Skip to Content

Just Dance 2022 review met liedjes voor kinderen

Just Dance 2022 review met liedjes voor kinderen

Eén van de favoriete spellen op de Nintendo Switch hier in huis is Just Dance, ieder jaar komen er weer nieuwe liedjes en dansjes bij dus is het handig om de nieuwe versie te kopen. Ook op school doen ze graag de dansjes tussen de lessen door als energizer.

Een deel van de nieuwe liedjes van dit jaar hadden ze dus ook al geoefend. Het is dan ook niet voor niets de bestverkochte muziekgame allertijden.

Lees ook: Just Dance 2023 review

Just Dance 2022

Just Dance 2022 review met liedjes voor kinderen - Mamaliefde

Dans op meer dan 40 nieuwe monsterhits en op meer dan 700 extra tracks via Just Dance Unlimited. Van gloednieuwe hits als ‘Happier Than Ever’ van Billie Eilish, ‘Don’t Go Yet’ van Camila Cabello en ‘good 4 u’ van Olivia Rodrigo, tot heerlijke throwbacks als ‘I’m Outta Love’ van Anastacia en ‘Rock Your Body’ van Justin Timberlake. Naast nieuwe liedjes zijn er ook echte klassiekers; zo is de 1990’s playlist één van de favorieten hier in huis met nummers als de Macarena die dochter nu ook geleerd heeft te dansen en Baby, one more time.

Ook voor kinderen zijn er nieuwe liedjes toegevoegd. Na de succesvolle toevoegingen van ’10.000 luchtballonnen’ in Just Dance 2020 en ‘Dans van de Farao’ in Just Dance 2021, komt Just Dance 2022 met het gloednieuwe ‘Waterval’! Deze single is de eerste track van K3 in de nieuwe samenstelling na K2 zoekt K3. De track is gratis speelbaar voor iedereen in de Benelux vanaf 9 december 2021. De favorieten van onze zoon zijn Blue en toch ook nog wel Baby Shark. Er is dus voor iedereen wat te vinden op het platform.

Samen dansen

Just Dance 2022 review met liedjes voor kinderen - Mamaliefde

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om Just Dance te spelen: met de Just Dance Controller-app op smartphones hebben dansers geen extra accessoires nodig om te dansen. Maak van een telefoon een controller en speel met zes spelers tegelijk op alle beschikbare platformen. De Just Dance Controller App is gratis beschikbaar op iOS en Android.

Just Dance Unlimited

Just Dance 2022 review met liedjes voor kinderen - Mamaliefde

Als je Just Dance 2022 hebt aangeschaft krijg je ook één maand gratis toegang tot Just Dance Unlimited. Dit is de dance-on-demand streamingdienst, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 700 extra tracks. Daarnaast kun je meedansen met de Just Dance-klassiekers, waaronder de World Dance Floor-, Kids-, Sweat- en Coöp-modi.

Een andere primeur voor de game is de introductie van een Digital Deluxe Edition en Ultimate Digital Edition op alle platformen. Beide versies bevatten de basisgame, waar de Digital Deluxe Edition wordt aangevuld met 4 maanden Just Dance Unlimited en de Ultimate Digital Edition met wel 13 maanden Just Dance Unlimited!

#JustDanceItOut

Just Dance 2022 is verschillende creatieve samenwerkingen aangegaan om spelers een nieuwe Just Dance-ervaring te bieden. Zo zijn er onder leiding van een nieuwe Creative Director dynamische en meeslepende universa gecreëerd met de hulp van onder andere Todrick Hall (beroemde zanger, choreograaf en YouTuber), Ayo & Teo (TikTok-fenomenen) en de getalenteerde dansers van de 1M Studio en K/DA. Daarnaast begint Camila Cabello op 12 november een grote nieuwe TikTok Challenge met haar nummer ‘Don’t Go Yet’. Volg alle ontwikkelingen rondom deze activatie via de hashtag #JustDanceItOut.

Onze ervaringen

Just dance 2022 review - mamaliefde.nl

Al een aantal jaar dansen we met Just Dance, voorheen waren het met name de kinderliedjes omdat ze de rest toch een beetje moeilijk vonden. Dit jaar is het voor het eerst dat we ook echt regelmatig liedjes uit het algemene account dansen.

Gelukkig staat daar ook duidelijk aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is zodat je daar rekening mee kan houden. Al danst de dochter er ons nu vrijwel altijd uit.

Het voordeel hiervan is dat je het ook echt samen kan doen. En dat hoeft echt niet veel tijd te kosten. Al is het maar even vijf minuten voordat je naar school gaat of even een paar nummers na het eten.

Zeker nu de kinderen ouder worden en de interesses veranderen is het toch fijn om zo toch even een soort van quality time te hebben. En stiekem is het ook gewoon hartstikke leuk om even lekker te dansen en bewegen. ;-)

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)