Skip to Content

Nintendo Switch games 2023 en 2024

Nintendo Switch games 2023 en 2024

De Nintendo Switch beschikt al over een indrukwekkende aanbod van games, variërend van avontuurlijke verhalen en klassieke platformgames tot uitdagende puzzels en multiplayer-ervaringen. Maar met de komst van de tweede helft van 2023 belooft Nintendo gamers te verrassen met een scala aan nieuwe titels die zullen zorgen voor eindeloos plezier en opwinding.

Of je nu een fan bent van avontuurlijke RPG’s, snelle racespellen, of gezellige partygames, de Nintendo Switch heeft voor elk wat wils. Met zijn innovatieve Joy-Con-controllers, die zowel afzonderlijk als samen kunnen worden gebruikt, biedt de Switch een ongeëvenaarde game-ervaring die gamers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus aanspreekt.

De tweede helft van 2023 belooft veel hoogtepunten voor Nintendo Switch-gamers, met nieuwe releases en langverwachte vervolgen op geliefde franchises. Ontdek betoverende werelden, neem het op tegen angstaanjagende vijanden en geniet van spannende verhalen terwijl je jezelf verliest in de magie van Nintendo Switch-games.

Super Mario Bros. Wonder

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

De volgende evolutie van zijwaarts scrollende Super Mario Bros.-games in 2D komt naar de Nintendo Switch. Als je in de game een wonderbloem aanraakt, kunnen er wonderlijke dingen gebeuren – buizen kunnen tot leven komen, er kunnen hordes vijanden verschijnen, het uiterlijk van personages kan volledig anders worden – waardoor de gameplay op onverwachte manieren verandert.

Er staan je dus een hoop wonderen te wachten in elk level. In Super Mario Bros. Wonder maken prinses Peach, Daisy en Yoshi hun opwachting als speelbare personages, naast bekende personages als Mario, Luigi en Toad. Bovendien debuteert er een geheel nieuwe power-up in Super Mario Bros. Wonder, waarmee Mario in Olifant-Mario kan veranderen.

Welke wonderlijke dingen staan je nog meer te wachten? In de toekomst zullen we meer informatie geven. Super Mario Bros. Wonder wordt op 20 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

Meer informatie vind je hier.

Super Mario RPG

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Oorspronkelijk is deze game alleen in Japan en de VS verschenen op de Super NES, maar nu keert Super Mario RPG terug met bijgewerkte graphics. Duik met Mario, Bowser, prinses Peach, Mallow en Geno in een RPG vol twists, mysteries en schatten.

Mario moet samenwerken met zijn bondgenoten om de bende van Schmidt te stoppen en uiteindelijk zeven sterren terug te halen om de Sterrenweg te repareren. Het maakt niet uit of je de oorspronkelijke game hebt gespeeld of niet, want je kunt binnenkort de Nintendo Switch-versie van de allereerste RPG in de Super Mario-serie ontdekken! Super Mario RPG wordt op 17 november uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Meer informatie vind je hier.

Luigi’s Mansion 2

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Er is een visueel verbeterde versie van Luigi’s Mansion 2, dat oorspronkelijk op de Nintendo 3DS werd uitgebracht, in ontwikkeling voor de Nintendo Switch. Weet Luigi de moed bijeen te rapen om de Schaduwvallei te redden? Verken volgend jaar griezelige landhuizen vol enge geesten en ijzingwekkende uitdagingen.

Meer informatie vind je hier.

Prinses Peach

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Prinses Peach krijgt de hoofdrol in haar eigen nieuwe game, die in 2024 zal worden uitgebracht.

Meer informatie vind je hier.

Pikmin 4

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Welkom bij het reddingsteam. In deze game ben jij de nieuwste rekruut. Creëer eerst je personage voordat je op avontuur gaat om de reddingshond Otsjin en de plantachtige wezentjes genaamd Pikmin te ontmoeten.

Ken je de serie nog niet? Geen zorgen – Dit is een uitstekend beginpunt voor iedereen die meer over Pikmin te weten wil komen. Verzamel schatten op de planeet om de radar van het ruimteschip van het reddingsteam te repareren en nieuwe gebieden te kunnen verkennen, waaronder grotten, waar je een andere omgeving te wachten staat die geheel anders is dan het oppervlak.

