Skip to Content

Spotter GPS review met watch horloge & tracker

Spotter GPS review met watch horloge & tracker

Genieten jullie ook zo heerlijk van de vakantie, en de vrijheid die daarbij komt kijken? Lekker spelen in het speeltuintje op de hoek, of met een vriendje in het park. Een dagje uit naar een attractiepark en je kind die alleen in een attractie gaat. Grenzen verleggen en loslaten hoort er bij, maar is voor ouders niet altijd even makkelijk.

Gelukkig staat de techniek voor niets en kan de Spotter een ideaal hulpmiddel zijn. Niet alleen handig voor kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor je kat als die voor het eerst naar buiten gaat om locatie kind te volgen of in je auto.

GPS Tracker

De Spotter is een klein handzaam apparaatje. In principe waterdicht, voorzien van een SOS-knop, aan-knop en ingang voor de oplader. Het ziet er heel eenvoudig uit. Met de bijgeleverde … kan je hem eenvoudig ergens aan bevestigen.

Doordat hij heel compact is past hij ook prima in je koffer als je met het vliegtuig reist. Weet je altijd waar je koffer zich bevindt. Tenminste, binnen heel Europa. Wat op zich al een aardig grote dekking is. Het grootste voordeel van deze gps tracker is nog wel dat hij erg nauwkeurig is, zelfs in een attractiepark kan je je kind precies terug vinden.

Spotter from Kruidvat NL on Vimeo.

Het instellen van de Spotter is eenvoudig, de gebruiksaanwijzing helpt je stap voor stap. Je begint met het opladen van de Spotter, ondertussen meld je je aan op de website waar je een profiel kan aanmaken voor je kind. Je kan de gratis app ook installeren op je telefoon en tablet zodat je altijd kan zien waar je kind zich bevind.

Eenmaal aangemeld, stuurt de Spotter iedere 60 seconden bij beweging en bij stilstand ieder half uur een signaal naar de satelliet om te melden waar het zich bevindt. Aan het einde van de dag kan je op je computer precies de route afspelen die is afgelegd, deze gegevens blijven 24 uur bewaard.

Op de Spotter zit een SOS-knop, mocht er wat aan de hand zijn dan kan je kind daar op drukken en krijg jij automatisch een melding daarvan. Inclusief locatie. Vertrouw je het niet dan kan je het apparaat bellen, na twee keer overgaan maakt hij automatisch contact. Ideaal dus.

Als de accu van de Spotter leeg is ontvang je hier ook een melding van en kan je hem eenvoudig weer opladen. Het apparaatje is dus zeer makkelijk in gebruik.

De spotter is momenteel te koop voor 69,99 in plaats van 129,99 en enkel in de winkel van Kruidvat of online. De prijzen voor een prepaid abbonement varieren tussen de 4,99 voor een maand en 47.88 voor een heel jaar.

Onze ervaring

Onze dochter is nu drie jaar en ik probeer haar steeds meer vrijheid te geven. Alleen naar het speeltuintje op de hoek is nog iets teveel van het goede. Maar bij een dagje uit mag ze van mij wel even alleen de speeltuin ontdekken.

Natuurlijk houdt ik haar van een afstandje in de gaten. Zo krijgt zij het gevoel van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Met deze Spotter durf ik in de toekomst nog iets verder te gaan. Het in gebruik nemen ging heel eenvoudig, ik had alleen even wat moeite met de app.

Hij bleef heel lang volhouden dat ik het verkeerde wachtwoord had ingetoetst, maar de aanhouder wint zodat ik het ook via mijn telefoon kan volgen. Dat maakt het nog veel eenvoudiger.

Ik heb mij nog het meest verbaast over de nauwkeurigheid waarmee de Spotter werkt. Je kan precies zien waar je kind zich bevind in bijvoorbeeld een huis.

Dit apparaatje is niet alleen handig voor kinderen, huisdieren of voorwerpen. Ik denk ook dat mijn moeder met Parkinson hier heel erg mee geholpen is. Mocht er iets aan de hand zijn kan ze eenvoudig om hulp vragen. De Spotter kan echter maar aan een account toegevoegd worden. Ik kan er dus geen openen samen met opa.

