Skip to Content

Nintendo Switch Lite; wat zijn de verschillen met Nintendo Switch en welke spelletjes zijn geschikt?

Nintendo Switch Lite; wat zijn de verschillen met Nintendo Switch en welke spelletjes zijn geschikt?

In maart 2017 veroverde Nintendo opnieuw de game-wereld toen de Nintendo Switch werd gelanceerd. Een nieuwe console die het gamen voor één of meerdere personen mogelijk maakt op zowel een handheld tablet als het tv-scherm.

Op 20 september 2019 komt daar een vervolg op; namelijk de Nintendo Switch Lite. Dit is een nieuwe toevoeging aan de Nintendo Switch-familie en is een compact en lichtgewicht systeem, waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. 

Verschillen Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch

Het vlaggenschipmodel van de Nintendo Switch-familie werd in maart 2017 op de markt gebracht en is te gebruiken in drie verschillende speelstijlen.

Zo kun je in de tv-stijl spelen door het systeem in een Nintendo Switch-houder te plaatsen, kun je in de tafelstijl met of tegen andere spelers spelen door Joy-Con-controllers te delen en kun je in de handheldstijl spelen.

Het spelsysteem wordt geleverd met twee grijze Joy-Con-controllers of met een neonrode en een neonblauwe Joy-Con-controller.

Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite ondersteunt alle Nintendo Switch-software die in handheldstijl gespeeld kan worden. Hij is ideaal voor mensen die vaak buiten de deur willen gamen, en voor iedereen die via lokale draadloze multiplayer of via Nintendo Switch Online wil samenspelen met vrienden of gezinsleden die al een vlaggenschipversie van het Nintendo Switch-systeem hebben.

De nieuwe Nintendo Switch Lite is een spelsysteem dat speciaal is ontworpen om Nintendo Switch-games in de handheldstijl te spelen. D

e Nintendo Switch Lite wordt op 20 september uitgebracht en zal in drie verschillende kleuren leverbaar zijn: geel, grijs en turkoois. Ook komen er twee limited editions op de markt vanaf 8 november; namelijk een speciale Nintendo Switch™ Lite Zacian & Zamazenta Edition.

Deze handhelds hebben lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield. In Pokémon Sword en Pokémon Shield beleef je een gloednieuw avontuur in Galar, een wereld vol nieuwe Pokémon om te vangen, te ruilen en tegen te vechten.

In Galar moet je proberen het geheim achter de Legendary Pokémon Zacian en Zamazenta te ontrafelen. Daarnaast zal er een etui en beschermfolie voor de Nintendo Switch Lite verkrijgbaar zijn.

Op het nieuwe apparaat kun je alle Nintendo Switch-games spelen die de handheldstijl ondersteunen, hoewel sommige games enkele beperkingen zullen hebben.

Raadpleeg de achterkant van de verpakking van een game en de productinformatie op de officiële Nintendo-website om meer te weten te komen over welke functies zijn inbegrepen en welke speelstijlen worden ondersteund in specifieke games.

Verschillen en overeenkomsten

  • Bij de Nintendo Switch Lite is de besturing volledig in het apparaat geïntegreerd.
  • Ook is hij compacter dan het vlaggenschipmodel.
  • Bovendien heeft de Nintendo Switch Lite geen standaard en omdat het apparaat speciaal is ontwikkeld als handheldsysteem, kun je het niet aansluiten op een televisie. Daarom wordt het systeem zonder houder of HDMI-kabel geleverd.
  • Nintendo Switch- en Nintendo Switch Lite-bezitters kunnen via Nintendo Switch Online of lokale draadloze multiplayer met elkaar spelen in compatibele multiplayergames, zoals Super Mario Maker 2, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en Super Smash Bros. Ultimate.
  • Als een game Joy-Con-functies zoals de HD-trilfunctie, de infrarood-bewegingscamera en de bewegingsbesturing ondersteunt, zul je bepaalde functies niet kunnen gebruiken met alleen een Nintendo Switch Lite. Voor zulke functies heb je Joy-Con-controllers (apart verkrijgbaar) nodig.
  • Spelers kunnen maximaal acht Nintendo Switch- of Nintendo Switch Lite-systemen met elkaar koppelen om met zijn achten samen of juist tegen elkaar te spelen in games voor meerdere spelers.
  • De batterij van beide spelcomputers gaat in principe even lang mee. Echter als je dit vergelijkt tijdens het gamen, bijvoorbeeld van The Legends of Zelda kan je dit spel op de Nintendo Switch gemiddeld drie uur spelen achter elkaar en op Nintendo Switch Lite vier uur.

Op de officiële Nintendo Switch-website kun je alle verschillen tussen de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite bekijken.

Linda van Aken