Jong geleerd is oud gedaan, is het bekende spreekwoord. Dit geldt ook voor het dronevliegen. Het vliegen met een dergelijk toestelletje is namelijk niet iets dat je zomaar doet. Daar gaat echt een leerproces aan vooraf. Oefening baart kunst.
Het vliegen met drones is een steeds populairder wordende hobby en voor sommigen zelfs een professionele bezigheid. Wanneer je kind geïnteresseerd is in drones en ze zelf heel graag zou willen vliegen dan zou je een drone kunnen aanschaffen.
Je kind zal er spelenderwijs mee om leren gaan. Waarschijnlijk nog sneller dan dat je zelf zou doen.
Wat is een drone?
Simpelweg is een drone een onbemand luchtvaartuig oftewel Unmanned Aerial Vehicle, afgekort UAV. Maar omdat een gewoon vliegtuig beperkt is in z’n manoeuvreerbaarheid en bijvoorbeeld niet stil kan blijven hangen, zijn deze op afstand bestuurbare vliegtuigen ontwikkeld als een helikopter.
Nu zijn helikopters nog niet heel makkelijk te vliegen en zo kwam men uit op helikopters met meerdere rotors. De UAV’s die we tegenwoordig in de winkels en webshops zien zijn over het algemeen quadcopters.
Dit betekent dat ze vier rotors hebben en zodoende gemakkelijk bestuurd kunnen worden. De vier rotors zorgen namelijk voor de ideale stabiliteit.
En zo kun je drones kopen die ook geschikt zijn voor kinderen.
Verschillende uitvoeringen
Drones kunnen ingedeeld worden aan de hand van de afmetingen. Zo zien we de kleinste uitvoeringen, die passen in een hand, onder de naam Nano Drone. Een Micro Drone is al twee keer zo groot en meet zo’n vijftien centimeter.
De volgende stap is een Mini Drones en komt al op zo’n 32 centimeter. Dit is al ongeveer zo groot als een professionele UAV. Hoe groter het op afstand bestuurbare vliegtuig wordt des de groter de mogelijkheden.
Een goedkope uitvoering zal in de kleinste categorie vallen. Maar ook in de andere categorieën kun je een relatief goedkope drone kopen.
Mogelijkheden van drones
De mogelijkheden van de toestelletjes worden dus groter naar mate de afmetingen groeien. Met het kleiner worden van de techniek is een camera al mogelijk bij een Nano Drone.
Het bereik van zo’n vliegtuigje is echter niet zo groot, zo’n dertig meter. Het maatje groter, de Micro Drone heeft al een bereik van 80 meter en biedt plaats aan een HD-camera. Datzelfde geldt voor de Minis.
Dan zijn er nog verschillen in de besturing. De afstandsbediening groeit immers ook mee en geeft daarbij extra mogelijkheden. Zo zijn er modellen die uit zichzelf terugkomen naar de piloot.
Drone met camera
Behalve de afmetingen kun je kijken naar de technische specificaties van de toestellen. Er zijn uitvoeringen met en zonder camera. Daarbij is niet elke camera hetzelfde. Er zijn camera’s met een SD-kaart die er na de vlucht uitgehaald kan worden.
Er zijn ook camera’s die het beeld direct naar de ontvanger sturen. Dit staat bekend onder de term First Person View.
Hiermee kan de vlieger dus zien wat de camera in beeld heeft. Dit kan zelfs met een speciale FPV-bril. Er zijn ook camera’s die de beelden naar een smartphone sturen zodat ze direct gedeeld kunnen worden.
Andere specificaties
Je kunt kijken naar het vliegbereik van de diverse types. Zelfs bij de kleinste drones zal de achtertuin niet groot genoeg zijn om te vliegen.
Het kleinste bereik is al 30 meter en 100 meter is voor een Mini Drone al gewoon. Professionele uitvoeringen gaan zelfs tot 5000 meter maar dat is eigenlijk uitzonderlijk.
Ook belangrijk is de maximale vliegtijd. Zes tot acht minuten is eigenlijk normaal en 10 minuten niet uitzonderlijk.
Dit is natuurlijk te verdubbelen met een tweede accu maar regelmatig opladen hoort bij het dronevliegen.
Meer verschillende mogelijkheden
Behalve de zogenoemde thuisfunctionaliteit waarbij de drone zelf kan terugkeren, zijn er meer verschillende mogelijkheden.
Zo zijn er modellen die uitstekend geschikt zijn om mee te stunten. Deze hebben bijvoorbeeld de functie van 360º roll in zich dat het maken van een looping sterk vereenvoudigt.