Linda van Aken
 1. Geartsje Galama says:

  Handig om je kind te traceren, maar je kunt het ook in je boot of auto plaatsen!!! De bediening is eenvoudig en dat spreekt mij heel erg aan. We gaan regelmatig met mijn zoontje weg en dan geeft het mij een gerust gevoel als ik weet dat ik mijn kind altijd kan vinden!

 2. Vanessa Beers says:

  Het geeft niet alleen jezelf maar ook je kind een veilig gevoel. Je kind weet dat je altijd te bereiken bent en mocht er ooit iets gebeuren, het waarschijnlijk snel kan worden opgelost

 3. peter spaan says:

  Ik heb een dochter en met dochters ben je altijd iets oplettender dan bij een zoon. Mijn dochter is druk aan het puberen en gaat graag op pad met haar vriendinnen. Ze gaat af en toe op een avond bij vriendinnen langs en fiets dan natuurlijk alleen weer naar huis. Met deze spotter weet ik altijd waar ze is en dat geeft mij een goed gevoel. Zo hoef ik haar niet steeds te bellen of te appen want dat is voor haar ook erg vervelend

 4. marije says:

  Dat lijkt me nu ideaal. Mijn kinderen worden ouder en zijn toe aan wat meer vrijheid. Ik vind het alleen doodeng. Vooral met de oudste die nu zelfstandig naar de andere kant van het dorp gaat. Zo’n ding is een uitkomst voor mijn soms iets te bange mamahart.

 5. Danielle says:

  Wat goed! Ik zag deze Spotter al in de Kruitvat folder staan. Het maakte mij nieuwsgierig maar het is toch net te veel geld om zomaar te kopen. Daarom ben ik blij met jouw positieve review. En vooral dat het zo gemakkelijk werkt, daar houden we van :)
  We herkennen denk ik allemaal het gevoel van los moeten laten en vrijheid moeten geven aan onze liefste kleintjes. Ook al weten we dat het goed is, het blijft moeilijk.
  Misschien dat de Spotter ons hierbij een beetje kan helpen?!

 6. pascalle verstegen says:

  Wauw echt super! Vandaag met ons zoontje van bijna 6 naar het water geweest met klein strantje je kunt nog zo goed opletten maar in een fractie van een seconde zijn ze weg vooral met ons dochtertje van 2waar je ook heel alert op moet zijn. Waar je ook komt je verliest ze binnen een seconde uit het oog dit geeft je als moeder wel een heel rustig gevoel, ik heb nog al wat moeite met los laten maar met deze uitvinding krijg je wat meer rust!

 7. Bianca says:

  Ik zie de Spotter steeds vaker voorbij komen. Lijkt me toch een ideaal ding. Mijn kleine man is pas drie jaar maar was laatst met een vriendin mee naar de dierentuin. In de speeltuin was hij haar even kwijt. Ze is gelijk gaan zoeken en mijn kleine man was heel stoer naar een andere moeder gelopen om hem te helpen zoeken. Toen ik dit later hoorde was ik enorm trots op hem. Het had alleen veel minder stress gegeven als ze hem via de spotter zo terug had kunnen vinden. En wie zegt dat alle mensen zo behulpzaam zijn? Het zou mij in ieder geval meer rust geven als mijn kleine man een Spotter bij zich zou dragen.

 8. Sacha vos says:

  Met mijn jongste van 7 heb ik 1 ding geleerd, blijf rustig. Ik zeg altijd ” wat je niet zoekt ben je ook niet kwijt” maar we zijn hem hele dagen kwijt en natuurlijk zoek ik hem de hele dag. Hij was al heel klein dat hij op pad ging dat doet hij nu nog steeds maar dan iets verder. En als ze buiten spelen en ze hebben honger komen ze altijd wel tevoorschijn maar als ze ergens binnen spelen dan mag hij ook nog eens mee eten dan zien we hem helemaal niet meer. En een mobile telefoon is weer niet handig want die legt hij ergens neer want in je zak zit dat niet lekker. Ik ben heel benieuwd of de spotter werkt en ook of het werkt als ze in het bos zijn.

 9. Linda luCas says:

  Ik hou altijd mijn hart vast als de jongens buiten spelen, ben 1keer de jongste kwijt geweest in de speeltuin zat hij gewoon in het huisje van de glijbaan te kletsen.. Zo’n gps tracker is voor deze mama een ideaal product, kan ik weer een beetje opgelucht adem halen en de jongens hun vrijheid gunnen

Comments are closed.