Pikmin 4 bevat ook Dandori-duels, waarin je moet proberen om binnen de tijd meer objecten te verzamelen dan je tegenstander en zo de schipbreukeling te redden. Bovendien kun je voor het eerst in de Pikmin-serie op nachtelijke expedities gaan. Maar ‘s nachts worden de beesten razend, dus wees voorzichtig.

Gelukkig kun je rekenen op de hulp van de nieuwe gloei-Pikmin om ze te verdrijven. Er staat je nog veel meer te wachten op deze onontdekte planeet. Ontdek het wanneer Pikmin 4 op 21 juli landt op de Nintendo Switch. Bovendien zal er vanaf 29 juni een demo van Pikmin 4 beschikbaar zijn in de Nintendo eShop.

Meer informatie vind je hier.

Pikmin 1 en Pikmin 2

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Er worden in de Nintendo eShop HD-versies uitgebracht van de eerste twee Pikmin-games, die oorspronkelijk verschenen op de Nintendo GameCube. De games zullen los verkrijgbaar zijn, of als bundel met beide games.

Op 22 september wordt er ook een fysieke versie met beide games uitgebracht. Met de komst van deze twee games zullen alle vier de hoofdgames in de Pikmin-serie – Pikmin 1, Pikmin 2, Pikmin 3 en, vanaf 21 juli, Pikmin 4 – speelbaar zijn op de Nintendo Switch.

Meer informatie vind je hier.

The Hidden Treasure of Area Zero-DLC voor Pokémon Scarlet of Pokémon Violet

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Er staan je meer Pokémon, omgevingen en verhalen te wachten in deze tweedelige DLC3 voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. In dit verhaal verlaat je Paldea en duik je nog dieper in de wereld van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Deel 1: The Teal Mask staat gepland om in de herfst van 2023 te worden uitgebracht en deel 2: The Indigo Disk staat gepland om in de winter van 2023 te worden uitgebracht.

Het is nu mogelijk om in de Nintendo eShop een pre-order te plaatsen voor de DLC The Hidden Treasure of Area Zero. Detective Pikachu Returns: Ontdek de origine van de geniale detective Pikachu! Vorm een team met praatjesmaker en koffieleut Pikachu, die zichzelf een uitmuntende detective vindt, om diverse mysteries op te lossen in Ryme City.

Met de hulp van vele Pokémon werken Tim Goodman en zijn spraakzame partner Pikachu samen om een reeks mysterieuze gebeurtenissen te onderzoeken in deze filmische avonturengame. Spoor Detective Pikachu Returns op wanneer deze op 6 oktober wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Pre-orders zijn vanaf later vandaag mogelijk in de Nintendo eShop. WarioWare: Move It!: Maak je klaar voor meer microgame-chaos in de nieuwste WarioWare-game. Pak er een set Joy-Con-controllers bij en gebruik je hele lichaam om allerlei bliksemsnelle microgames te voltooien. Reageer snel met de juiste beweging om de overwinning in de wacht te slepen.

Stem de acties op elkaar af om elke microgame te voltooien. Bovendien kunnen tot wel vier spelers lokaal samen spelen in de feeststand. Kom in beweging in meer dan 200 microgames in WarioWare: Move It!, dat op 3 november naar de Nintendo Switch komt. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

Meer informatie vind je hier.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Er staan nieuwe amiibo van Zelda en Ganondorf gepland voor de winter van 2023. Een groot aantal spelers is momenteel op avontuur in Hyrule in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, en je kunt nog meer uit deze reis halen door bepaalde amiibo te scannen om waardevolle voorwerpen in de game te ontgrendelen, alsook een speciale stof voor Links zweefzeil.

Meer informatie vind je hier.

Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas set 5

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Het nieuwe circuit Badderbaan scheurt naar set 5 van de DLC2 Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas. Ook worden er meer personages toegevoegd: Petey Piranha, die voor het eerst op het circuit verscheen in Mario Kart: Double Dash!!; Wiggler, uit Mario Kart 7; en Kamek, uit Mario Kart Tour. Set 5 komt deze zomer naar de Nintendo Switch.

De Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas bestaat uit zes losse sets, met elk acht circuits, die vóór eind 2023 worden uitgebracht. De Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas is los te koop in de Nintendo eShop, maar leden van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket kunnen de content zonder extra kosten spelen.

Meer informatie vind je hier.

Splatoon 3

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Het volgende Splatfest voor Splatoon 3 is bevestigd: Welk ijs is het lekkerst? Vanille, aardbei of choco-munt? Dit Splatfest5 wordt gehouden van 15 juli om 2:00 uur tot 17 juli om 2:00 uur. Leid jouw favoriete smaak naar de overwinning. Ook kun je de strijd aangaan in eventgevechten met een bepaald thema. Bovendien zijn er meer splattastische evenementen in aantocht.

Na vier jaar afwezigheid is het Europees Kampioenschap Splatoon terug. Teams uit twaalf regio’s uit Europa nemen het al tegen elkaar op in regionale Splatoon 3-toernooien bestaande uit Grondoorlogen en chaosgevechten. De winnende teams uit elke regio gaan uiteindelijk door naar de Europese finale, die later dit jaar in Frankfurt (Duitsland) wordt gehouden.

De presentatie onthulde ook dat het Mario Kart 8 Deluxe European Championship 2023 binnenkort wordt gehouden. Houd de socials van Nintendo in de gaten voor meer info over toernooien.

Meer informatie vind je hier.

Batman: Arkham Trilogy

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Word de ultieme beschermer van Gotham City in de veelgeprezen trilogie van Rocksteady, die als één compleet pakket naar de Nintendo Switch komt, inclusief alle DLC. De strijd in Batman: Arkham Asylum escaleert in het vernietigende complot tegen de gevangenen in Batman: Arkham City, wat uiteindelijk resulteert in het ultieme gevecht om te toekomst van Gotham in Batman: Arkham Knight. Scheur door de straten en suis door de lucht van Gotham City in de ultieme en complete Batman-ervaring, die deze herfst exclusief naar de Nintendo Switch komt.

Meer informatie vind je hier.

Palia

Deze knusse, gratis te spelen6 avonturensim biedt spelers een adembenemende wereld waar je het leven en thuis van je dromen kunt creëren. Ontrafel de mysteries van dit avontuur en ontmoet onderweg nieuwe vrienden, van dorpelingen in de game tot spelers van over de hele wereld.

Creëer een personage en verzamel materialen in Palia om je ideale thuis vorm te geven. Palia is een knusse MMO, dus vrienden kunnen elkaars huis bezoeken en samen op avontuur gaan in een warme en vriendelijke community. Palia wordt deze winter uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Mario + Rabbids Sparks of Hope The Last Spark Hunter

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Maak kennis met de nieuwste betaalde DLC1 voor Mario + Rabbids Sparks of Hope. In The Last Spark Hunter reizen Mario en zijn vrienden naar een muzikale planeet vol nieuwe gebieden en vijanden.

Ontdek de pracht en gevaren die je te wachten staan in deze melodische wereld. The Last Spark Hunter wordt later vandaag uitgebracht. Er is nu ook een demo van de hoofdgame beschikbaar in de Nintendo eShop.

Meer informatie vind je hier.

DRAGON QUEST MONSTERS: The Dark Prince

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Volg het verhaal van Psaro, een vervloekte prins, en zijn metgezel Rose terwijl ze door het demonenrijk Nadiria trekken. Ga op zoek naar monsters, combineer ze om sterkere bondgenoten te creëren en neem het met je droomteam op tegen vijanden. DRAGON QUEST MONSTERS: The Dark Prince komt op 1 december naar de Nintendo Switch.

Meer informatie vind je hier.

METAL GEAR SOLID: MASTER COLLECTION Vol.1

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

De oorsprong van stealth-actiegames komt naar de Nintendo Switch. Beleef het spannende, filmische verhaal van de METAL GEAR-serie wanneer je vijandelijke basissen infiltreert en je missie voltooit om te voorkomen dat het gebruik van massavernietigingswapens leidt tot een grootschalige oorlog.

