Skip to Content

Super Lego Mario review; Van startset tot uitbreidingsset met kinderen

Super Lego Mario review; Van startset tot uitbreidingsset met kinderen

The LEGO Group en Nintendo tillen legendarische bouwervaring naar nieuw een niveau met een unieke samenwerking. Ontwerpers van beide bedrijven bundelen hun krachten om een nieuwe fysieke speelervaring te creëren die Super Mario tot leven brengt in de wereld van LEGO® stenen. LEGO® Super Mario™ lanceert later dit jaar.

LEGO® Super Mario™

The LEGO Group kondigt een samenwerking aan met Nintendo die de manier waarop mensen omgaan met Super Mario en LEGO® zal veranderen. Beide bedrijven delen een passie voor innovatie en spelen.

De samenwerking heeft geleid tot een verrijking van de LEGO bouwervaring die een nieuwe manier van spelen mogelijk maakt, geïnspireerd door het geliefde videogame-icoon, Super Mario.

LEGO® Super Mario™ is noch een videogame, noch een traditionele LEGO-bouwset. Het is een nieuwe productlijn met een interactieve LEGO Mariofiguur die munten verzamelt in fysieke levels gemaakt met LEGO-bouwstenen.

De nieuwe productlijn laat kinderen de speelse wereld van Super Mario ervaren als nooit tevoren. Super Mario wordt tot leven gebracht in de fysieke LEGO-wereld. Nieuwe uitdagingsniveaus en speelstijlen zullen deel gaan uitmaken van de iconische LEGO-ervaring.

Gebruik maken van nieuwste technologieën

De video, die hint naar wat fans kunnen verwachten wanneer LEGO Super Mario later dit jaar lanceert, toont een speler die met een interactief Mario-figuur munten verzamelt in een fysiek gamelevel opgebouwd uit LEGO-bouwstenen.

“We zijn erg enthousiast om Mario naar de fysieke wereld te brengen in de vorm van een interactieve en sociale LEGO-speelervaring”, zegt Julia Goldin, Chief Marketing Officer, EVP van The LEGO Group.

“Met LEGO Super Mario bieden we miljoenen kinderen een geheel nieuwe manier om te spelen waarbij zij zelf bepalen wat ze creëren en hoe ze spelen met hun favoriete personage.

Door naadloos de nieuwste digitale technologie te integreren, is LEGO Super Mario een zeer sociale, interactieve en collaboratieve ervaring voor kinderen. ”

“Ik heb altijd van LEGO-producten gehouden en de manier waarop ze kinderen helpen hun fantasie te gebruiken om te spelen”, zegt Takashi Tezuka, Executive Officer en Game Producer bij Nintendo Co., Ltd.

“Het nieuwe product dat we samen met The LEGO Group hebben gecreëerd, probeert twee verschillende speelstijlen te combineren – één waarin je zelf vrij de wereld van Mario bouwt en één waarin je speelt met Mario in de door jou gecreëerde wereld.”

LEGO Avonturen met Mario Starter Set

Super Lego Mario review; Van startset tot uitbreidingsset met kinderen - Mamaliefde
Super Lego Mario review; Van startset tot uitbreidingsset met kinderen - Mamaliefde

De LEGO® Super Mario ™ Starter Set en de eerste van een reeks LEGO® Super Mario ™ uitbreidingssets zijn zopas onthuld.

Deze sets illustreren de nieuwe fysieke speelervaring die Super Mario ™ tot leven brengt in de wereld van LEGO®. LEGO Design Lead Jonathan Bennink maakt bekend dat fans kunnen beginnen met het verkennen van het leuke LEGO Super Mario universum met de Avonturen met Mario Starter Set.

Deze set vormt de sleutel voor toegang tot de wereld van LEGO Super Mario. De Starter Set bevat zeven actiestenen voor verschillende interacties met de LEGO Mario-figuur die alleen in deze set zijn inbegrepen.

De LEGO Mario-figuur zelf heeft LCD-schermen als ogen, mond en buik om een breed scala aan onmiddellijke reacties op beweging, kleur en actiestenen weer te geven. Ook inbegrepen is een luidspreker die iconische geluiden en muziek uit de videogameserie speelt.

“Super Mario verscheen altijd in een vorm die is aangepast aan de hardware van die tijd” zegt Takashi Tezuka, Executive Officer en Game Producer bij Nintendo Co., Ltd.

“Ik ben dankbaar dat Mario in dit project met The LEGO Group uit de digitale wereld van gameconsoles en slimme apparaten springt, en dat we hem in de echte wereld kunnen brengen met een nieuw, fysiek type Mario spel. Het is heel spannend om je voor te stellen dat LEGO Mario een echte vriend voor kinderen wordt in hun zelf ingebeelde Mario wereld.”

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen levels bouwen en op hun eigen manier spelen, met actievolle uitdagingen die veel creatief plezier bieden in een zeer interactieve ervaring.

LEGO Mario wordt gebruikt om virtuele munten te verzamelen terwijl hij rent en springt van de startpijp naar de doelpaal via LEGO-stenen, een wolk platform en botst met de Goomba-figuur en Bowser Jr.-figuur.

