Skip to Content

Samsung Galaxy Tab S6 Lite review

Samsung Galaxy Tab S6 Lite review

Vind jij het net als andere ouders ook een uitdaging om je drukke gezinsleven draaiende te houden? Dan is dit de oplossing. De Samsung Galaxy Tab S6 Lite is dé gloednieuwe tablet voor gezinnen.

Het stijlvolle en compacte apparaat is voorzien van een zogenaamde S-Pen. Dit maakt de tablet perfect voor huiswerk. Zo kan je kind met de S-Pen heel precies schrijven en tekenen. Beter voor de verfijnde motoriek.

Bovendien kun je handgeschreven tekst in een handomdraai omzetten naar digitale tekst en gaat de batterij zeker een dag mee. Ongestoord werken is hiermee gegarandeerd. 

Samsung Galaxy TabS6 Lite review

Aldus de mail die ik kreeg met het verzoek of ik de Samsung Galaxy TabS6 Lite wilde testen met de kinderen. Natuurlijk, daar was ik wel nieuwsgierig naar. Ik heb jarenlang een Samsung-telefoon gehad en heb daar goede ervaringen mee.

Daarnaast hebben we in huis een aantal digitale producten. Zo houd ik het vooral bij mijn laptop die om te draaien is tot tablet en een telefoon, mijn man houdt het bij zijn laptop en telefoon.

En de kinderen spelen al jaren op de Kurio-tabs maar eerlijk is eerlijk, die liggen al even in de kast omdat er niet meer naar wordt omgekeken. Om verschillende redenen. Ik twijfelde dus even of hier wel naar omgekeken zou worden, of dat het even gebruikt wordt omdat het nieuw is, en daarna ook in een hoekje komt te liggen.

Het tegendeel is waar kan ik nu na een aantal weken melden, iedere dag wordt hij wel even gepakt.

Installeren

Samsung Galaxy Tab S6 Lite review - Mamaliefde

Door de postbode werd een pakket gebracht met de tablet en daarbij een cover. Daar was ik erg blij mee, want die beschermt de tablet en zorgt voor ondersteuning.

Na het uitpakken van de doos ging de tablet aan de oplader, heel handig een algemene usb-oplader die we ook voor de telefoons gebruiken. Als je dus een weekendje weggaat of je de oplader niet bij de hand hebt, kun je hem ook daarmee opladen.

Na het opladen kon de tablet opgestart worden, middels een app die ik op mijn telefoon installeerde kon ik heel handig bepaalde informatie en gegevens overnemen. Zoals populaire apps en spelletjes die de kinderen graag op mijn telefoon spelen.

Maar ook de informatie vanuit chrome met bladwijzers en wachtwoorden. Dat scheelt toch al snel heel veel tijd!

In het begin was het even wennen aan de pen, ik merk ook dat de kinderen liever hun vingers gebruiken, maar zelf vind ik het ideaal. Je kan zo veel nauwkeuriger werken op een kleiner oppervlakte.

Voor spelletjes en entertainment

Samsung Galaxy Tab S6 Lite review - Mamaliefde

De tablet wordt hoofdzakelijk door de kinderen gebruikt. Eén van de eerste apps die gebruikt werd was Pokémon Go. De jongste heeft dit sinds kort ontdekt en speelt het graag op mijn telefoon, waar ik natuurlijk niet altijd op zit te wachten.

De app ingelogd op zijn account staat ook op de tablet zodat hij ook daarop kan spelen. Vaak zit hij dan naast zijn vader die ook speelt en zitten ze in hun eigen wereld ;-)

Dat leidt soms ook wel tot unieke situaties zoals het moment waarop hij ziet dat er een gevecht is en hij naar de gang schiet om zijn schoenen aan te trekken en vraagt of hij naar buiten mag en mijn telefoon mee mag nemen (tablet blijft binnen).

Het digitale spelen zorgt er dus ook voor dat hij zo regelmatig zijn frisse neus krijgt! Ook andere spelletjes zoals een Frozen-variant van Candy crush is bij dochter heel populair en een Lego-app met voertuigen die ze op school ook op de tablet hebben staan en hij erg leuk vindt om te spelen.

Natuurlijk ook graag filmpjes; de apps van Netflix, Disney+ en Kids YouTube zijn geïnstalleerd zodat ze zelf kunnen kiezen wat ze willen kijken. Dankzij de getunede speakers van AKG en met Dolby ATMOS voelt het net alsof je midden in de actie zit.