Deze collectie bevat Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater, naast de games waarmee de serie is begonnen – Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, en de NES-versies van Metal Gear en Snake’s Revenge – plus een hoop bonuscontent.

METAL GEAR SOLID: MASTER COLLECTION Vol.1 wordt op 24 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop. Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater zullen ook los verkrijgbaar zijn in de Nintendo eShop.

Meer informatie vind je hier.

Sonic Superstars

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Spinsprint met Sonic en zijn vrienden door de mystieke Northstar Islands in deze nieuwe, razendsnelle, zijwaartsscrollende 2D-platformgame. Baan je een weg door twaalf nieuwe zones als een van de vier speelbare personages en wees getuige van de terugkeer van een oude aartsvijand.

Gebruik zeven nieuwe Emerald-krachten om op dynamische manieren te bewegen en aan te vallen, zoals het beklimmen van watervallen, het oproepen van een leger van klonen en meer. En voor het eerst in de serie kun je de gehele campagne met vrienden spelen in de lokale coöpstand voor maximaal vier spelers4. Bundel je krachten tegen Dr. Eggman en Fang wanneer Sonic Superstars deze herfst naar de Nintendo Switch komt.

Meer informatie vind je hier.

Just Dance 2024 Edition

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

De populaire muziekvideogamefranchise is terug met een nieuwe editie – Just Dance 2024 Edition, met 40 songs, van de nieuwste hits tot bekende klassiekers. Speel online en lokaal met tot wel vijf vrienden en gezinsleden en ervaar het enerverende dansfeest samen.

Elk seizoen bevat nieuwe content – zoals songs, een speciale progressietrack en beloningen. Win avatars, achtergronden, naamplaatjes en aliassen om je Dancer Card mee te ontwerpen en je persoonlijkheid te laten zien in de game.

Bovendien is er bij de Nintendo Switch-versie van de game één maand gratis toegang tot de streamingservice Just Dance+ inbegrepen, waarmee je de beschikking krijgt over honderden songs en exclusieve seizoensgebonden voordelen. Just Dance 2024 Edition wordt uitgebracht op 24 oktober.

Meer informatie vind je hier.

MythForce

Reis met je vrienden door crypten en kastelen in de first-person melee-roguelike die is gebaseerd op zaterdagochtendcartoons. Trotseer de kerker in je eentje of bundel je krachten met tot wel drie vrienden in online-coöp om je een weg te banen door de Cursed Lands.

Het is aan jou om de kwaadaardige Deadalus te stoppen, maar dat zal niet makkelijk worden. Gebruik middeleeuwse wapens en legendarische magie on hordes vijanden te verslaan. MythForce wordt dit jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Penny’s Big Breakaway

In dit 3D-platformavontuur van het team achter Sonic Mania verken je het kleurrijke Macaroon als Penny en haar nieuwe geanimeerde maatje Yo-Yo. Voer stijlvolle, acrobatische tricks uit om uit de greep van de norse keizer Eddie en zijn leger van opdringerige pinguïns te blijven in de verhaalstand.

Maak Yo-Yo sterker om Penny te beschermen en stel je speedrun-vaardigheden op de proef in de Time Attack-stand om speciale items te ontgrendelen en geheime levels te voltooien. Penny’s Big Breakaway wordt begin volgend jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Fae Farm

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Er staat je een magisch thuis te wachten in deze knusse multiplayer-farming-sim-RPG. Vervaardig, cultiveer en versier om je gedeelde thuis uit te breiden en verken het magische eiland Azoria. Creëer je personage en geef je avontuur helemaal zelf vorm met nieuwe outfits en decoraties voor je boerderij. Hoe gezelliger je huis is, des te meer beloningen speel je vrij!

