF DoomLands 2169 serie is vernoemd naar een post-apocalyptische toekomst, in het jaar 2169. In dit verhaal wordt de Aarde getroffen door een dodelijke asteroïde, waardoor het leven en de gehele beschaving opnieuw begint. De overlevenden moeten zich zien te weren tegen stropers en nieuwe monsterlijke wezens. Dat doen ze natuurlijk met hun NERF-gun! De NERF-blasters in deze Doomlands 2169-serie zien er ontzettend stoer uit, zodat strijden tegen vrienden nog spannender wordt!

NERF Fortnite

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

De NERF Fortnite-serie is geïnspireerd op de blasters die worden gebruikt in Fortnite. Ze hebben dezelfde look en kleuren als de blasters in de populaire videogame! Speel Fortnite in het echt met de blasters van NERF Fortnite. Je hebt keuze uit verschillende soorten blasters; van handmatige blasters tot gemotoriseerde blasters. De NERF Fortnite AR-L blaster heeft bijvoorbeeld een clip waar je tien darts in kan laden welke worden afgeschoten met één druk op de knop. Is het warm weer en wil je een watergevecht houden? Kies dan voor een waterblaster van NERF Fortnite Super Soaker.

NERF Laser Ops

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

NERF geeft kinderen van alle leeftijden het beste alibi om uit te breken uit de dagelijkse sleur en de totale kick te ervaren van grenzeloos spelen: de energie, de vrijheid, de ongeremde actie en … de vriendschap! NERF staat bekend als de uitvinders van de superblasters met de zachte darts. Maar op verzoek van miljoenen fans wereldwijd ontwikkelden de makers van NERF een heel nieuwe manier van spelen: NERF Laser OPS. Een variant waarmee je gewoon in je eigen achtertuin kan lasergamen.

Maak kennis met de blaster zonder darts, maar wel met een onuitputtelijke hoeveelheid munitie. Hoe dat kan? Ontdek de power van laser thuis! Koppel deze lasergun aan de app en laser-away. NERF Laser OPS, een revolutionaire ontwikkeling waarmee de makers van NERF de echte lasergame-ervaring bij je thuis brengen! De NERF Laser Ops Pro Alphapoint bestaat uit twee guns die ideaal zijn als je tegen elkaar wilt battelen. De DeltaBurst-blaster vuurt een multishot infrarood blast af en registreert hits met licht en geluid, terwijl een LCD-scherm aan de achterkant de gezondheidsstatus en munitiecapaciteit weergeeft.

NERF Rebelle

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

NERF Rebelle is de serie speciaal voor stoere meiden. Met NERF Rebelle heb je de keus tussen handblasters, bogen, sets en elektrische blasters. De wapens uit de Rebelle-serie schieten darts of pijlen tot wel 25 meter ver!

De kleine, maar krachtige, Mini Mischief en Power Pair zijn zo klein dat je ze overal mee naartoe kan nemen in je broekzak. Wil je toch liever een blaster met een groter magazijn, omdat je bijvoorbeeld een groot gevecht gaat doen samen met je vriendinnen, dan zijn de Messenger en Spylight Starlight ideaal voor jouw situatie. Als je niet wilt verliezen dan kun je uiteraard het beste gaan voor één van de elektrisch aangedreven blasters, zoals de Rapid Red van NERF Rebelle. Hiermee schiet je razendsnel darts! Als je toch liever pijlen schiet met een boog, dan kun je het beste gaan voor de Secret Agent Bow. Deze boog schiet wel 25 meter ver! Als jij een echte ster bent in het schieten op doelen, dan is de Star Shot perfect voor jou.

Lees ook: Nerf Rebelle Strongheart Bow voor meisjes

NERF Super Soaker

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

NERF Super Soaker is de serie speciaal voor coole watergevechten. Met NERF Super Soaker heb je de keus tussen veel verschillende waterpistolen. NERF heeft zelfs waterpistolen welke ijswater kunnen schieten! De waterpistolen uit de Super Soaker-serie schieten water tot wel 12 meter ver!

Wil je een blaster met een groter waterreservoir, omdat je bijvoorbeeld een groot watergevecht gaat doen samen met je vrienden, dan zijn de Scatter Blast en de Barrage ideaal voor jouw situatie. Hiermee kun je tot wel 2,4 liter water met je meenemen! Als je liever een waterpistool hebt die meerdere waterstralen afvuurt, dan kun je het beste gaan voor de Tri Strike of voor de Infinity Fire uit de Rebelle-serie.

NERF Vortex

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

NERF Vortex is de enige serie van NERF welke schijfjes schiet. Met de NERF Vortex serie heb je de keus tussen normale blasters en glow-in-the-darkblasters. NERF Vortex schiet tot wel 20 meter ver!

De NERF Vortex serie bestaat uit verschillende kleurstellingen. De groen-met-oranje blasters en de wit-met-oranje blasters. De wit-met-oranje blasters zijn de blasters met de grootste magazijnen. De Revonix 360 heeft een magazijn voor 30 schijfjes en de Pyragon kan wel 40 schijfjes opslaan in zijn magazijn! Als je liever in het donker met je vrienden speelt kun je het beste gaan voor de Lumitron. Deze blaster kan namelijk glow-in-the-darkschijfjes schieten tot wel 20 meter ver.

NERF Zombie Strike

Nerf gun review; vanaf welke leeftijd en hoe pistolen opbergen? - Mamaliefde

Met de NERF Zombie Strike-serie ga je de strijd aan tegen zombies. Je hebt de keus uit handblasters, grote blasters en shotguns. Alle blasters uit de Zombie Strike-serie schieten Zombie Strike-darts.

De Zombie Longshot CS 12 heeft een speciaal vizier bevestigd op de blaster om je doelwit razendsnel te vinden en in een handomdraai uit te schakelen. En hij schiet tot wel 22 meter ver! Wil je toch liever een blaster met een groter magazijn, omdat je bijvoorbeeld een groot gevecht gaat doen samen met je vrienden, dan is de Doominator ideaal. Met vier magazijnen kan hij wel 24 darts afvuren zonder te herladen! Als je toch liever de strijd tegen de zombies aangaat met een boog, dan is dat uiteraard ook mogelijk en zal je voor de Crossfire moeten gaan.

Daarnaast zijn er nog diverse accessoires beschikbaar.

Linda van Aken