Skip to Content

Luisterboeken apps op telefoon

Luisterboeken apps op telefoon

Als drukke mamma is het soms fijn om even een momentje voor jezelf te hebben en te ontspannen met een lees- of luisterboek. Verslind jij op dit soort heerlijke momenten het ene (luister)boek na het andere?

Check dan deze vier leuke apps. Ze bieden je niet alleen toegang tot miljoenen boeken, maar laten je ook nadenken over interessante thema’s en de creatievelingen onder ons kunnen zelfs de schrijver in zichzelf ontdekken! Benieuwd naar de apps? Lees dan snel verder.

Bksy

Heb je al je eigen boeken al gelezen? Download dan Bksy. Alle gebruikers maken een eigen boekenlijst aan die ze onderling delen. Zo vind je makkelijker en sneller boeken die je nog niet hebt gelezen. Ben je op zoek naar een bepaalde titel? Dan kun je die ook zelf opzoeken.

Wil een andere gebruiker jouw boeken lezen? Dan kun je ze uitlenen en de app laten bijhouden wat je aan wie hebt uitgeleend. Boeken lenen van anderen kan natuurlijk ook. Zo heb je voorlopig weer even genoeg nieuw leesmateriaal!

Storytel

Storytel wordt de Spotify onder de luisterboekapps genoemd. Je vindt hier een digitale bibliotheek met duizenden boeken, van bestsellers tot kinderverhalen. Heb je dus even geen tijd om je kind voor te lezen? Dan zoek je gewoon een luisterboek waar hij of zij lekker naar kan luisteren. 

Voor jezelf kun je titels zoeken in verschillende genres, zoals misdaad, romantiek en fantasy. In de boekenplank kun jij je favorieten verzamelen en krijg je op basis van je voorkeuren persoonlijke aanbevelingen voor nieuwe verhalen.

Ook handig, je kunt verhalen offline beluisteren door ze te downloaden. Zo blijf je onderweg gewoon lekker luisteren zonder mobiele data uit je sim only abonnement te verbruiken. 

Wattpad

In de app Wattpad staan zowel titels van professionele schrijvers als verhalen van amateurschrijvers. Zo ontdek je verhalen van schrijvers van over de hele wereld. Je vindt leesvoer in vrijwel alle genres. Denk bijvoorbeeld aan detectives en romans, maar ook aan actie en avontuur en cultuur. 

Ben je zelf creatief en schrijf je graag verhalen? Dan kun je je eigen verhalen delen met andere gebruikers in de Wattpadcommunity. Misschien schuilt er wel een talentvolle schrijver in je en worden jouw verhalen razend populair!

Trees

In Trees staan geen luisterboeken, maar non-fictie reportages over actuele onderwerpen. De reportages worden gemaakt door drie journalisten. Zij doen elke week onderzoek naar een onderwerp dat jou bezighoudt. 

Leuk aan de app is dat je ook op de reportages kan reageren. Je kunt namelijk in contact komen met de journalisten en je mening geven en informatie inzenden. Je input wordt soms dus gebruikt bij het onderzoek. Denk je graag zelf na terwijl je naar een verhaal luistert en vind je het leuk om je mening te geven? Dan is deze app echt wat voor jou! 

Nieuwe lees- en luisterboeken

Ben je geïnspireerd geraakt door deze apps? Ga dan snel naar de Google Play Store of de App Store om ze te downloaden en te genieten van nieuwe en interessante verhalen. We wensen je veel lees- en luisterplezier! 

Redactie Mamaliefde