Skip to Content

Super Mario Bros. Wonder review voor Nintendo Switch

Super Mario Bros. Wonder review voor Nintendo Switch

Afgelopen week kwam er een nieuwe game uit voor de Nintendo Switch-fans: Super Mario Bros. Wonder. In dit wonderlijke 2D-platformavontuur moeten Mario en zijn vrienden allerlei hindernissen overwinnen om Kasteel-Bowser te stoppen en het Bloemenrijk te redden.

Zoonlief (9) is groot fan van de Super Mario games op de Nintendo Switch dus was helemaal happy dat hij mee mocht naar de lancering om alvast kennis te maken met de nieuwe game. Daarna kon hij natuurlijk niet wachten tot hij hem ook thuis verder kon spelen.

Super Mario Bros. Wonder

Super Mario Bros. Wonder review voor Nintendo Switch - Mamaliefde.nl

Prins Florian heeft Mario en zijn vrienden uitgenodigd in het Bloemenrijk, maar een onwelkome gast gooit roet in het eten. Bowser en zijn bende vallen binnen, stelen een wonderbloem en transformeren het kasteel van prins Florian in een vliegend fort.

Wat zoonlief heel erg kan waarderen is dat er in de game ook heel veel ‘verhaaltjes’ verwerkt zitten. Er is duidelijk meer aandacht besteed aan het storytellinggedeelte. Tussen het spelen door kom je zo meer te weten over de achtergrond van het spel. Of zoals hij het omschrijft ‘waarom je bepaalde spelletjes speelt’.

Een wereld vol wonderen

Elk level in Super Mario Bros. Wonder heeft zijn eigen wonderbloem, strategisch verstopt voor de nieuwsgierige speler. Bij het aanraken van deze bloem ontstaat er een wondereffect, waardoor het level en de gameplay compleet transformeren. Van bewegende buizen tot kantelende grond en veranderende perspectieven, de wonderen houden niet op. Wie weet transformeer je zelfs in iets volledig nieuws!

Ontdek het bloemenrijk

Het Bloemenrijk, bestaande uit zes gevarieerde gebieden rond Tulpenkust, biedt spelers de mogelijkheid om in totaal zeven gebieden te verkennen. Met open gebieden waarin spelers vrij kunnen rondlopen, belooft het spel een rijke ontdekkingservaring waar ze lang plezier van hebben.

Iedereen is van de partij

Super Mario Bros. Wonder review voor Nintendo Switch - Mamaliefde.nl

Met maar liefst 12 speelbare personages, waaronder Mario, Luigi, Peach, Daisy, blauwe Toad, gele Toad en Toadette, is er voor elk wat wils. Het beste is dat ze allemaal hetzelfde spelen, dus kies gewoon je favoriet. Kleurrijke Yoshi’s en Nabbit, personages die geen schade oplopen, voegen nog meer variatie toe aan de mix, waardoor ze ideale keuzes zijn voor spelers die een iets makkelijkere ervaring willen.

De favoriet van zoonlief zijn Mario en Yoshi, Mario omdat dat de ‘hoofdrol’ is en Yoshi omdat hij het grappig vindt dat hij iemand op zijn rug kan meeslepen.

Nieuwe power-ups

Super Mario Bros. Wonder review voor Nintendo Switch - Mamaliefde.nl

Naast vertrouwde krachten brengt Super Mario Bros. Wonder ook gloednieuwe power-ups naar het speelveld. De olifantvorm stelt spelers in staat om door blokken te rammen, vijanden omver te werpen en zelfs water op te zuigen en weg te spuiten met hun slurf. Manlief heeft natuurlijk ook het spel gespeeld en vond dit een leuke verrassing.

De bubbelvorm laat spelers zwevende bubbels blazen om vijanden op afstand te vangen, terwijl de boorvorm hen door de grond (of het plafond) laat bewegen. Deze nieuwe krachten voegen een frisse dimensie toe aan de klassieke Mario-ervaring.

Een berg badges

Vorderend in het avontuur worden spelers beloond met diverse in-game badges. Elke badge schenkt speciale vaardigheden, variërend van zweven en sneller door water bewegen tot superhoge sprongen. Sommige badges leveren handige bonussen op, zoals extra superpaddenstoelen, bonusmunten en de mogelijkheid om verborgen voorwerpen in levels te ontdekken.

Samen spelen

Super Mario Bros. Wonder review voor Nintendo Switch - Mamaliefde.nl

Super Mario Bros. Wonder nodigt spelers uit om samen te spelen met vrienden. Lokale online multiplayer biedt de mogelijkheid om met drie vrienden samen te spelen. Spelers kunnen elkaars spoken weer tot leven wekken en zelfs als Yoshi andere spelers op hun rug dragen. Solo online spelers kunnen de schaduwen en speciale borden van andere spelers zien, waardoor een unieke sociale dimensie aan het spel wordt toegevoegd.

Speciale Nintendo Switch – OLED Model Mario Edition (rood)

Om het feest compleet te maken, is de speciale Nintendo Switch – OLED Model Mario Edition (rood) nu al beschikbaar (game niet inbegrepen). Dit op Mario-geïnspireerde systeem is volledig rood, inclusief de twee Joy-Con-controllers en de Nintendo Switch-houder. Een subtiele schaduw van Mario siert de achterkant van de houder, terwijl binnenin munt-icoontjes verstopt zijn. Informeer bij lokale winkeliers naar de beschikbaarheid.

Super Mario Bros. Wonder review voor Nintendo Switch - Mamaliefde.nl

Super Mario Bros. Wonder belooft een magisch avontuur te worden voor Nintendo Switch-enthousiastelingen. Met gevarieerde gebieden, wonderlijke effecten, een diverse cast van speelbare personages, nieuwe power-ups en de mogelijkheid om de fun te delen, is dit spel een must-have voor fans van het iconische loodgietersduo.

Super Mario Bros. Wonder review voor Nintendo Switch - Mamaliefde.nl
Linda van Aken