Skip to Content

Garmin Bounce review smartwatch voor kinderen met gps en contact

Garmin Bounce review smartwatch voor kinderen met gps en contact

Onze dochter heeft een telefoon, maar onze zoon vinden we daar nog te jong voor. Toch is hij iemand die graag buiten speelt na schooltijd, en dan niet altijd verteld waar hij heen gaat, of wisselt dat wel eens.

Daarom is de Garmin Bounce smartwatch voor kinderen een enorme aanwinst voor hem. Hij draagt met trots een horloge en kan zo zien hoe laat het is of een spelletje spelen, en wij kunnen zien waar hij is of een berichtje sturen.

Garmin Bounce Smartwatch

Garmin Bounce smartwatch voor kinderen review

Als je als ouder/verzorger de aanschaf van een smartphone voor de kids nog eventjes wilt uitstellen, maar toch een handig communicatiemiddel zoekt dan is de Bounce kids-smartwatch een ideaal alternatief.

De trendy Garmin Bounce beschikt over een helder kleurentouchscreen met een duurzaam en zwemvriendelijk ontwerp. Ook biedt Bounce tweerichtingscommunicatie met tekst- en spraakberichten, evenals realtime locatietracking via de Garmin Jr. app op een compatibele smartphone van een ouder of verzorger.

Naast communicatie behoort fitness- en activiteitentracking2 en leuke spelletjes ook tot de mogelijkheden. Ook kunnen ouders taken toewijzen en beloningen geven.

“Als een van ‘s werelds toonaangevende smartwatchbedrijven zijn we verheugd om ouders gemoedsrust te bieden met een smartwatch waarmee ze in contact kunnen blijven met hun kinderen en tegelijkertijd hun locatie in de gaten kunnen houden”, zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement.

“Niet alleen is de Bounce gewoon een erg coole kids smartwatch, ook de ouders geeft het een goed gevoel om hun kinderen op een leuke en gecontroleerde manier kennis te laten maken met digitale communicatie via sms’jes of spraakberichten en tracking vanaf hun pols.”

Blijf verbonden voor gemoedsrust

Garmin Bounce smartwatch voor kinderen review

De BounceTM is een smartwatch speciaal voor kinderen dat beschikt over een LTE-verbinding.

Hiermee kunnen ouders gemakkelijk communiceren met hun kind(eren) en tegelijkertijd hun locatie bijhouden. En dat zonder dat je een sim-kaart nodig hebt, wel heb je een betaald abonnement nodig om deze functies te kunnen gebruiken.

Zo kunnen ouders met hun kinderen communiceren via de Garmin Jr. app.

Vanaf hun horloge kunnen kinderen tekst- en spraakberichten sturen naar de Garmin Jr. app op een compatibele smartphone of naar andere Bounce-smartwatches, zolang beide horloges zijn goedgekeurd om met elkaar te communiceren door hun familiebeheerders.

Kinderen kunnen ook reageren met aanpasbare vooraf ingestelde berichten, spraakberichten, emoji’s of geluidsemoji’s naar door hun ouders goedgekeurde contacten en familiegroepsberichten in Garmin Jr.

Tijdens schooldagen kunnen ouders de schoolmodus of “niet storen” vanuit de Garmin Jr. app inschakelen om afleidingen te beperken en de kinderen zich in de klas kunnen concentreren.

Als een kind hulp nodig heeft, kunnen ouders er met een gerust hart op vertrouwen dat zij en andere goedgekeurde contactpersonen een bericht ontvangen in de Garmin Jr. app wanneer hun kind de hulpfunctie activeert. Deze melding bevat een LiveTrack-locatieweergave van hun kind in de app.

Locatie checken

Met behulp van de ingebouwde GPS en LTE-connectiviteit van Bounce, kunnen ouders verbonden blijven en de locatie van hun kind in de gaten houden met locatietracking via de Garmin Jr. app op een compatibele smartphone van de ouders.

Veranderen van telefoonprovider is hiervoor niet nodig, het LTE-abonnement wordt rechtstreeks door Garmin beheerd.

Ouders kunnen gedefinieerde gebieden instellen en worden gewaarschuwd wanneer hun kind buiten of binnen de door hen ingestelde grenzen komt. Deze heb ik bijvoorbeeld ingesteld voor school en thuis. Zo krijg ik een automatisch bericht als hij op school aankomt.

Kinderen kunnen ook gebruik maken van de “check in”-functie om hun huidige locatie te delen. Die stuurt dan een melding naar de Garmin Jr. app op de smartphone van de ouders. Ouders kunnen ook op elk moment een livetrack starten vanuit de Jr app, om te zien waar de kids op dat moment zijn.

Activiteiten, klusjes en meer binnen handbereik

Met Bounce kunnen ouders al op jonge leeftijd een actieve levensstijl aanmoedigen. Gezondheidsgegevens zoals slaap, stappen en actieve minuten, evenals fitnessactiviteiten als
wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen in het zwembad kunnen worden bijgehouden en bekeken in de Garmin Jr. app.

Zo vindt hij het erg leuk om te zien hoeveel stappen hij heeft gezet, en rent hij zelfs extra rondjes om een zo’n hoog mogelijke score te krijgen en zijn vader te verslaan ;-)

Alleen moeten het er niet teveel worden, op vakantie toen hij de 30.000 haalde was dat toch iets teveel van het goede.

Ouders kunnen ook meldingen sturen om hun kinderen te herinneren aan klusjes en andere verantwoordelijkheden. Deze kunnen als een wekelijkse of zelfs dagelijkse herinnering worden ingesteld.

Om kinderen te helpen hun tijd beter te beheren, geeft Bounce een stopwatch, alarm en timer voor op hun pols, om hen te laten weten wanneer het tijd is voor huiswerk of om zich klaar te maken voor een voetbaltraining.

Interactieve avonturen, quizzen, spelletjes en meer

Entertainment is dichtbij met Bounce. Gamification van gezondheid en gewoontes laat kinderen beloningen vrijspelen voor het behalen van hun actieve doelen en verantwoordelijkheden, inclusief leuke en educatieve spelletjes en avonturen.

Avonturen laten jonge ontdekkingsreizigers kennismaken met verschillende plaatsen op de wereld, door middel van triviant-spelletjes en nieuwe feiten, via de Garmin Jr. app op de smartphone van hun ouders.

Naast het verdienen van beloningen kunnen kinderen het ook opnemen tegen hun familie en vrienden in individuele en teamuitdagingen. Wanneer het geen tijd is om actief te zijn, kunnen kinderen hun hersen prikkelen met educatieve spelletjes zoals puzzels en flitskaarten, direct op hun horloge.

Bounce is nu verkrijgbaar in drie kleuren – Green Burst, Black Camo en Lilac Floral – en heeft een batterijduur die tot 2 dagen meegaat.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken