Skip to Content

Raffies schoenen review met led-lichtjes voor kinderen

Raffies schoenen review met led-lichtjes voor kinderen

Natuurlijk hadden mijn kinderen deze nieuwe schoenentrend al gespot op school en in de speelgoedwinkels; sneakers met LED-lichtjes. Toen ik de vraag kreeg van Mamaliefde om deze te reviewen, wist ik dat ik daarmee heel veel punten bij mijn meiden zou scoren en een droom uit zou komen.

Lage witte Raffie’s met klittenband

Toen we terugkwamen van vakantie lag de doos met Raffie’s schoenen al op ons te wachten bij de post. Ik voelde dat er een doos was, maar ik wist niet welke maat.

Stiekem had ik gehoopt dat beide meiden de schoenen zouden mogen reviewen, maar helaas bleek dat de hoge roze sneakers waren uitverkocht. Dus zou kleine Zus voor deze review model mogen staan (er vloeide wel wat tranen bij Grote Zus uiteraard, maar gelukkig heeft ze nog geld over van haar verjaardag).

And then there was light

img_1920

In de bijgeleverde brief stond ook dat de schoenen al voor ons waren opgeladen en ze dus meteen aan konden. Ja, want deze schoenen zijn voorzien van een moderne USB-aansluitingen voor het opladen van de LED-lampjes. Er zijn dus geen batterijen voor nodig.

De LED-lampjes kunnen aan en (gelukkig ook) uit. Dit kan met een drukknop aan de bovenkant van de veters en waar bij deze schoenen ook het klittenband zit. Heel gemakkelijk ging dat in het begin niet.

We moesten even doorkrijgen dat je het beste een vinger aan de binnenkant van de schoen kunt doen en eentje aan de buitenkant. Door dan de knop samen in te drukken springen de lichtjes aan. Er zijn 11 verschillende standen en bij elke klik ga je naar de volgende.

De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn rood, groen, blauw, geel, lichtblauw (Frozen blauw ;) ), paars, wit, wit (flash/ stroboscoop), alle kleuren (disco, knipperend), alle kleur (party, vloeiende overgang) en uit.

Opladen

De LED-lampjes doen het ongeveer 4-6 uur en daarna kun je ze weer opladen. De speciale oplaadkabel met 1 USB-aansluiting en 2 micro-USB-uiteinden wordt meegeleverd. Wel heb je zelf een adapter nodig voor het stopcontact, maar ik denk dat die bij iedereen in huis wel te vinden is, tegenwoordig.

Handig is dus wel dat je beide schoenen tegelijkertijd kunt opladen. Dit duurt ongeveer 2 uur. De LED-lichten gaan rood knipperen, dit betekent dat de Raffie’s worden opgeladen. Als ze zijn opgeladen, kleuren de LED-lichten groen.

LET OP: laad je Raffie’s nooit langer op dan nodig is, dit kan de elektronische bedrading beschadigen. En bij de eerste keer moet je de Raffie’s 12 uur lang opladen voordat je ze voor de eerste keer gaat gebruiken.

Party Time

De schoenen worden, zoals je zult begrijpen, nu elke dag gedragen. Zodra ze aangaan, moet er eerst een kleur gekozen worden; allebei hetzelfde of juist 2 verschillende kleuren. Voorkeur heeft ook de partystand waarin de kleuren steeds langzaam in elkaar overvloeiden.

De knipperstanden laat ik zelf liever uit, want daar word ik wel een beetje dol van.

Stil zitten met deze schoenen is ook erg moeilijk. Ze danst de hele dag of rent rondjes rond de tafel. Ook hoef ik niet meer mee naar de WC om het licht aan te doen, want dat heeft ze nu zelf bij zich en in een donkere WC zie je ze nog beter.

Omdat Kleine Zus witte sneakers heeft, moet ik ze wel wat vaker schoonmaken (zoals voor de foto’s ;) ) Je maakt de Raffie’s heel gemakkelijk schoon met een zachte vochtige doek. Uiteraard zijn het geen schoenen om in de wasmachine of onder te dompelen water.

Daarmee beschadig je de elektronische bedrading. Verstandig is dan ook om ze niet aan te trekken als het buiten regent en ermee in de plassen te stampen.

Die wil ik ook

De reacties (behalve van haar wat jaloerse zus) zijn heel leuk. Veel oma’s kijken vertederd naar die kleine lichtgevende voetjes en lachen om de tijd van nu. Moeders roepen enthousiast dat ze ze ook wel willen in hun eigen maat. En dat kan want ze komen zelfs t/m maat 45!

De versie met klittenband is wel voor de kleintjes en zijn verkrijgbaar t/m maat 29. Naast wit en zwart zijn er ook veel andere kleuren verkrijgbaar zoals zilver, roze, lime groen, goud en galaxy.

Fleur Veldkamp