Met behulp van de chrome-cast hebben ze ook heel snel door hoe ze de filmpjes op het grote beeldscherm moeten toveren zodat er samen gekeken kan worden.

En serieuze zaken zoals huiswerk en werken

Samsung Galaxy Tab S6 Lite review - Mamaliefde
Samsung Galaxy Tab S6 Lite review - Mamaliefde

Er wordt echter niet alleen gespeeld op de tablet; ook voor serieuze zaken zoals huiswerk is hij uitermate geschikt. Onze dochter heeft nog een dag per week thuisonderwijs aangezien haar juf zwanger thuis zit en er geen vervangster is.

Een deel van haar huiswerk moet ze digitaal maken, en dat maakt ze dan met mij. Ik werk op mijn eigen laptop en kan zo in de gaten houden of zij ook haar werk doet.

Op pad

Samsung Galaxy Tab S6 Lite review - Mamaliefde

In juni zijn we een aantal keer weggegaan, en ook op dat soort momenten is de tablet ideaal. Zo wordt hij al in de auto gebruikt om filmpjes op te kijken.

Maar goed dat manlief en ik nu een bundel delen waardoor we extra veel gb’s hebben die we nooit op kunnen maken en de kinderen dus middels een hotspotfunctie daar buitenshuis ook van gebruik kunnen maken.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite review - Mamaliefde

Zelf sleepte ik heel vaak mijn eigen laptop mee, want je weet maar nooit. Die blijft nu steeds vaker thuis. Moet er toch nog wat gedaan worden, dan kan ik gewoon de tablet pakken om op te werken.

Aangezien dat met name online gebeurt en ik gebruik maak van the cloud ben ik niet afhankelijk van een bepaald toestel. Of om, als de kinderen op bed liggen en ik zelf ook in bed gekropen ben, een filmpje te kijken ;-)

En ja, dan merk je toch wel dat die batterij echt heel lang meegaat zonder opladen! Zelfs als er op de heenweg en terugweg twee uur actief wordt gekeken en je zelf ‘s avonds ook nog gebruik van maakt.

Samsung Kids

Wil je zeker weten dat de kinderen veilig online zijn en niet bijvoorbeeld van alles kunnen aankopen? Ook dan zit je met de Tab S6 Lite goed.

Download in Galaxy Apps de favoriete spelletjes en video-apps van je kinderen en open ze in Samsung Kids, een unieke modus voor kinderen tot en met zeven jaar.

Door een pincode in te stellen, kunnen je kids Samsung Kids niet verlaten en met de ‘parental control’-functie stel je beperkingen in voor het gebruik en de content.

Technische specificaties

Tot slot, voor wie dat wil weten, nog wat technische specificaties.

Verbeterde S-Pen

Je kunt urenlang trefzeker tekenen en schetsen. De verbeterde S-Pen heeft 4.096 verschillende drukpunten en een kleinere pen tip voor levendige composities en penseelstreken en een comfortabele greep.

De S-Pen is magnetisch bevestigd op de achterzijde zodat je hem altijd bij de hand hebt om iets op te schrijven en je ideeën vast te leggen. De S-Pen laadt zich automatisch op zodra je hem bevestigt.

Power die de hele dag meegaat

De krachtige 7.040mAh batterij van de Samsung Galaxy Tab S6 Lite is goed voor 15 uur video afspelen en geeft je elke dag weer de vrijheid om zonder oplader op pad te gaan. Gebruik de snelle USB Type C-oplader om snel op te laden of kies voor het POGO-oplaadstation om op een ander manier op te laden.

Alle ruimte voor je favoriete content

Ga voor het beste uit twee werelden met specificaties van topniveau en de slanke body van een tablet. De Samsung Galaxy Tab S6 Lite beschikt over 4GB RAM geheugen en 64GB opslagruimte.

Met een SD-kaart kun jij je opslagruimte met een extra terabyte vergroten zodat je al je content op één plek kunt opslaan.

  • Schermdiagonaal; 10,4 inch
  • Besturingssysteem; Android
  • Snelheidsklasse; zeer goed
  • Totale opslagcapaciteit; 64 GB
  • Internetverbindingsopties; alleen WiFi
Linda van Aken