Skip to Content

Achaté kindertablet review

Achaté kindertablet review

Als je een veilige en kindvriendelijke tablet zoekt, dan ben je bij Achaté aan het juiste adres. Deze kindertablet is uitermate geschikt voor kinderen omdat ze zo veilig leren omgaan met het internet en ook leerzame spelletjes kunnen spelen!

Deze toffe en moderne kindertablet is niet voor niets een favoriet onder de consument, de tablet heeft zelfs in het grote speelboek van bol.com gestaan! Het apparaat is te verkrijgen in zowel vrolijk roze als spetterend blauw.

Favoriete apps

Deze 8 inch kindertablet draait op Android12. Via de Google Play Store kan je kind eenvoudig zijn of haar favoriete apps downloaden. De kindertablet is uitgerust met de meest leuke en leerzame spelletjes die er zijn voor kinderen zoals Squla en Zappelin!

Daarnaast zijn ook alle favoriete streamingapps voor kinderen vooraf geïnstalleerd op de tablet. Denk hierbij aan streamingapps zoals Netflix en Disney+.

Ouderbeheer

Als je als ouders een kindertablet aanschaft, wil je natuurlijk wel dat je kind geen gekke dingen tegenkomt op de tablet. Met deze tablet voor kinderen heb jij alles onder controle via de Kids Tab 1 app van Achaté.

In deze app kun jij aangeven hoeveel toegang een bepaald account krijgt. Zo kun je de schermtijd instellen, alleen bepaalde applicaties aanzetten, het downloaden van spelletjes aan of uitzetten en zijn er meer handige mogelijkheden.

Dit alles gebeurt via de ‘kids modus’ op de tablet die niet af te sluiten is. Zo kun je gerust de kinderen op de tablet laten spelen zonder je zorgen te maken over wat ze tegen zullen komen.

De kindertablet is de perfecte manier om kinderen op een veilige manier kennis te laten maken met het internet. Naarmate ze ouder worden kun je steeds meer privileges vrijgeven.

Heb je meerdere kinderen of wil je de kindertablet ook door andere kinderen laten gebruiken? Dat is geen probleem dankzij de meerdere accounts die je aan kunt maken op deze kindertablet.

Maak bijvoorbeeld een ander account aan voor jouw peuter van 3 jaar dan voor een kind van 10 jaar oud. Vervolgens pas je zelf de mogelijkheden die elk account heeft aan. Voor iedere leeftijd zijn er leerzame spelletjes en educatieve filmpjes te vinden die bijdragen aan de ontwikkeling van jouw kind.

Achaté kindertablet review - Mamaliefde

Veilig voor kleine kinderen

Deze tablet is al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder. Je bepaalt zo zelf wanneer jij je kind langzaam wilt introduceren aan technologie.

Door de stevige en vrolijke hoes kan de kindertablet wel een slag of stoot hebben. Ideaal dus voor kleine kinderen die nog wel eens wat willen laten vallen!

De tablet zelf is daarnaast ook spatwaterbestendig, wat ook erg handig is als jouw kind wel eens knoeit met drinken.

Aan de achterkant van de tablet zit een standaard, wat perfect is voor als je zoon of dochter een film wilt kijken en de tablet niet de hele tijd kan vasthouden.

Technische gegevens

Achaté Kindertablet review - Mamaliefde.nl

Schermgrootte: 8 inch
Opslagcapaciteit: 32 GB
Werkgeheugen: 4 GB
Batterijcapaciteit: 4500 mAh

Door het 4 GB werkgeheugen is de kindertablet van Achaté ontzettend krachtig en snel. De Kindertablet van Achaté is zelfs de snelste Kindertablet op de markt!

Met een totale opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB kan je kind eindeloos veel apps downloaden. Wil je de opslagcapaciteit nog verder uitbreiden? Dit is ook mogelijk door simpelweg een micro SD-kaart in de tablet te steken.

De tablet is voorzien van een AUX-ingang, zo kun je eenvoudig een koptelefoon of oortjes verbinden met de kindertablet.

Daarnaast heeft de tablet ook een professionele camera. Zo kunnen jouw kinderen de leukste momenten vastleggen en eindeloos speelplezier hebben met het maken van leuke filmpjes en foto’s.

De tablet vind je hier.

Linda van Aken