Skip to Content

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury review Nintendo Switch

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury review Nintendo Switch

Eén van de meest favoriete spellen op de Nintendo zijn de spellen met Super Mario in de hoofdrol; of het nu gaat om het racen of de Super Mario Party. Vooral zoonlief is groot fan van Mario en zijn vrienden. Voor zijn verjaardag heeft hij dan ook een Mario-verkleedpak gekregen.

Het nieuwste spel in deze lijn is Super Mario 3D world. Waarbij er een nieuwe dimensie aan het traditionele spel toegevoegd wordt. We kregen dit spel in de vakantie; ideaal want zo kon er direct mee gespeeld worden!

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Ga met Mario, Luigi, Peach en Toad op avontuur om Sprixieland te redden in Super Mario 3D World + Bowser’s Fury voor de Nintendo Switch! Red de Sprixie-prinses en haar volgers in je eentje of met maximaal drie andere spelers in deze uitgebreide versie van Super Mario 3D World. 

In het gloednieuwe bonusavontuur Bowser’s Fury moet je alleen of met een vriend Bowser Jr. helpen om zijn vader weer normaal te laten worden.

In de inmiddels 35 jaar tellende geschiedenis van Super Mario Bros is Mario dankzij power-ups talloze keren getransformeerd, zoals in Vuur-Mario, Tanuki-Mario, Bijen-Mario en nog veel meer.

Nu is het voor Mario tijd om een angstaanjagende nieuwe kattengedaante aan te nemen. Hij heeft alle hulp nodig die hij kan krijgen, want Bowser is gigantisch geworden en zijn stoppen zijn doorgeslagen.

Werk in een 3D-avontuur samen met Bowser Jr. om zijn woeste vader te stoppen in de nieuwe spelstand Bowser’s Fury! Ren en spring over allerlei eilanden om mysterieuze kattenzonnen te verzamelen en het op te nemen tegen de kolossale Furie-Bowser wanneer hij uit het diepe opduikt om chaos te veroorzaken.

Unieke elementen

Deze moderne versie van Super Mario 3D World, dat oorspronkelijk werd uitgebracht voor de Wii U, bevat coöp-gameplay (zowel online als in de lokale multiplayerstand) in allerlei creatieve levels. Later worden er meer details uit de doeken gedaan over nieuwe elementen die deze game te bieden heeft.

Hoewel sommige spelers het oorspronkelijke Super Mario 3D World voor de Wii U zullen kennen, bevat Super Mario 3D World + Bowser’s Fury voor de Nintendo Switch diverse extra’s waar je in kunt duiken.

In het gedeelte Super Mario 3D World kunnen spelers overal in allerlei kleurrijke levels een spannend avontuur beleven met vrienden en familie, want in de online* en lokale** multiplayerstand kunnen namelijk tot wel vier spelers spelen als Mario, Luigi, Peach en Toad.

Onze ervaringen

Vooral de mannen hier in huis hebben dit spel gespeeld; samen, maar zodra de jongste op bed lag vond papa het ook wel heel leuk om zelf weer even te spelen. Even weer een terugblik naar vroeger. ;-)

Zoonlief vond het in het begin wel een beetje moeilijk, vooral omdat hij nog niet veel spellen heeft gespeeld waarbij je ook ‘dood’ kan gaan en dus opnieuw moet beginnen. Dat vond hij heel frustrerend, want ‘ik kan het toch niet’ en wilde eigenlijk niet meer spelen.

En tja, als grote zus dan ook even speelt en een drietal levels uitspeelt… Nadat hij dit had geaccepteerd en een paar keer had geoefend ging het toch een stuk beter.

Linda van Aken