De adviesprijs voor de Starter Set bedraagt 59,99 euro. Deze set vind je hier.

LEGO Super Mario uitbreidingssets

Super Lego Mario review; Van startset tot uitbreidingsset met kinderen - Mamaliefde
Super Lego Mario review; Van startset tot uitbreidingsset met kinderen - Mamaliefde

De Starter Set kan worden gecombineerd met LEGO Super Mario uitbreidingssets, die elk unieke uitdagingen en personages ontgrendelen om met en tegen vrienden te spelen. De eerste uitbreidingssets zijn de ‘Piranha Plant-Power Slide’ uitbreidingsset en de ‘Eindbaasgevecht Bowser’s Kasteel’ uitbreidingsset.

Daarnaast bevat het assortiment uitbreidingssets ook: de Bewaakte vesting, Mario’s huis & Yoshi, Toads schattenjacht, Desert Pokey, Whomps lavafort en het Boomer Bill-spervuur.

En omdat de producten allemaal modulaire builds bevatten, staan fans volledig zelf in voor het maken van de LEGO levels waarin ze Mario tot leven willen zien komen.

Blind bag pakketten

Vandaag zijn ook tien verzamelbare vijand-personages aangekondigd die beschikbaar worden gesteld in ‘blind bag’ pakketten. Dit zorgt voor een extra verrassingselement.

Elk pakket bevat een bouwbaar personage en een actiesteen om mee te spelen – het kan een Paragoomba, Fuzzy, Spiny, Buzzy Beetle, Bullet Bill, Bob-omb, Eep Cheep, Blooper, Urchin of Peepa zijn!

Elke uitbreidingsset en verzamelbaar personage is gemaakt om te worden gebruikt met de Avonturen met Mario Starter Set, voor een verbeterde speelervaring.

De startset heeft 7 actiestenen voor verschillende interacties met de LEGO Mario figuur, die LCD-schermen in zijn ogen, mond en buik heeft om onmiddellijke reacties op beweging, kleur en actiestenen weer te geven.

In mei kondigden The LEGO Group en Nintendo ook een reeks power-up pakketten aan – waaronder Kat-Mario en Bouw-Mario. Door de verscheidenheid aan kostuums voor LEGO Mario die elk nieuwe functies en krachten onthullen, vergroten de speelmogelijkheden nog meer!

Gratis LEGO® Super Mario ™ app

Fans zullen ook dol zijn op de gratis LEGO® Super Mario ™ app van The LEGO Group, een ondersteunende functie om de fysieke speelervaring verder te verbeteren.

De app houdt scores bij om continu opnieuw bouwen aan te moedigen, en biedt digitale bouwinstructies met zoom- en rotatie-weergavetools om bouwen gemakkelijker te maken.

Daarnaast suggereert de app andere creatieve manieren om te bouwen en te spelen, en is een veilig forum om ideeën met vrienden te delen.

Volledige productlijst en aanbevolen prijzen

Starter Set

 • 71360 – LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startset (59,99 EUR)

Uitbreidingssets

 • 71362 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Bewaakte vesting. (49,99 EUR)
 • 71363 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Desert Pokey. (19,99 EUR)
 • 71364 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Whomps lavafort. (19,99 EUR)
 • 71365 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Piranha Plant-powerslide. (29,99 EUR)
 • 71366 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Boomer Bill-spervuur. (29,99 EUR)
 • 71367 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset : Mario’s huis & Yoshi. (29,99 EUR)
 • 71368 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Toads schattenjacht. (69,99 EUR)
 • 71369 – LEGO® Super Mario™ Uitbreidingsset: Eindbaasgevecht op Bowsers kasteel. (99,99 EUR)
 • 71376 – Uitbreidingsset: De val van Thwomp. (39,99 EUR – alleen beschikbaar bij geselecteerde retailers)
 • 71377 – LUitbreidingsset: King Boo en de spooktuin. (49,99 EUR – alleen beschikbaar bij geselecteerde retailers)

Power-uppakketten

 • 71370 – LEGO® Super Mario™ Vuur-Mario Power-uppakket (9,99 EUR)
 • 71371 – LEGO® Super Mario™ Propeller-Mario Power-uppakket (9,99 EUR)
 • 71372 – LEGO® Super Mario™ Kat-Mario Power-uppakket (9,99 EUR)
 • 71373 – LEGO® Super Mario™ Bouw-Mario Power-uppakket (9,99 EUR)

Personagepakketten

 1. 71361 – LEGO® Super Mario™ Personagepakket (3,99 EUR)

Voorbestellen

Fans kunnen vanaf woensdag 8 april hun exemplaar van deze unieke en langverwachte nieuwe productlijn voorbestellen. De LEGO Super Mario productlijn vormt het resultaat van een unieke samenwerking met Nintendo.

De nieuwe LEGO Super Mario productlijn bevat een interactieve LEGO Mario figuur die munten verzamelt in levensechte game levels die met LEGO stenen zijn gebouwd.

Noch een videogame, noch een traditionele LEGO set, LEGO Super Mario belooft de manier waarop mensen omgaan met Super Mario en LEGO® te veranderen.

Linda van Aken