Skip to Content

Nintendo Switch; Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Nintendo Switch; Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag bekendgemaakt dat Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX nu exclusief verkrijgbaar is voor Nintendo Switch™-systemen.

Dit spel kan in elke stijl op de Nintendo Switch gespeeld worden: tv-stijl, tafelstijl of handheldstijl. Het spel is een weerzien met de Pokémon Mystery Dungeon-spellen Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team en Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team, die in 2006 in Europa uitgebracht zijn.

Ze bevatten nieuwe personages en spelfunctionaliteiten.

Avonturen met meer dan vierhonderd Pokémon

Ontmoet Pokémon zoals: Articuno, Zapdos en Moltres. Deze Legendary Pokémon maken hun opwachting wanneer ze ongewone gebeurtenissen in de wereld opmerken. Dit zijn sterke tegenstanders. Zij hebben boven hun hoofd het symbool van een kroon.

Voordat ze een kerker betreden, kunnen spelers nagaan met welke sterke tegenstanders ze te maken krijgen. Zo kunnen ze zich grondig op het treffen voorbereiden.

Sterke tegenstanders kunnen ook Shiny Pokémon zijn. En ze kunnen zich zelfs bij het team van een speler voegen. Spelers die eerder de demoversie van Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX op hun Nintendo Switch-systeem gespeeld hebben, kunnen de SAVE-gegevens hiervan overzetten naar de volledige versie.

Hulp na flauwvallen

Spelers kunnen een nieuw reddingsteam samenstellen met Pokémon die in de kampen verblijven. Dit is echter niet de enige manier waarop een speler teamleden kan redden die in een kerker verslagen zijn.

Een speler kan namelijk ook een reddingsverzoek naar een andere speler sturen. Wanneer deze het verzoek accepteert, kan hij het flauwgevallen team gaan redden. Spelers die een ander reddingsteam redden, ontvangen beloningen in het spel.

Onze ervaringen met dit spel

Nintendo Switch; Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX - Mamaliefde

Wij hebben dit spel nu een paar weken in huis, en waar ze voorheen voornamelijk op de Nintendo Switch speelden als er vriendjes waren is dat nu compleet veranderd.

Pokémon kennen ze van de Pokémon Go app op de telefoon van papa. Dus ze vinden het superstoer dat ze nu hun eigen game hebben om te spelen

. Met het verhaal en de karakters waren ze, dankzij Netflix, ook bekend waardoor ze meteen volledig voor het spel gingen.

Ze hadden ook al heel snel door hoe het werkte, en dat het in Engels is maakt ze niets uit. Iedere dag vragen ze wel een keer of ze mogen spelen en gaan er helemaal in op.

De ene keer op het beeldscherm van de tv, maar ook lekker knus in elkaar gedoken op de bank. Bij ons in huis is het dus echt een groot succes!

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)