Skip to Content

Twister spelregels voor kinderen; vanaf welke leeftijd?

Twister spelregels voor kinderen; vanaf welke leeftijd?

Urenlang heb ik gebogen gestaan in allerlei rare houdingen als kind tijdens het spelen van Twister. Uiteraard mocht ik niet verliezen van broerlief, er was een echte competitie gaande tussen ons. Gelukkig waren er destijds nog geen digitale camera’s, die al die houdingen op de lens vast hebben gelegd.

Foto’s maken deed je toen ook niet zomaar, dus ik geloof dat ik zonder bewijsmateriaal ergens verstopt, er vrij over kan praten. Maar lol hadden we voor tien, buitelend over elkaar als de houdingen té ingewikkeld werden, bulderend van het lachen. Er gaat vast een lichtje van herkenning branden bij je? Toevallig ook wel eens gespeeld als kind?

Eenvoudige spelregels

De regels zijn nog steeds eenvoudig, zij het ietsje uitgebreid ten opzichte van de versie van vroeger. Prima te doen dus voor een kleuter, al zijn de armen en benen wat aan de korte kant om het hele speelveld te behapstukken, maar dat maakt voor het plezier niet veel uit.

Dochterlief, liet zich graag door mama “commanderen” welke voet naar welke kleur en dito voor de handen. De extra regels heb ik voor haar weggelaten, dit was al ingewikkeld genoeg. ;-)

Extra toegevoegd zijn de draaimogelijkheden: “draaier mag het zeggen” en “lucht”. Bij de eerste mag de draaier, een creatieve opdracht verzinnen en bij de tweede gaat de betreffende voet of hand de lucht in.

Meer dan twee personen

Het spel is eigenlijk bedoeld voor meer dan twee personen, al kan het wel samen worden gespeeld door om en om te draaien. Bij meer spelers is er een “scheids” die draait en roept. Met dochterlief deed mama draaien en roepen en zij maar hoppen over het veld.

Uiteraard werden links en rechts wel eens gewisseld en ging het niet helemaal goed af en toe bij het verzetten van een voet, om dan de rest niet van de kleuren los te laten.

Maar ergens is dat enkel maar leuk om te aanschouwen en een oogje toe te knijpen. Het gaat om de lol, die je kind heeft en vooral ook even wat beweging, wat soms even wenselijk is. Daar is dit spel dus ook uitermate geschikt voor!

Twister is voor onder andere verkrijgbaar via bol.com. Een zeer geschikt cadeautje voor de Sint of onder de boom. Gezien mijn persoonlijke ervaringen als kind is deze review gekleurd met positieve gevoelens van weleer. Het spel is een aanrader voor eenieder die eens in de beweging wil en heel veel lol wil maken, ditmaal uiteraard wel met de camera’s in aanslag! ;-)

Floortje