Cultiveer een magische boerderij met tot wel vier spelers lokaal of online. Je kunt zelfs je progressie delen door samen items te vervaardigen, gewassen te telen en de omgeving te verkennen. Fae Farm wordt op 8 september als console-exclusive uitgebracht voor de Nintendo Switch. Spelers die een pre-order voor de game plaatsen in de Nintendo eShop, ontvangen het exclusieve Cozy Cabin Variety Pack.

Meer informatie vind je hier.

STAR OCEAN THE SECOND STORY R

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Voor het eerst kunnen Nintendo-spelers de visueel spectaculaire en verbluffende gevechten van de tweede game uit de STAR OCEAN-serie ervaren. Nadat een missie in de soep loopt, strandt officier Claude op een onontwikkelde planeet. Daar maakt hij kennis met Rena, die over mystieke krachten blijkt te beschikken. Speel als Claude of Rena en neem beslissingen die invloed hebben op je lot.

STAR OCEAN THE SECOND STORY R is een volledige remake van de science-fantasy-RPG uit 1998 en is herzien met prachtige graphics waarin 3D-omgevingen worden gecombineerd met 2D-pixelpersonages. Bovendien kun je dankzij nieuwe opties in gevechten met strategische precisie toeslaan. STAR OCEAN THE SECOND STORY R wordt op 2 november uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Meer informatie vind je hier.

Persona 5 Tactica

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

De Phantom Thieves keren terug in deze tactische spin-off van Persona 5. Stel je eigen heldenteam samen in een nieuw verhaal in dit spannende avontuur dat zich afspeelt in het bekende Persona-universum. Na een vreemde gebeurtenis verkeren de Phantom Thieves in levensgevaar totdat een mysterieuze revolutionair ze redt en ze een deal aanbiedt in ruil voor hun hulp.

Stel een team van drie helden samen en kies daarbij uit acht speelbare personages. Rust je team uit met een arsenaal aan wapens om het op te nemen tegen legers van het regime in turn-based gevechten. Een emotionele opstand begint wanneer Persona 5 Tactica op 17 november wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Meer informatie vind je hier.

Vampire Survivors

De demonen zijn er en het is te laat om te vluchten of je te verstoppen. Probeer 30 minuten te overleven terwijl je wordt belaagd door honderden monsters die steeds sterker worden naarmate de tijd verstrijkt.

Verzamel schatten van verslagen vijanden om upgrades te krijgen op je poging om de dood te ontlopen. Je kunt ook met tot wel vier spelers4 tegelijk spelen in de lokale coöpstand. Gaat het jou lukken? Ontdek het wanneer Vampire Survivors op 17 augustus wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Silent Hope

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Zeven zwijgzame krijgers moeten samenwerken om de afgezonderde koning te vinden. In deze actie-RPG duik je met zeven stille helden, elk met hun eigen vaardigheden en vechtstijlen, in de continu veranderende kerkers van de Abyss.

Na elke run keer je met je schatten terug naar het basiskamp om betere uitrusting te maken om dieper in de Abyss te kunnen komen en sterker te worden waardoor je in niveau stijgt en het tegen de uitdagende bazen uit de diepte kunt opnemen. Silent Hope wordt op 3 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Meer informatie vind je hier.

Headbangers Rhythm Royale

Speel online in deze ritmische battle royale en probeer als laatste vogel over te blijven. Tot wel 30 spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in meer dan 20 muzikale minigames. Maak je klaar om met je staartveren te schudden wanneer Headbangers Rhythm Royale op 31 oktober naar de Nintendo Switch komt.

Gloomhaven

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

Leid je huurlingen naar rijkdommen of een zekere dood in deze adaptatie van het populaire bordspel, met turn-based kaartgevechten met RPG-elementen. Verken vervloekte kerkers met schimmige huurlingen – kies uit 17 verschillende personages en beheers meer dan 1000 unieke vaardigheden.

Perfectioneer je deck, ga synergieën aan en voltooi een continu veranderende uitdaging waarin elke keuze ertoe doet. Gloomhaven wordt op 18 september uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders voor de Mercenaries Edition en Gold Edition zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

Meer informatie vind je hier.

