Skip to Content

Samsung Galaxy Tab A7 Lite review

Samsung Galaxy Tab A7 Lite review

Hier in huis zijn we groot fan van Samsung; zelf heb ik de Samsung Galaxy S21 Ultra telefoon waar ik heel handig mooie foto’s mee kan maken voor de blog. Voor de kinderen hebben we een tablet, die ze wel moeten delen met elkaar.

Met het oog op de vakantie en de rit naar Oostenrijk was het fijn als daar nog een toestel bij kwam, zodat beide kinderen een eigen tablet hebben waarmee ze zich kunnen vermaken en ik rustig me op de weg kan focussen zonder ruzie onderweg.

Ook na een dagje zomerkamp is een tablet ideaal om even tot rust te komen met een filmpje of spelletje.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Daarom was ik erg blij met het aanbod van Samsung om een review te schrijven over de Galaxy Tab A7 Lite, deze is iets kleiner dan de Samsung Galaxy Tab S6 Lite waar vooral zoonlief graag op speelt, maar voor onze dochter maakt dat helemaal niet uit.

Voor de zekerheid heb ik er een kindvriendelijke stoothoes bij besteld, deze is ons eerder ook al heel goed bevallen en heeft gezorgd dat er nog geen barsten of wat voor beschadigingen te vinden zijn.

Terwijl dat eerder bij de kindertablets die we hadden nog wel eens vrij snel kon gebeuren.

Entertainment; muziek, spelletjes en film in 1

Er zijn tal van mogelijkheden om de kids te entertainen onderweg, maar dat is niet altijd even makkelijk. Muziek, spelletjes of een kinderfilm? De Tab A7 Lite biedt nu alles in één. Ideaal, want zo heb je geen entertainmentsysteem meer nodig.

Vooraf kun je wat films of spelletjes downloaden, of ik maak een hotspot aan op mijn telefoon zodat de kinderen ook in de auto of op de camping gebruik kunnen maken van de WiFi.

Een aantal handige features van deze tablet zijn:

  • Makkelijk meenemen: de tablet weegt slechts 371 gram en heeft een superslank profiel van 8 mm. Hij past dus makkelijk in elke tas en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Zelfs met een hoes er om past hij makkelijk in een kinderrugzak met speelgoed dat ze moeten uitzoeken om mee te nemen in de auto.
  • Eigen privébioscoop creëren: minder rand betekent meer ruimte voor een groter 8,7 inch display op een compacte tablet. Bingewatch je favoriete (kinder)serie met de horizontaal gerichte stereospeakers voor een rijk stereogeluid.
  • Ongeëvenaard lang kijken: De 5.100mAh* batterij biedt je alle vrijheid om lang van huis te zijn of veel te kijken zonder je druk te maken over tussentijds opladen. Ideaal voor onderweg!
  • Eenvoudig bedienen: navigeren op je tablet, dat doe je gemakkelijk met één hand. Met het bewegingen- en gebarenmenu hoef je alleen maar met je duim te swipen om Terug te gaan, Recente apps te zien of om naar het Startscherm te gaan. Je hebt alles binnen handbereik en geen stylus nodig of iets anders die de kinderen toch alleen maar kwijtraken.

Het voordeel van deze kindertablet is, naast dat hij minder makkelijk kapot gaat, ook dat er veel meer geheugen op zit en een stuk sneller is dan je van een tablet gewend bent. Daarom is het ook ideaal om zelf te gebruiken mocht dat nodig zijn.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite review - Mamaliefde

Veilig online voor kinderen

Wil je zeker weten dat de kinderen veilig online zijn en niet bijvoorbeeld van alles kunnen aankopen? Ook dan zit je met Samsung goed. Download in Galaxy Apps de favoriete spelletjes en video-apps van je kinderen en open ze in Samsung Kids, een unieke modus voor kinderen tot en met zeven jaar.

Door een pincode in te stellen, kunnen je kids Samsung Kids niet verlaten en met de ‘parental control’-functie stel je beperkingen in voor het gebruik en de content.

Naast deze app van Samsung zelf ben ik ook groot voorstander van de Family Link app, door deze te installeren en te koppelen aan je eigen telefoon kun je altijd inzien wat en welke apps je kind bekijkt.

Ook kun je de tablet op afstand blokkeren, bijvoorbeeld als het tijd is om te gaan slapen of om te zorgen dat ze beneden komen voor het eten. ;-) Ook in deze app kun je eenvoudig aangeven welke apps wel of niet gebruikt mogen worden of dat er toestemming gevraagd moet worden voordat een nieuwe app geïnstalleerd kan worden.

Zo kun je een beetje in de gaten houden wat je kind doet, zonder dat je er bovenop zit.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite review - Mamaliefde

Onze ervaringen

Onze dochter is in ieder geval heel erg blij met de tablet, ze kon niet wachten tot ik hem geïnstalleerd had en gesynchroniseerd met de tablet die haar broertje zich had toegeëigend zodat er dezelfde apps op staan. Zo gebruikt ze vooral graag Youtube Kids, Netflix en Disney+, maar ook Squla en diverse spelletjes zoals Roblox.

Ze vindt het ook heerlijk om hiermee op haar hangstoel in de kamer te hangen en kan zo rustig een hele middag vermaken zonder dat je haar hoort en ziet.

Wat we best opvallend vonden, want we zouden verwachten dat op een gegeven moment de accu toch wel leeg zou zijn en ze beneden zou komen om hem op te laden. Ook in de auto is hij zeer welkom.

Linda van Aken