Andere hebben een ingebouwde gimball, een onderdeel dat de stabiliteit van de camera verhoogt zodat er mooiere beelden te maken zijn. Het zijn zomaar wat voorbeelden waarop je een model zou kunnen selecteren. Het is maar net wat je wensen zijn en wat de verwachtingen zijn.
Een keuze maken uit alle types en opties
Wanneer je een drone gaat kiezen voor je kind neem je in gedachten wat het kind voor ogen heeft. Wil het kind optimaal leren vliegen en zijn daarbij gave stunts het ultieme doel?
Wordt er gekozen voor een drone met camera met als doel mooie opnamen te maken? Of zijn de beelden bedoeld om te ervaren wat de denkbeeldige piloot in de UAV te zien zou krijgen?
Afhankelijk van het budget kan er dan een keuze gemaakt worden.
Omdat het toch gaat om kinderspeelgoed zal een Parrot-drone niet aan de orde zijn. Dat is een model dat pas in beeld komt als het kind de nodige ervaring heeft.
Een drone kopen doe je bij de specialist
Dit doe je bij een droneverkoper die gespecialiseerd is in dit soort gadgets. Natuurlijk kun je ze ook kopen in de gemiddelde speelgoedwinkel, maar een specialist heeft een veel uitgebreider assortiment en kan ook onderdelen leveren.
Zoek eens op internet naar een gespecialiseerde droneverkoper en vergelijk de mogelijkheden die op de markt zijn.
Afhankelijk van het budget en de vraag naar de mogelijkheden is er dan een weloverwogen keuze te maken zodat je kind optimaal van het dronevliegen zal kunnen genieten.
Ten slotte
Of je nu kiest voor een model waarmee het kind zelfstandig kan vliegen of een drone waarbij je samen met je kind van de hobby gaat genieten, houdt de regels van het spel in de gaten.
In Nederland mag je niet overal met een UAV vliegen, er is veel regelgeving en de naleving hiervan wordt nauwgezet gecontroleerd. Blijf bijvoorbeeld uit de buurt van vliegvelden.
Ook voor de vlieghoogte en de privacy zijn er regels. Een gespecialiseerde droneverkoper zal je wijzen op deze regels. Voorlichting en advies zijn belangrijke onderdelen bij de aanschaf van een drone.
Zo kan je kind ultiem genieten van een nieuwe en fascinerende hobby en de gaafste vluchten maken.
Buitenspeelgoed
- Buitenspeelgoed baby, dreumes & peuter
- Buitenspeelgoed achtertuin
- Duurzaam buitenspeelgoed
- HEMA buitenspeelgoed
- LIDL buitenspeelgoed
- Little Tikes buitenspeelgoed
- Speelhuisjes met glijbaan of schommel
- Vervoersmiddelen kinderen
- Skelters voor kinderen
- Steps voor kinderen
- Kinderstepjes
- Elektrische steps legaal Nederland
- Elektrische auto kind
- Hoverboards kind
- Loopfiets kind
- Eerste kinderfiets
- Drones voor kinderen
- Trampoline review
- Slackline review
- Zandbak speelgoed
- Zandbak kind
- Watertafel kind
- DIY: Zandbak zelf maken
- DIY: Modderkeuken & buitenkeuken
- Houten schommels in de tuin
- Glijbaan voor in de tuin
- Alternatief zand en watertafel
- Waterspeelgoed
- Waterbaan maken
- Zwembad voor kinderen
- DIY Bellenblaas maken
- DIY Blotevoetenpad maken
- Vakantie speelgoed
Gadgets
- Gadgets voor kinderen
- Spelcomputers voor kinderen
- Kindertablet voor kinderen
- E-readers voor kinderen
- Drones voor kinderen
- Action camera voor kinderen
- Fototoestel voor kinderen
- Smartwatch voor kinderen
- Nintendo Switch review
- Nintendo Switch lite review
- Chromebook review
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite review
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite review
- Samsung Galaxy Tab A review
- Kurio kindertablet review
- Kurio Tab Ultra 2 review
- Kurio Tab Advance review
- Kurio 2-in-1 tablet laptop review
- Achate kindertablet review
- Wanderwatch smartwatch review
- Garmin Bounce smartwatch review
- Spotter gps tracker review
- Dagje uit met hond en kind; 10 leuke uitjes! - 27 March 2025
- Begin vandaag met het slimmer maken van je huis – dankzij Somfy - 18 March 2025
- Fietshelm verplicht - 8 March 2025