Skip to Content

Kurio Tab Ultra 2 review

Kurio Tab Ultra 2 review

Kinderen imiteren graag hun ouders. Als zij op hun telefoon of achter de laptop kruipen, willen kinderen dat natuurlijk ook. ;-) Maar een kind een eigen telefoon geven is vaak nog een stap te ver. Zeker als ze nog jong zijn.

Je wilt dan toch een apparaat hebben dat je met een gerust hard durft te geven, omdat je zeker weet dat het veilig is en kinderen niet bepaalde dingen tegenkomen op het internet. Of dat je toezicht kunt houden in het gebruik of de schermtijd.

Kurio Tab Ultra 2

Kurio Tab Ultra 2 review

De Kurio Tab is een kindertablet dat aan al die eisen en verwachtingen voldoet. Kurio is namelijk de veiligste en best geteste kindertablet op de markt. Al eerder hebben we reviews hiervan geplaatst, want dit merk viert dit jaar zijn tiende verjaardag. En ook de nieuwe Kurio Tab Ultra 2 doorstaat weer moeiteloos onze test.

Het grote voordeel is dat je kind dan zijn eigen tablet heeft en dus niet meer hoeft te delen.

Kurio is het kindertabletmerk van Eldohm. Al 10 jaar ontwikkelt Kurio tablets die kinderen veilig laten kennismaken met technologie en het internet. De tablets zijn handzaam in formaat en goed te hanteren door kinderhanden. De Kurio-tabletten zijn perfect voor kinderen om zorgeloos te ontspannen, te leren of creatief bezig te zijn.

Na de test door mijn eigen kinderen gaat deze tablet dan ook naar het nichtje toe dat graag hier logeert, omdat we hier in huis een ‘beeldschermuurtje’ hebben vanaf 5 uur tot we gaan eten en ze dan ook graag op de tablet spelletjes wil spelen of filmpjes kijken. Zo is zij groot fan van Shimmer & Shine wat beschikbaar is via de Nickelodeon-app.

Als je de tablet installeert hoef je alleen maar te selecteren welke apps je ook daadwerkelijk wilt activeren voor je kind. De installatie spreekt ook voor zichzelf, de handleiding was voor ons niet nodig.

Op elke Kurio-tablet zijn meer dan 70 kindvriendelijke en educatieve apps en games vooraf opgezet en de Kurio Tab Ultra 2 heeft zelfs een exclusieve licentie voor apps van Paw Patrol wat het extra leuk maakt. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld direct kijken naar NPO Zappelin en leren ze tellen en kleuren herkennen met Arty Mouse.

Maar ook een app van het Europese Ruimte Agentschap leert ze op een speelse manier de eerste weetjes over de ruimte. Woordenschat en spellingkennis worden vergroot en ze kunnen hun eerste stappen zetten in de wereld van het programmeren.

Daarnaast kunnen ze allerlei verschillende leuke spelletjes spelen. Een deel van de spelletjes is in het Engels.

Natuurlijk kun je ook via Google Play andere favoriete apps van je kind zoals Netflix en Disney+ downloaden. De apps staan verdeeld over verschillende categorieën zoals spelen, maar ook media of kijken.

Zo kun je ook in de gaten houden wat je kind doet en bijvoorbeeld beperkingen instellen dat na x-aantal minuten filmpjes kijken er ook educatieve spelletjes gespeeld worden.

Veilig online met Kurio Genius

Met de Kurio-tablet kunnen kinderen veilig het internet en diverse apps gebruiken, aangezien de tablet is voorzien van een software waarmee ouders toezicht kunnen houden op zowel de schermtijd, het volume en hetgeen dat ze kijken/downloaden.

Veiligheid staat bij Kurio voorop en daarom zijn de tablets voorzien van het Kurio Genius™ systeem. Het systeem geeft ouderlijk toezicht in het gebruik, maakt het mogelijk om tijdslimieten in te stellen en blokkeert soortonvriendelijke inhoud en apps. 

Zo zijn alle websites die niet geschikt zijn voor kinderoogjes automatisch geblokkeerd. Daarnaast kun je apps toevoegen of verwijderen per gebruiker voor het geval er broertjes of zusjes gebruik van maken.

Tablets zorgen voor een rustmoment op een drukke dag, voor zowel kind als ouder. Omdat er over schermtijd ook altijd discussie wordt gevoerd kun je op elke Kurio tijdlimieten instellen. Zo kun je ervoor kiezen dat de tablet doordeweeks alleen tussen 15.00 uur en 16.00 uur te gebruiken is en in het weekend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Wanneer de speeltijd erop zit geeft de tablet dit tijdelijk aan en zal deze vanzelf uitgaan. Je kind weet waar hij/zij aan toe is, zonder eindeloze seintjes te geven en kan lekker buiten gaan spelen.

