Skip to Content

Nintendo switch online spelen & ouderlijk toezicht lidmaatschap

Nintendo switch online spelen & ouderlijk toezicht lidmaatschap

Sinds een paar maanden hebben we de Nintendo Switch in huis en de afgelopen tijd zijn er al een aantal reviews voorbijgekomen van leuke games voor deze console. Die games kun je downloaden in de Nintendo eShop of kopen zodat je als Nintendo cadeau een fysieke gamecard krijgt die je in het geheugen moet steken om het spel te kunnen spelen.

Net zoals bij de Nintendo Wii kun je echter ook online spelletjes spelen. Zo kun je bijvoorbeeld previews spelen van games die binnenkort uitkomen, maar ook games die je vroeger zelf speelde zoals het befaamde Tetris. Niet alleen leuk voor de kinderen; maar ook voor papa en mama!

Nintendo Online

Als je verbinding maakt met de WiFi kun je tegen betaling gebruikmaken van de Nintendo Online omgeving. Dit is gebaseerd op een abonnement dat je afsluit voor 1, 3 of 12 maanden.

Bij het jaarabonnement kun je kiezen voor een lidmaatschap voor 1 account of een familielidmaatschap voor 8 accounts. Als je lid bent kun je gebruikmaken van de volgende voordelen:

  • Online Spelen; geniet van het competitieve en coöperatieve waarbij je tegen elkaar speelt of juist met elkaar aan de slag gaat. Je kan online gamen met vrienden en rivalen van over de hele wereld in ondersteunde Nintendo Switch-games, zoals Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon 2.
  • Nintendo Entertainment System; je krijgt altijd en overal toegang tot een groeiend aantal klassieke NES-games, inclusief toegevoegde onlinefuncties! Deze kun je individueel spelen op de joycon of tegen elkaar.
  • Exclusieve aanbiedingen voor leden; haal je voordeel uit een reeks aanbiedingen die alleen voor leden beschikbaar zijn, zoals exclusieve producten die alleen leden van Nintendo Switch Online kunnen kopen!
  • Opslagcloud; maak online veilig en automatisch een back-up van je spelgegevens. Hierdoor is het heel eenvoudig om je opgeslagen spelgegevens terug te halen als je je Nintendo Switch kwijtraakt of een nieuwe gaat gebruiken.
  • Smartphone-app; gebruik de speciale smartphone-app van Nintendo Switch Online om voicechat in te schakelen en toegang te krijgen tot speciale functies in ondersteunde Nintendo Switch-games.

Nu ben ik zelf niet zo zeer van het online gamen, en wil ik voorlopig ook niet dat de kinderen dat doen. Die spelen er vooral nog graag samen of met vriendjes op. Maar manlief vindt dit soort games wel erg leuk.

Daarentegen vond ik het wel leuk om weer wat oude games uit te proberen van vroeger, al was het wel even puzzelen hoe bepaalde spelletjes ook alweer werken en welke knoppen je ervoor nodig hebt. Zelfs het ontwerp en de grafische afbeeldingen zijn hetzelfde als vroeger.

Nintendo eShop

De Nintendo eShop is de officiële digitale gameswinkel op je Nintendo Switch. Hier kun je je favoriete games downloaden of mogelijk extra aankopen.

Daarnaast kun je hier ook gratis games of demo’s downloaden van spellen die binnenkort uitkomen zoals Disney Dreamlight Valley. Die kaarten heb je in verschillende hoogte; met bedragen waarmee je een spel kan kopen of bijvoorbeeld een nintendo kaart 15 geschikt om te geven als cadeautje op een kinderfeestje.

Ouderlijk toezicht

De Nintendo Switch is bewust ontworpen voor de hele familie en geschikt voor kinderen. In de praktijk is het als ouder niet altijd makkelijk om te zien hoeveel tijd je kind besteedt aan games.

Op deze leeftijd kan ik nog heel eenvoudig zeggen wat de tijden zijn waarop ze achter een beeldscherm (Nintendo, tablet of tv) mogen en dat in de hand houden, maar naar mate ze ouder worden kan dat steeds meer een uitdaging worden. En dat terwijl je ook niet altijd zin hebt om de strijd aan te gaan als ze niet meer mogen.

Gelukkig kun je daarom gebruikmaken van de ouderlijke toezichtfunctie op de Nintendo Switch.

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch is een gratis app voor smartphones en tablets die je aan de Nintendo Switch kunt koppelen. Daarmee kun je gemakkelijk zien wat voor games je kinderen spelen en hoelang. Als je geen smartphone of tablet hebt, kun je bepaalde beperkingen ook rechtstreeks op de Nintendo Switch instellen.

Met de app voor smartphones en tablets kun je een tijdslimiet instellen om te bepalen hoe lang je kind mag spelen.

Zodra de limiet is bereikt, geeft de Nintendo Switch een melding dat de tijd op is. Met de app kun je ook gemakkelijk zien of je kinderen zich aan de afgesproken tijd houden of niet. In de instellingen kun je er met de functie ‘Onderbreken’ voor zorgen dat de game automatisch wordt afgesloten zodra je kind de tijdslimiet heeft bereikt.

Ideaal dus om discussies te vermijden en ze zelf de zeggenschap te geven over de Nintendo zodat het leuk blijft voor het hele gezin.

Linda van Aken