Skip to Content

Freek Vonk lanceert digitale buitenspeel app voor kids

Freek Vonk lanceert digitale buitenspeel app voor kids

Wist je dat Prof. dr. Freek Vonk zijn allereerste eigen mobiele game heeft? Expeditie X! is een gratis speurtochtgame waarbij Nederlands bekendste bioloog alle kinderen uitnodigt om op avontuur te gaan in hun eigen buurt.

Een leuke en educatieve zomeractiviteit om kinderen van de bank af te krijgen en veilig op pad te sturen in hun eigen omgeving. Een soort Pokémon Go dus, maar dan anders!

Freek Vonk

Deze zomervakantie blijft een groot deel van de Nederlanders (noodgedwongen) thuis. Veel ouders komen daardoor voor de uitdaging te staan hoe zij hun kinderen bezig kunnen houden op een verantwoorde manier.

In Expeditie X worden buitenspelen, educatie en gaming gecombineerd om zowel kinderen als hun ouders een leuke nieuwe zomeractiviteit te bieden.

Freek Vonk: “Ik ben supertrots dat we in deze gekke tijd kinderen avonturen kunnen laten beleven en dat ze ondertussen meer over het bijzondere dierenrijk leren.”

Wat is Expeditie X?

Expeditie X daagt kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar uit om in een straal van 250 meter op zoek te gaan naar fascinerende dieren. Op hun telefoon of tablet vinden ze een landkaart van hun eigen buurt.

Op deze landkaart staan verschillende hints die unlocked kunnen worden om de dieren te raden. Met elke vrijgespeelde hint zijn zij een stap dichterbij de oplossing.

Onderweg vertelt Freek Vonk de kinderen leuke weetjes over het dierenrijk!

Momenteel zijn er twee expedities beschikbaar: expeditie Savanne en de Duikexpeditie. De eerste Expeditie is gratis te spelen, de tweede expeditie kan in-app gekocht worden voor 1,99 euro.

Expeditie Freek is location based waardoor de real life omgeving van een kind in kaart wordt gebracht én wordt omgetoverd tot een echte savanne of onderwaterwereld. Indien de mobiele telefoon of tablet verbonden is met het internet kan de game overal ter wereld gespeeld worden.

De app is een samenwerking van Studio Freek en digital kids expert & samhoud creative tech. Beide partijen hebben de ambitie om op korte termijn meer speurtochtedities met Freek en andere influencers en BN’ers te ontwikkelen.

Redactie Mamaliefde