Skip to Content

Blogtip; foto’s inplannen voor Instagram met Preppr

Blogtip; foto’s inplannen voor Instagram met Preppr

Voor veel social media was het al mogelijk om posts in te plannen die vervolgens automatisch gedeeld werden en nu kan dat ook op instagram met Preppr. Ideaal als je er even tussenuit bent of je zeker wil weten dat je het niet vergeet.

Tot op heden was dat voor Instagram niet mogelijk, daar ging het vooral om actuele content. Met de komst van Instagram stories is die aandacht echter verschoven en gaat het bij steeds meer accounts in de tijdlijn om het perfecte beeld.

Je Instagram wall is tenslotte je visitekaartje en je wil dat die er perfect uitziet voor socials die instagram ook zakelijk gebruiken zoals bloggers of social media influencer. Instagram wordt de komende tijd ook steeds belangrijker, zeker nu Facebook binnenkort het algoritme om gaat gooien en niemand weet wat voor gevolgen dat exact gaat hebben.

Dan is het fijn om de komende tijd wat meer te focussen op andere social media zoals Pinterest en Instagram om de focus te verleggen.

Daarom heeft Instagram sinds 31 januari het recht vrijgegeven aan derde partijen om posts in te plannen voor Instagram en direct te publiceren. Geen gedoe meer met inplannen en vervolgens na een herinnering publiceren, maar meteen plaatsen.

Preppr

Er zijn veel Instagram tools die nu heel hard werken om die functionaliteit aan te bieden. Preppr is ze echter voor. Hier is het al mogelijk om Instagramfoto’s in te plannen. Dit is zowel mogelijk vanaf de mobiele telefoon als op de laptop. 

Heb je een iPhone? Dan kan je de app downloaden en zo gemakkelijk je foto’s inplannen voor je timeline. Op de blog van Preppr vind je ook veel handige instagram tips & tricks.

Foto’s inplannen, ook vanaf je telefoon

Blogtip; foto's inplannen voor Instagram met Preppr - Mamaliefde

Eigenlijk werkt het heel makkelijk; je logt in op de website van Preppr met je instagram profiel. Dit geldt trouwens ook voor de laptop of desktop. Vervolgens zie je rechts je profielfoto en daarnaast de meldingen.

In beeld staat je wachtrij met onderaan een knop om een nieuwe post te maken. Dit doe je heel eenvoudig, je kan kiezen om een foto te uploaden, uit de bibliotheek, dropbox en drive. Het is dus wel belangrijk dat je vooraf de foto’s bewerkt hebt, zodat ze exact zijn zoals je ze graag geplaatst wilt hebben.

Vervolgens kan je niet alleen de caption (bijschrift voor de foto) invullen, hij houdt zelfs de hashtags bij zodat je precies weet hoeveel je er hebt ingevuld. En de eerste comment voor als je nog meer hashtags wilt toevoegen of extra informatie.

Heel handig bij een Instagramfoto die gelinkt is aan een website of blogpost is dat je direct de url kan toevoegen die gebruikt moet worden voor de bio.

Daarna kan je hem opslaan als draft of gelijk instellen op een dag en tijdstip naar voorkeur. Je kan zelf kiezen of je op dat moment graag een herinnering wilt ontvangen of at het echt geplaatst moet worden.

Dat doen ze alleen als je daar expliciet toestemming voor geeft. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dat ongevraagd gebeurd.

Nieuwsgierig? De eerste 30 dagen kan je Preppr – Instagram scheduling gratis gebruiken, zodat je zelf kan ervaren wat hiervan de voordelen zijn.

stories
Redactie Mamaliefde