Skip to Content

Kurio kindertablet review met youtube en apps

Kurio kindertablet review met youtube en apps

Een paar jaar geleden maakten we kennis met de Kurio kindertablets. In het begin had ik zoiets van ‘zijn ze daar niet nog te jong voor’ (ze waren vier & vijf op dat moment) en ‘wat moeten ze er mee’.

Daarvoor had ik zelf wel een tablet gekocht en mochten de kinderen daarop spelen, maar toch werkte die niet zo heel goed (was ook een vrij goedkope / betaalbare tablet) en bleef hij al snel werkloos in de kast liggen.

Op dit moment hebben beide kinderen een eigen tablet; één in het roze en blauw en eerlijk is eerlijk, ik zou niet meer zonder kunnen. Dus toen er eentje kapot ging omdat hij plat op een betonnen grond viel, hebben we dan ook een nieuwe gekocht.

Zelf zouden ze ook niet meer zonder kunnen. De tablets gaan ook regelmatig mee als we op pad gaan en zijn een echte uitkomst. Deze koop je onder andere bij de Mediamarkt online of in de winkel.

Voordelen van een eigen Kurio kindertablet

Ruzie voorkomen op de achterbank? - Mamaliefde.nl

Nu kun je de kinderen natuurlijk op je eigen tablet of iPad laten spelen. Ook zijn er echt speciale kinderspeelgoedtablets. Zelf vond ik dat allebei toch net niet.

Wil je een goede tablet hebben dan moet je toch aardig in de buidel tasten en kinderen blijven kinderen dus een ongeluk zit een klein hoekje. En bij een speelgoedtablet heb je vaak maar een beperkte keuze.

Er is dan een eigen software ontwikkeld, de camera is van lage kwaliteit en je kan alleen voor geïnstalleerde apps kiezen of grof geld betalen voor apps, terwijl de ‘normale’ apps niet beschikbaar zijn.

 • Ten eerste; het geeft zoveel rust. Geen gezeur of ze achter je laptop mogen, of op je telefoon. Ze hebben hun eigen tablet waarmee ze kunnen spelen.
 • Ook als je onderweg bent is de tablet ideaal; dat is ook uiteindelijk de reden dat ik ze heb aangeschaft. In het begin zag ik dat nog niet zo zitten, want je kon toch wel gewoon spelletjes spelen. Maar we hadden een lange reis voor de boeg en als het kan waarom zou je het dan niet gebruiken? De reis verliep zoveel prettiger daardoor!
 • Voor de kinderen heb ik een Squla-account aangeschaft zodat ze ook thuis kunnen oefenen, op school werken ze er namelijk ook mee. In het begin zaten ze dan op mijn telefoon of op mijn laptop. Nu hebben ze gewoon hun eigen tablet waarop ze kunnen oefenen en spelen. Ook is er steeds meer speelgoed waarbij gebruikt gemaakt wordt van een app, zoals de #snapstar poppen. Nu vind ik ze nog echt te jong voor een eigen telefoon, maar gelukkig zijn de meeste apps ook in de Google play store te vinden. Het zijn namelijk ‘normale’ Android tablets met een speciale Kurio interface voor de kinderen.
 • Ze kunnen zelf geen apps installeren; als ze dus een bepaald spelletje willen doen installeer ik die voor ze. Zo kunnen ze ook niet onbewust bepaalde uitgaven doen en je verrassen met onverwachte rekeningen. En kan ik zelf kijken of ik het spel wel geschikt vind voor hun leeftijd. Je kan per app ‘toegang’ geven in hun eigen omgeving. Zo kunnen ze niet bij YouTube maar heb ik wel YouTube Kids geïnstalleerd zodat ze filmpjes kunnen kijken.
 • De Tablets zijn voorzien van het Kurio Genius internetfiltersysteem, meer de 34 miljard websites worden hierdoor gefilterd waardoor kinderen zich in een veilige online omgeving bevinden.
 • Stiekem gebruik ik de tablet zelf ook, als ik bijvoorbeeld op pad ga en niet mijn laptop wil meeslepen omdat dat toch weer extra gewicht is en een tablet is veel lichter. Vanuit het ouderprofiel heb je de beschikking over de functies en apps die je normaal ook op een Android tablet vindt.
 • De Kurio kindertablets zijn voorzien van een rubberen hoes zodat ze tegen een stootje kunnen. Het blijven tenslotte kinderen die ermee spelen!
 • En tot slot; een tablet is niet heel goedkoop maar als je de Kurio tablets vergelijkt met de overige tablets ben je heel voordelig uit. Terwijl de snelheid en kwaliteit zoveel beter is!

Schermtijd

Kurio kindertablet review met youtube en apps - Mamaliefde

En voor je denkt dat ze vervolgens de hele dag op hun tablet zitten; dat is zeker niet het geval. Over het schermgebruik zijn er hier in huis duidelijke afspraken gemaakt.

Zo wil ik doordeweeks geen schermpjes in de ochtend als ze naar school moeten. Op een studiedag of in het weekend is het prima als ze een filmpje kijken, kan ik zelf ook wat langer blijven liggen ;-)

Maar als ze voordat ze naar school gaan al een scherm zien hebben ze al prikkels binnen gekregen die er voor zorgen dat ze zich minder goed kunnen concentreren. En na school mogen de schermen pas na vijf uur aan.

Ook als je geen duidelijke schermafspraken hebt gemaakt zijn de Kurio kindertablets ideaal. Je kan hier namelijk op instellen hoe lang je kind online mag zijn. En na die tijd krijgen ze een melding en wordt het uitgeschakeld en komen ze vanzelf bij je om het wachtwoord in te voeren voor een verlenging.

Of vul je in vanaf hoe laat en tot hoe laat ze mogen spelen. Op een gegeven moment merkte ik namelijk dat ze vroeg wakker werden om naar beneden te sluipen en de tablets te pakken.

Nu heb ik ze in de ochtend geblokkeerd zodat ze ze misschien wel kunnen pakken, maar er vervolgens nog niets mee kunnen ;-)

Verschil tussen Kurio Tab Connect en Kurio Tab lite versie

De ontwikkelingen bij Kurio hebben niet stil gestaan. Zo zijn er in de loop van de tijd heel veel ontwikkelingen doorgevoerd, ook zijn er samenwerkingen aangegaan met andere partijen en is de huidige Kurio Tab Connect voorzien van een voor geïnstalleerde Studio 100 app.

Ook is er sinds vorig jaar een Kurio Tab Lite variant die iets goedkoper is. In principe kan je met beide evenveel, er zijn alleen wat kleine verschillen in;

 • Voor de Tab Connect is een app beschikbaar waarmee je de tablet op afstand kunt bedienen, spelletjes met je kind kan spelen en via berichten kan communiceren met je kind. De tablet leest deze berichten hard op voor.
 • De Tab Connect heeft een geheugen van 16 GB en is uit te breiden naar 128 GB. De Tab Lite heeft een geheugen van 8 GB uit te breiden naar 128 GB.
 • De bumper van de Tab Lite is niet splash proof, van de Tab connect wel.
 • De Tab Connect heet een blue light filter, de Tab lite niet
 • De camera’s zijn hetzelfde.

In de praktijk maakt het echter voor de kinderen geen verschil en spelen ze op allebei even graag.

Linda van Aken