Het is al een paar jaar een traditie; het dragen van een foute kersttrui met de kerstdagen. Een kersttrui is vaak versierd met grappige prints, teksten en opvallende details en kan vaak zowel door jongens als meisjes gedragen worden. Ideaal voor mensen die wel van een grapje houden, als een soort tegenhanger van de uitgedoste galalook met de feestdagen.

Zelf heb ik er geen problemen mee, er zitten echt heel leuke truien tussen. Want heel erg ouderwets met wollige truien met kerstmannen hoeft niet altijd; ook de foute kersttruien gaan met de mode mee zoals je hier onder kan zien ;-) Zowel voor dames, heren, kinderen en zelfs baby’s. Meer weten? Klik dan vooral op de afbeelding.

Foute kersttrui als statement

Door een kersttrui te dragen, maak je ook min of meer een statement. Zelfs beroemdheden dragen ze tegenwoordig. Het is niet langer meer gekoppeld aan de gebreide trui die je oma breidde en die je dan onder protest aantrok om haar een plezier te doen. Tegenwoordig is het vooral een manier om aan de wereld te laten zien dat Kerst vooral draait om de sfeer en gezelligheid.

En niet om uiterlijke schijn; om de mooi gedekte tafel vol met de meest luxueuze hapjes (die niet eens altijd lekker zijn) of hoe netjes iedereen er uitziet (al lijkt het ondertussen wel een wedstrijd te zijn geworden om de gekste trui te vinden). Kerst is niet mooier in je perfecte kerstjurk, als je niet samen bent met de mensen waarvan je houdt. Als iedereen een kersttrui aantrekt kan dat zelfs voor veel meer plezier zorgen!

Vorig jaar had ik een trui gekocht met een sneeuwpop compleet met wortel. Wat echt aardig wat complimenten opleverde. Het liefste zou ik er dan ook de hele winter in willen lopen, helaas is het toch echt wel gecentreerd voor de feestdagen. Ook voor de kinderen koop ik altijd wel een kersttrui. Staat altijd superstoer en je vindt ze overal. Bij de Zara, Hema en H&M, maar ook online bij bol.com, wehkamp en meer! En ze zijn ook beschikbaar voor ieder budget; van een paar euro tot 100 euro voor een compleet pak.

Wist je trouwens dat de foute kersttrui dankzij Colin Firth als Mark Darcy in Bridget Jones’ Diary helemaal hip is geworden? Hij droeg een klassieke trui met rendier tijdens de kennismaking met Bridget waardoor ze eigenlijk direct op hem afknapte. Op de site van De Telegraaf vind je het patroon van de rendiertrui van Mark Darcy! Want bij veel mensen staat dat moment op het netvlies gegrift en zal daar ook niet snel vandaan komen.


Lieve foute kersttruien voor baby’s

De kersttruien fashion begint al op jonge leeftijd. Voor baby’s zijn er de schattigste truien zoals met lieve konijntjes. Maar ook met lieve rendieren, kerstbomen met de tekst twinkle twinkle little star of hohoho of juist wat stoerder met een kerstman. Een kerstmannenpak (of kerstvrouwenjurkje) scoort natuurlijk altijd heel erg goed voor bijvoorbeeld de foto op een kerstkaart.

 

 

 

 


Foute kersttruien voor kinderen

Voor de oudere kinderen; van kleuters tot en met pre-pubers zijn er diverse truien. Ook hier weer de elfjes, kerstmannen en rendieren maar ook met originelere printjes en fotorealistische truien. Wat ook altijd goed scoort zijn de onesies; zoals die van Olaf.