Skip to Content

Tetris op Nintendo Switch game review

Tetris op Nintendo Switch game review

En tot slot Tetris; wie kent dit spel niet van vroeger dat je het op je eigen console kon spelen? Ik wil niet weten hoeveel uren ik kwijt ben geweest aan het draaien en laten zakken van de blokjes in een poging om zoveel mogelijk rijen weg te spelen en zoveel mogelijk punten te scoren en zo te kunnen levelen.

Dit spel is nu helemaal terug van weggeweest, maar in een nieuw jasje. Je speelt namelijk niet meer alleen tegen jezelf, maar tegen 98 anderen verspreid van over de hele wereld.

Als je het spel opent worden je kandidaten gezocht en daarna begint het spel. Je speelt het in principe gewoon zelf, maar als je ‘af’ bent zie je waar je bent geëindigd.

De eerste keer dat ik het spel speelde leverde me dat een 13e plek op waar ik best tevreden over was, zeker omdat ik in het begin even moest uitvogelen hoe of wat en welke knoppen. Toch niet verleerd blijkbaar ;-)

Tetris

Zelf vind ik het een fijn spelletje om even tussendoor te spelen, of als een soort ‘beloning’ te gebruiken. Dus dan moet ik van mezelf eerst een bepaalde taak / opdracht doen en mag daarna even vijf minuten gamen, want het voordeel is dat het maar een kort spelletje is.

Minder vind ik wel dat de blokjes steeds sneller gaan vallen, al is dit naar mate je hoger eindigt.

Dus kom je in de top 50, dan gaat hij een tikkeltje sneller en vanaf top 10 is er geen houden meer aan. Ook kan je ‘aangevallen’ worden door de overige spelers waardoor er aan de onderkant rijen bijkomen zodat het steeds moeilijker wordt.

Nu zag ik dat je zelf ook kan aanvallen of dat automatisch kan inschakelen met de joystick, maar ik ben er nog niet achter hoe dat precies werkt.

Ideaal om zo even weer te ontspannen en je gedachten los te laten. Ik merk dat de kinderen het ook wel leuk vinden om te zien dat ik nu ook spelletjes speel op de Switch. Zo wordt het echt een console dat geschikt is voor de hele familie.

Na afloop van het Tetris spel kan je terugzien hoe je spelverloop was in de statistieken en ga je een level omhoog. Bij je tegenkandidaten kan je ook zien hoe vaak zij dit spel al hebben gespeeld.

Als je Tetris een beetje leuk vindt worden er soms ook speciale events georganiseerd waarbij de winnaar extra punten krijgt die dan weer ingezet kunnen worden in de Nintendo Shop.

Linda van Aken