Skip to Content

Google Streetview bezienswaardigheden

Google Streetview bezienswaardigheden

Eén van de voordelen dat we leven in het digitale tijdperk en steeds meer toegankelijk gemaakt wordt. Op deze manier kun je toch gewoon de hele wereld bezoeken en ontdekken, zelfs allemaal op dezelfde dag.

Ook in Nederland zijn er veel uitjes beschikbaar! Een voordeel; je hebt geen last van prikkels, in de rij staan, geluidsoverlast etc. 

Google Streetview

De beelden van deze bijzondere locaties zijn gemaakt door de speciale Google Trike. Dit is een 114 kilo zware driewielerfiets, uitgerust met Street View-camera’s. De Trike is ontwikkeld om Street View-beelden te verzamelen van plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn voor de Google Street View-auto zoals in pretparken en in musea.

Hoe werkt het?

Via de witte pijlen in de app kun je door het park of museum bewegen. Daarnaast vind je links onderin een plattegrond, als je daar op klikt zie je blauwe lijnen verschijnen. Dit is de route die je kan afleggen.

Daarnaast zijn er kleine blauwe cirkeltjes. Dit zijn zogenaamde 360-gradenfoto’s. Als je ergens op klikt zul je visueel naar dat punt verplaatsen. Bij het Rijksmuseum met verschillende verdiepingen zie je dus ook heel veel lijntjes over elkaar heen lopen.

Spelletje

Tip: Kijk eerst zelf eens even rond over wat er te zien is en geef je kind vervolgens een zoekopdracht.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vind de Space Mountain in Disneyland
  • Vind de uitgang in het doolhof
  • Zoek de leeuwen in de dierentuin
  • Maak een printscreen van 10 verschillende molens
  • Vind 5 personen met een rood shirt
  • Vind de Nachtwacht in het Rijksmuseum
  • Maak een printscreen van een stad en laat je kind uitvinden waar dat is gemaakt.

En natuurlijk kun je er meteen ook een educatief tintje aan hangen door bijvoorbeeld te laten uitzoeken wat voor molen het is, door wie een bepaald schilderij in het museum is geschilderd of wat de dieren eten of waar ze origineel vandaan komen.

Disneyland

Zet je Mickeyoortjes maar op! Een uitje naar Disneyland is niet voor iedereen even betaalbaar, en nu de deuren zijn gesloten is het ook fysiek onmogelijk. Gelukkig hebben we altijd nog deze beelden. Via de kaart linksonderin kun je van de ene plek naar de andere hoppen en zo ‘rondlopen’ in het park.

Efteling

In Nederland is de Efteling natuurlijk het populairste pretpark. Ook deze kun je gewoon bezoeken via Google Maps!

Museumpark Archeon

Bezig met geschiedenis? Breng het dan ‘tot leven’ tijdens een bezoek aan Archeon. Gezellig Middeleeuws muziekje op de achtergrond en je kunt hier rustig rondhoppen.

Rijksmuseum

Het meest bezochte museum van Nederland; het Rijksmuseum! Normaal loop je hier over de toeristen, maar nu kun je hier in alle rust bijvoorbeeld de Nachtwacht bekijken. Via de app kun je ook alle schilderijen aanklikken voor meer informatie. Extra leerzaam dus!

Binnenhof

Het Binnenhof en de Tweede Kamer is niet meer toegankelijk, gelukkig kunnen we alsnog via StreetView zien waar de politici normaliter kunnen eten.

Texel

Niet alleen uitjes trouwens; ook steden en zelfs eilanden zijn te bezoeken via StreetView. Gelukkig maar, want de huisartsen op Texel roepen op om hier echt niet heen te vluchten omdat daar nog geen coronagevallen zijn. Op dat eiland wonen ook heel veel oudere mensen die enorm vatbaar zijn. Op deze manier kunnen we toch even ‘uitwaaien op het strand’.

Maïsdoolhof

Tot slot: In Canada is er een maïsdoolhof dat je het hele jaar kan bezoeken. Je bent dus niet afhankelijk van de seizoenen en weersomstandigheden. Sterker nog; je kan dit maïsdoolhof bezoeken vanaf de bank.

Superleuke uitdaging dus voor kinderen om de uitweg te vinden! Wedden dat ze daar wel even zoet mee zijn. Net zoals in het echte doolhof is het zoeken naar hoe je er uit moet. En spieken is niet mogelijk!

Overige attracties

Andere populaire attracties die je kan bezoeken zijn:

Daarnaast zijn er ook steden en plaatsen die zijn toegevoegd aan Street View zoals Maastricht (hier), Den Helder (hier), Dronten (hier), Hengelo (hier) en Franeker (hier).

Wat ga jij vanavond bezoeken?

Linda van Aken