Zo wordt er geadviseerd om kinderen onder de 3 jaar maximaal 10 minuten achter elkaar achter een beeldscherm te laten zitten en daarna weer fysiek te laten spelen.

De tabletten zijn verder voorzien van een blauwlichtfilter, dat zorgt ervoor dat het scherm rustig is voor de ogen. De Kurio-tablets hebben automatische gehoorbescherming, ook het kijken van video’s en het luisteren van muziek is veilig.

Deze beperkt ook het volume via bijvoorbeeld een koptelefoon zodat je zeker weet dat je kind geen gehoorschade oploopt.

Mocht je kleintje per ongeluk wat eten of drinken op de tablet morsen, dan is dat geen probleem, de tablet is namelijk knoeiproef. Dit houdt in dat er druppels water overheen kunnen vallen en de tablet blijft werken.

De tablet is niet waterdicht, dus wanneer het product in een bak met water valt is het helaas over met de pret.

De Kurio-kindertablet wordt geleverd met een duurzaam en milieuvriendelijk siliconen beschermhoesje in het roze of blauw. Hierdoor is de tablet optimaal beschermd tegen krasjes, stoten en schokken, en tegen schade bij val.

Door de meegeleverde standaard kun je het tablet makkelijk op tafel neerzetten en kijken. Mocht er toch iets kapot gaan; dan heb je twee jaar garantie op de tablet.

In de auto

Kurio Tab Ultra 2

Eén van de plekken waar de kindertablet goed van pas komt is in de auto. Wij hebben geen beeldschermpjes of iets dergelijks in de auto. Daarnaast is het voordeel van een tablet dat je hem ook eenvoudig mee kan nemen. Ben je onderweg of zit je zonder internet? Ook dan kan de tablet gewoon gebruikt worden! Ook zonder Wi-Fi kun je namelijk veel leuke apps en games gebruiken die al standaard staan geïnstalleerd op de tablet.

Kurio heeft een speciale carkit ontwikkeld die goed past bij deze tablet en je zeker weet dat het goed vast zit. Eerder hebben we wel eens een goedkoper alternatief geprobeerd, maar die raakte snel los of kon het gewicht van de tablet niet aan. Deze klem je eenvoudig vast tussen de hoofdsteun van de autostoel waarna je de tablet er tussen schuift. Je kan de hoek van de tablet bijstellen zodat je kind het goed kan zien. Vervolgens kan je kind eenvoudig spelletjes spelen of een filmpje kijken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij op de grond valt.

Overige accessoires

Daarnaast heeft Kurio ook een speciale koptelefoon ontwikkeld, zodat je kind ongestoord op de tablet kan spelen of kijken zonder dat de rest van het gezelschap daar last van heeft. En natuurlijk voldoet deze koptelefoon ook aan alle veiligheidseisen zoals het geluid dat niet te hard staat.

Technische gegevens

Kurio Tab Ultra 2

De Kurio Tab Ultra 2 is het premium model tablet van Kurio met een groot geheugen en exclusieve inhoud van de #1 licentie in de markt, PAW Patrol. Voordelen van de Kurio Tab Ultra 2:

  • Met YouTube Kids, Google Classroom en Koekeltjes opgesteld
  • Met exclusieve content van de vooraf geïnstalleerde licentie – Paw Patrol
  • Met extra content van Nickelodeon als bijvoorbeeld Dora en Shimmer & Shine
  • Inclusief standaard om de tablet op te zetten
  • Bijpassende accessoires zoals ingebouwde, tas/sleeve of carkit beschikbaar
  • 32 GB geheugen en 7 inch scherm. Mocht je het geheugen ontoereikend vinden, is het heel handig om er een sd-kaartje in te stoppen. Daarmee kun je uren aan Netflixfilms downloaden om offline te bekijken tijdens bijvoorbeeld een lange autorit.
  • Android OS : Android 10GO
  • Videobellen en chatten met de Twinme-app
  • Tot slot is deze kindertablet zeer betaalbaar in verhouding met andere tablets.

Toch een kleine kanttekening; als je bijvoorbeeld een iPad of een ‘normale’ tablet gewend bent dan kan deze in het begin een beetje traag overkomen. De kinderen zelf merken hier echter niets van.

Naast deze tablet is er ook een lite-variant, wat een betaalbaar instapmodel vormt en een XL-variant met een groter beeldscherm.

Linda van Aken