Skip to Content

Paw Patrol; on a roll Nintendo Switch spelletjes review

Paw Patrol; on a roll Nintendo Switch spelletjes review

Nu we een Nintendo Switch in huis hebben is het natuurlijk ook wel zo handig om een aantal games te hebben die we kunnen spelen, zoals Paw Patrol. En met “we” bedoel ik eigenlijk de kinderen.

Veel games, ook die zijn goedgekeurd met pegi 3 (oftewel alle leeftijden) zijn of Engelstalig of je moet kunnen lezen, en soms ook met een behoorlijke snelheid. Goede oefening natuurlijk, maar als je nog in de kleuterklas zit niet heel handig.

Dan is het fijn als er ook games zijn die Nederlandstalig zijn en uitleg bevatten zodat je kind dat zelfstandig kan spelen en je niet om de vijf seconden een joy-con in je handen geduwd krijgt om even te helpen. Daarom kreeg ik van Fleur het advies om Paw Patrol on a roll te proberen.

Haar dochters konden dat prima spelen en ook een 4-jarig nichtje kon daarmee uit de voeten. Diezelfde avond hebben we nog de game geïnstalleerd en dat is maar goed ook. Het is meteen hun favoriete game geworden.

Paw Patrol

Als je jonge kinderen hebt, kan je niet om Paw Patrol heen. Jongens en ook de meeste meisjes vinden deze Nick Jr. serie, in samenwerking met Spin Master Entertainment, geweldig. Dit zijn hun favoriete karakters en ze kijken graag naar de filmpjes.

Het verhaal draait om Ryder die de leider is van de Paw Patrol; een patrouille van hondjes die graag de inwoners van hun dorpje helpen. Ieder hondje heeft zijn eigen ‘karakter’ die samenvalt met bekende beroepen of diensten, zoals de politie, brandweer, helikopter, dokter, recycle vuilniswagen etc. Vooral Marshall en Chase zijn erg populair.

De verhaallijn van Paw Patrol in a roll

Ook in Paw Patrol in a roll schieten de hondjes graag te hulp. Ieder ‘level’ speel je een missie waarbij het doel is om iemand te helpen. Van schapen redden, tot eendjes uit de vijver etc.

Om dat te doen leggen de pups een bepaald parcours af, dit is eigenlijk alleen vooruit lopen en soms moet je over een hindernis heen springen. Onderweg verzamelen ze hondenbrokjes, deze hangen stil in de lucht of zweven en moet je dan vangen.

Daarnaast zijn er per weg vijf gouden medailles met pootafdrukken die je kan verzamelen, als je ze alle vijf hebt gevonden krijg je aan het einde van het level een extra beloning in de vorm van het plaatje.

Daarnaast zijn er soms speciale opdrachten zoals een brug die je moet maken, een net dat je moet spannen om extra hoog te springen, ladders maken, door een doolhof lopen (daarbij heb je wel alle vier de richtingen nodig) etc.

Aan het eind van het level kan je zien hoeveel hondenbrokjes je hebt verzameld (maximaal 200), schild met pootafdruk en eventueel de speciale afbeelding. In het overzicht kan je al deze badges terugzien.

De eerste levels spelen zich af op de boerderij, daarna ga je richting de haven en ook het spoor komt voorbij. Zo zie je 8 verschillende en bekende ‘plekken’ uit Avonturenbaai voorbij komen.

Sommige stukken spelen zich ook af onder water of juist vliegend met Skye door de lucht. De graphics komen overheen met de beelden uit de Paw Patrol-serie die ze kennen van tv.

Geschikt voor kleuters en jonge kinderen?

Paw Patrol; on a roll Nintendo Switch spelletjes review - Mamaliefde

Het spel is erg eenvoudig opgesteld zodat ze er makkelijk mee uit de weg kunnen. Met de linker joystick loop je naar voren of achteren (links of rechts kan niet) en met de b-knop kan je springen.

Daarnaast heb je een y-, x- en a-knop waarmee je soms speciale opdrachten kan doen. Zo kan je met x een andere paw om hulp vragen en met de a een net spannen of een brug fixen. De game helpt je hierbij door te laten zien met symbolen wat je moet doen of door het uit te leggen. De kinderen leren deze letters nu meteen heel erg goed kennen ;-)

Ze kunnen ook kiezen of ze het als tablet spelen of op de tv. Het is mogelijk om de joy-cons aan het tablet te bevestigen en zo te spelen, de ervaring leert echter dat het met behulp van de Joy-con grip toch een stuk makkelijker is.

Ze kunnen dan wel de steun gebruiken aan de achterkant van de tablet om het ook op een andere plek te spelen dan voor de tv.

Daarnaast scheelt het enorm dat je niet ‘dood’ kan gaan. Je kan niet anders dan de levels te voltooien zodat ze het ook leuk blijven vinden en niet afhaken als iets niet lukt. Alleen soms als er een dubbele sprong gemaakt moet worden doordat een hindernis te hoog is, vragen ze even om hulp.

Althans dat was in het begin, naar mate ze vaker spelen beginnen ze dat ook steeds beter door te krijgen en is het alleen bij bepaalde soms wat lastige sprongen dat ze het net niet redden, dat is echter minimaal.

Wat vinden de kinderen er van?

Zoals ik in de inleiding al aangaf zijn ze weg van dit spel, ze waren al fan van Paw Patrol dus stiekem had ik niet anders verwacht. Als je dan zelf met de pups mag spelen is natuurlijk helemaal het einde. Ze snappen al snel wat de bedoeling is zonder veel uitleg.

En wonder boven wonder wisselen ze ook netjes af, de spellen duren precies lang genoeg om de concentratie niet te verliezen. Terwijl de één speelt, kijkt de ander toe alsof het een tv-aflevering is en moedigt zelfs aan. Ze vermaken zich prima zelfstandig, wat ook voor mama erg fijn is.

De ene dag op de tv en de andere dag op de switch zelf. Want als ik ze vraag of ze tv willen kijken of een spelletje spelen kiezen ze over het algemeen voor dat laatste ;-)

De tweede keer dat ze het spel speelden was het even ‘schrikken’ toen ze weer opnieuw moesten beginnen bij het eerste avontuur. Tot bleek dat het spel was opgestart vanuit een ander account, speel je vanuit hetzelfde account onthoudt hij waar je bent en kan je dus zo weer verder spelen.

Daarnaast is het grappig om te zien dat zoonlief tijdens het gamen een beetje op mij lijkt. Hij houdt de Joy-Con Grip vast in zijn handen en beweegt mee met de bewegingen die zijn pup maakt. Die neiging heb ik zelf ook. Niet dat het helpt, maar wel grappig dat hij dat dus ook doet.

Kortom een absolute aanrader als je een Nintendo Switch hebt en ook je kleuter graag een spelletje wil spelen! Geen switch? Geen probleem, PAW Patrol: On A Roll is ook verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Linda van Aken