Manic Mechanics

In deze chaotische coöpgame kruipen jij en tot wel drie vrienden*4 *5 in de huid van reizende monteurs die razendsnel voertuigen moeten repareren om punten te verdienen en je een weg te banen door het dorpje Octane Isle. Repareer zo veel mogelijk auto’s, trucks, helikopters (en trekkers, onderzeeërs en ufo’s…) voordat de tijd om is.

Hoe sneller je werkt, hoe chaotischer het wordt – lekkende brandstof, exploderende banden, robots met kortsluiting, koeien die op hol slaan en zelfs buitenaardse wezens die de boel op stelten zetten. Ga met je crew naar de werkplaats wanneer Manic Mechanics op 13 juli zijn console-debuut maakt op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn later vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

HOT WHEELS UNLEASHED 2 – TURBOCHARGED

Nintendo Switch games 2023 en 2024 - Mamaliefde

De wildste auto’s ter wereld zijn terug en tillen het plezier naar een nog hoger niveau! Duik in de race-actie met meer dan 130 voertuigen en voer waanzinnige stunts uit om obstakels te omzeilen, afsnijroutes te vinden en je rivalen van de baan te beuken.

Meer informatie vind je hier.

Laat je creativiteit de vrije loop bij het aanpassen van je voertuigen en het bouwen van je eigen tracks. Race lokaal met vrienden in split-screen coöp of ga online en speel met z’n twaalven tegelijk. Kruip achter het stuur wanneer deze game op 19 oktober naar de Nintendo Switch komt.

Nieuwe ontwikkelingen

Onder de aangekondigde games zaten onder andere Super Mario Bros. Wonder, een nieuwe evolutie in Mario-fun – en de eerste nieuwe titel in de Super Mario Bros.-serie in meer dan 10 jaar – dat op 20 oktober 2023 wordt uitgebracht; Super Mario RPG, de eerste RPG in de Super Mario-serie, dat op 17 november terugkeert met nieuwe graphics; een visueel verbeterde versie van Luigi’s Mansion 2, dat oorspronkelijk verscheen op de Nintendo 3DS, met een geplande release in 2024; en een game met prinses Peach in de hoofdrol, die ook in 2024 naar de Nintendo Switch komt.

Daarnaast heb je ook Mario + Rabbids Sparks of Hope – The Last Spark Hunter, de tweede betaalde DLC1 voor de tactische avonturengame – die als eerste wordt uitgebracht. En bovendien werden het nieuwe circuit Badderbaan en drie extra personages uit het Paddenstoelenrijk aangekondigd als onderdeel van set 5 van de DLC2 Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas: Petey Piranha, Wiggler en Kamek.

Andere games die je kan verwachten zijn die van Detective Pikachu Returns, een filmische avonturengame met mysterieuze zaken en een hoop koffie, met een release op 6 oktober; WarioWare: Move It!, een nieuwe game in de WarioWare-serie waarin jij je hele lichaam gebruikt om bliksemsnelle microgames te voltooien, met een release op 3 november; en er werd nieuwe informatie getoond over Pikmin 4, waaronder de nieuwe nachtexpedities en gloei-Pikmin, met een release op 21 juli.

En daarmee was de kous wat Pikmin betreft nog niet af, want de presentatie bevatte ook nog de onthulling dat er vanaf 29 juni een demo van Pikmin 4 beschikbaar zal zijn in de Nintendo eShop, alsook HD-versies van het oorspronkelijke Pikmin 1 en Pikmin 2 voor de Nintendo Switch, die later vandaag zowel los en als bundel verkrijgbaar zullen zijn in de Nintendo eShop.

Ook staan er diverse games van Nintendo’s ontwikkel- en uitgeverpartners van over de hele wereld op de planning, waaronder Batman: Arkham Trilogy, een collectie actie-avonturengames met de ultieme beschermer van Gotham City in de hoofdrol; Palia, een knusse multiplayer-avonturensim waarin je het idyllische leven van je dromen creëert; DRAGON QUEST MONSTERS: The Dark Prince, een episch verhaal dat wordt verteld vanuit het perspectief van een bekende slechterik; en Persona 5 Tactica, een spannend nieuw avontuur met de Phantom Thieves.

Redactie Mamaliefde