Skip to Content

Game studio review Nintendo Switch; je eigen games ontwerpen

Game studio review Nintendo Switch; je eigen games ontwerpen

Heb je er ooit van gedroomd om je eigen videogame te maken? Die droom kan werkelijkheid worden met Gamestudio, dat op 11 juni exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Met deze nieuwe software, die in Europa wordt uitgebracht in de Nintendo eShop, kunnen kinderen en ouders – en iedereen die dat wilt! – plezier beleven door games te maken en te delen.

In Gamestudio voor de Nintendo Switch kunnen kinderen en ouders, en iedereen die dat wilt, op een leuke manier leren hoe je games maakt.

Door kleurrijke wezentjes genaamd knopixen te verbinden kan iedereen leren hoe je je eigen game kunt maken met leuke, interactieve lessen die je de basis van het visuele programmeren bijbrengen, zonder dat je enige vorm van ervaring nodig hebt.

Aan de slag met knopixen

Wanneer je Gamestudio opstart, kun je direct beginnen aan de lessen. Hier maak je kennis met de kleurrijke en eigenzinnige knopixen, de wezentjes die je gebruikt om de basisconcepten van het visuele programmeren te leren via stapsgewijze, interactieve lessen die je op je eigen tempo kunt volgen.

De lessen zijn zo ontworpen dat ze voor iedereen leuk zijn en enthousiasme opwekken. Het maakt dus niet uit hoeveel ervaring je hebt. Tussendoor zijn er checkpoints te vinden waarbij je kennis op de proef wordt gesteld in puzzels of opdrachten.

Met behulp van kleurrijke wezentjes, de zogenaamde knopixen, kan iedereen leren hoe je je eigen game moet maken. Via leuke en interactieve lessen leer je de basis van het visuele programmeren, zonder dat je enige ervaring nodig hebt!

Bekijk de trailer Ontdek Gamestudio voor de Nintendo Switch om een idee te krijgen wat knopixen precies zijn en hoe ze werken in de game, en om alvast een voorproefje te krijgen van de soorten games die je kunt maken.

Knopixen zijn wezentjes met sterke persoonlijkheden en helpen je bij het maken van je games. In Gamestudio zijn er talloze knopixen te vinden, elke met unieke functies. Je leert gaandeweg hoe je games kunt maken door knopixen op allerlei manieren met elkaar te verbinden.

Je kunt bijvoorbeeld een mensachtig personage maken en er met de bewegingsstick mee rondlopen door een stick-knopix te verbinden met een poppetje-knopix! Je leert de basics van het programmeren van games dus op een leuke en intuïtieve manier.

Je kunt ook allerlei soorten videogames maken, van zijwaarts bewegende platformgames en kartracers tot spectaculaire alienshooters!

Vrij programmeren

In de stand Vrij programmeren kun je je eigen ideeën tot leven wekken door alles wat je hebt geleerd in de praktijk toe te passen. Met een simpele druk op de knop kun je wisselen tussen het programmeerscherm en gamescherm, zodat je je creatie meteen kunt uitproberen om te zien hoe het speelt.

Om inspiratie op te doen kun je games uitwisselen met vrienden en familie via het internet of een lokale draadloze verbinding. Zo kun je niet alleen je eigen creaties tentoonspreiden, maar ook games van andere spelers bekijken.

Je kunt in games die door andere spelers zijn geüpload zelfs terug naar de stand Vrij programmeren om ze te bestuderen en nieuwe snufjes te leren!

Je kunt Gamestudio spelen met een Joy-Con-controller, een Nintendo Switch-Pro-controller of een Nintendo Switch Lite, maar je kunt ook games maken door een compatibele muis aan te sluiten op de USB-port van de Nintendo Switch-houder.

Dat is wellicht handiger voor mensen die het met een muis makkelijker vinden om door de software te navigeren.

Gamestudio wordt op 11 juni exclusief in de Nintendo eShop uitgebracht, en zal verkrijgbaar zijn voor € 29,99.

Linda van Aken