Skip to Content

Razor elektrische step review Power Core E90

Razor elektrische step review Power Core E90

Hoera! Het buitenspeelseizoen is dit weekend weer geopend! Dat betekent dat het buitenspeelgoed weer tevoorschijn gehaald kan worden. Afgelopen weekend was het dan ook het ideale moment om de nieuwe RazorPower Core E90 elektrische step die we van Wehkamp kregen te gaan testen.

De doos met deze futuristische step stond al een tijdje klaar, maar helaas gooide het regenachtige weer steeds roet in het eten om hem uit te gaan proberen. Met wat hulp van papa was hij snel in elkaar gezet en kon hij mee naar buiten.

Razor elektrische step review Power Core E90 - Mamaliefde

RazorPower Core E90 elektrische step

De RazorPower Core E90 elektrische step is niet zomaar een step, maar zoals de officiële naam al zegt, het is een elektrische step. Dat betekent dat er een klein motortje in zit, waarmee je dus vooruit kan komen.

Zagen we eerst al deze kleine motortjes terug in de hoverboards, de technologie is nu zover dat deze mini-motortjes ook goed verwerkt kunnen worden in de step. Groot voordeel is dat de voortgang van de technologie er ook voor zorgt dat de step van RazorPower goed betaalbaar is.

De RazorPower Core E90 is verkrijgbaar bij onder andere de Wehkamp in 2 kleuren; groen en roze. Uiteraard is door ons gekozen voor de roze variant. De step wordt geleverd in een grote doos. Deze is best wel licht, want de step weegt zelf toch nog net geen 10 kg.

Ondanks dat het frame van staal is en er natuurlijk een motortje aan vastzit. De step heeft ook een compacte afmeting van 80,4cm lang, 32,7cm breed en het stuur 83cm.

Naast de step, vind je in de doos ook een oplader, een goede beschrijving en wordt er een inbussleutel meegeleverd. Met die laatste 2 waren wij erg blij, want die ontbraken laatst toen we een fiets online hadden besteld. Daardoor duurde het in elkaar zetten wat langer, dan waarschijnlijk nodig was geweest.

Razor elektrische step review Power Core E90 - Mamaliefde
Razor elektrische step review Power Core E90 - Mamaliefde

Monteren en opladen van de step

Het in elkaar zetten van de step was zo gebeurd, want alleen het stuur moest nog even vast gezet worden aan het onderstel. Let hierbij wel op, dat de elektrische kabel niet om het stuur gedraaid zit. Maud kon goed meehelpen. Gelukkig was de accu van de step al gedeeltelijk opgeladen en kon ze hem meteen uitproberen.

Het motortje in de step kun je in 12 uur helemaal opladen met de meegeleverde 12V verzegelde loodzuuraccu. Omdat de step niet al te groot is, zet je hem makkelijk even binnen aan de stroom. Eenmaal opgeladen, kun je er zeker 80 minuten (continu) mee spelen voordat hij weer opnieuw aan de oplader moet.

Tijd om te gaan spelen

Als de step helemaal klaar voor gebruik is, is het wel goed om even de gebruiksaanwijzing samen met je kind door te nemen. De step kan namelijk 16km/uur, dus enige voorzichtigheid is wel geboden. Zo is de step geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

Helaas voor de enthousiaste ouders onder ons, is het maximale belasting voor op de step 54 kg. Het dek waar je op staat heeft een fijne afmeting doordat hij lekker breed is en je er makkelijk met 2 voeten op kunt staan. Samen met de vernieuwde technologie heeft de step een goede stabiliteit.

Aangeraden wordt om bij het rijden op de step te zorgen voor de juiste bescherming, zoals een helm en eventueel knie-, elleboog- en polsbeschermers te dragen.

Onze ervaring met de RazorPower Core E90

Mijn dochter van 9 jaar is niet de grootste waaghals die er bestaat, dus ik was een beetje bang dat ze misschien de step te hard vond gaan, maar dat viel alles mee. Ze had heel snel door hoe hij werkte. Er zitten niet te veel knopjes en palletjes aan, dus ingewikkeld is hij echt niet.

Onder de step zit een aan- en uitknop. Voordat het motortje inschakelt, moet je hem eerst even “aansteppen” totdat hij ca 5 km/uur gaat. Door op de groene knop te drukken aan het stuur gaat de motor aan. Na een keer oefenen had ze het meteen door en reed ze zo op weg.

De step is makkelijk wendbaar en stuurt lekker. Wel zitten er harde bandjes onder de step, waardoor hij lekkerder rijdt op een geasfalteerde ondergrond. Bij keitjes of kleine steentjes hobbelt hij wel veel.

Mag je met de elektrische step op de openbare weg?

De vraag kwam natuurlijk of zij er ook mee naar school mocht gaan. Omdat er een paar jaar geleden veel gedoe was over de populaire hoverboards en zelfbalancerende Segways, ben ik het even gaan uitzoeken.

De NOS heeft daarover destijds navraag gedaan bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daaruit bleek dat de hoverboards en Segways werden gezien als een gemotoriseerde tweewieler. H

ierdoor kon toen geen Europese typegoedkeuring afgegeven worden, omdat je alleen kan staan op deze boarden en er geen zitplaats of stuur op zit. Deze typegoedkeuring is bijvoorbeeld wel afgegeven bij een bromfiets.

Het verschil tussen de step en een hoverboard is dat de step wel een stuur heeft. Dit maakt het daarom wel wat ingewikkelder. Ik heb even moeten zoeken naar de juiste regels omdat er een verschil bestaat tussen een motorstep, go-ped (step met hulpmotor), step zonder motor en een elektrische (scooter)step.

Op de site van Rijksoverheid vond ik uiteindelijk de beste uitleg.

Indien de elektrische (scooter)step door de minister is aangewezen als bijzondere bromfiets, mag hij op de openbare weg. Voor andere elektrisch stepjes is dit dus niet toegestaan. Ook moet de bijzondere bromfiets verzekerd zijn en geldt er een minimumleeftijd van 16 jaar. Een helm of speciaal rijbewijs zijn niet nodig.

Wij hebben daarom nu afgesproken dat ze de step mag gebruiken in de tuin en op het wielerparcour naast ons huis. Daarop kan ze lekker met haar step rondjes rijden, samen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Die vinden de step natuurlijk ook allemaal mega-interessant en willen er ook graag een rondje op rijden.

Ook moet ze wel een helm dragen en zorgen we voor een volwassene die toezicht houdt. Met de aankomende vakantie zullen we hem ook zeker meenemen voor op de camping. Door zijn kleine formaat past bij makkelijk in de auto.

Meer informatie vind je hier.
Fleur Veldkamp