Yes het is zover, vandaag opent het Duitse Europa-Park officieel de deuren van zijn nieuwe indoorwaterpark: Waterwereld Rulantica. In dit tweede park van Europa-Park draait alles om waterplezier. Dit nieuwe park maakt een familiebezoek aan Duitslands grootste attractiepark en de regio van het Zwarte Woud, zeker vanuit België en Nederland, nog aantrekkelijker. Waterwereld Rulantica ligt op een steenworp afstand van Europa-Park. Rulantica is één van de grootste waterparken van Europa en biedt bezoekers een unieke ervaring. Dat komt niet alleen door de vele bijzondere waterattracties maar ook door de originele sfeer. Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is hier een Scandinavische belevingswereld gecreëerd met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail.

Rulantica, meer dan een naam alleen

Achter Rulantica gaat een veelzijdig verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noorse mythologie. Centraal staat het legendarische eiland Rulantica dat al tijden de mensheid fascineert. Heeft het eiland echt bestaan of is het een sprookje? We zullen het misschien nooit weten. In het verleden wilde men dit verdwenen eiland graag vinden omdat het eiland de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze bron. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van Krønasår, het nieuwste Europa-Park themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Dit museum organiseert een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van het nieuwe waterpark. Wil je meer weten over dit verhaal; dan zijn er ook boeken die je kan kopen.

Avontuurlijke themazones

Het nieuwe waterpark is ingedeeld in 9 avontuurlijke themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 1 buiten. Zo is de liefdevol ontworpen themazone Trølldal helemaal afgestemd op de allerkleinsten, terwijl durfals in andere themazones zoals Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm beslist aan hun trekken komen. Gasten die meer behoefte hebben aan rust kunnen juist heerlijk ontspannen in het water of op de bubbelbedden in de themazone Skog Lagune. De temperatuur van het water in Rulantica is overal ca. 30 graden Celsius.

Trølldal

Midden in het huis van de trollen, de meest vredige wezens ter wereld, vinden zelfs de kleinste bezoekers een beschutte plek vol geheimen en glijbanen. De trollen bevolkten Rulantica lang voordat mensen het eiland ontdekten. Het water in deze waterspeeltuin is niet te diep en de glijbanen zijn aangepast aan de leeftijd van kinderen. Ook kleine klimgeiten komen hier aan hun trekken.

Lumafåls

Lumafåls is de thuisbasis van magische wezens die sierlijk door het water glijden. In deze wereld vind je het enorme golfslagbad, waarachter een enorme waterval naar beneden valt. Hierin sluimert de bron van het leven, bewaakt door de zeelieden. Tip: deze fascinerende wezens zijn het best te bewonderen vanaf de lazy river waar je heerlijk ontspannen doorheen kan drijven.

Skip Strand

Een verzonken driemaster en het restant van een stoomboot lokken op Skip Strand. Eens mochten indringers het eiland niet betreden. De vastgelopen schepen getuigen nu van hun mislukte pogingen. Op de wrakken en rondom kun je ravotten en geweldig spelen. Drie glijbanen leiden naar het turquoise water. Ook in deze waterspeeltuin kan heerlijk gespeeld worden.

Vinterhal

Wie durft de gigantische zeeslang Svalgur te passeren? Deze slang bevroor tot ijs in een geschil tussen de goden in Vinterhal. Het indrukwekkende lichaam vormt een mystiek ijspaleis. Deze wereld heeft spectaculaire glijbanen, ideaal voor mensen die de adrenaline wil laten stromen.

Ragnakor

De stad Ragnakor is gebouwd op palen, dit was het enige dat Vikingen beschermde tegen hevige overstromingen. De houten nederzetting biedt ook een prachtig uitzicht over de gehele waterwereld Rulantica. In deze wereld vind je diverse glijbanen en de exclusieve cabana’s.

Skog lagune

Onder prachtige pijnbomen, beschut door machtige rotsen, vind je de lagune van Skog. In het aangename zwembad met bubbelbaden krijg je het gevoel dat de tijd stil staat. De ideale plek om even te ontspannen. Je kan hier zelfs genieten van een verfrissend drankje aan de Skogbar in het midden van het water.

Frigg tempel

Deze prachtige tempel werd gebouwd door zeelieden om de godin Frigg te eren. Omdat ze vaak de woede kalmeerde van haar godin Odin, die indringers streng bestraft. Met haar goedheid heeft Frigg vele levens gered. In het grote buitenzwembad kunnen waterratten echt stoom afblazen en zich vervolgens laven met een heerlijk vruchtendrankje in de tempel.

25 bijzondere waterattracties

In totaal heeft Waterwereld Rulantica maar liefst 25 waterattracties zoals Duitslands grootste golfslagbad, een ontspannende lazy river van 250 meter en 17 glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa. Of wat dacht je van de atttractie Shotgun falls Isbrekker, waarin bezoekers in een buis naar beneden storten en aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water plonsen. Of in de AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål waarin moedige gasten na het betreden van de glazen capsule een countdown horen: 3, 2, 1 … waarna de bodem onder hun voeten wegklapt en zij in de diepte duiken. De attracties zijn voor jong en oud maar sommige hebben om veiligheidsredenen leeftijds- en/of lengterestricties. Het merendeel van de faciliteiten is ook geschikt voor gasten met een handicap. In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en er zijn 8 exclusieve cabana’s met bediening. Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal (met een oppervlakte van 32.600 m2) is er buiten nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een wildwaterrivier is er een ligweide waar bezoekers op één van de 500 ligstoelen kunnen relaxen. Er zijn omkleedruimtes in verschillende groottes met in totaal ruim 3.500 lockers.

Een groot culinair aanbod

Naast waterattracties heeft Rulantica een gevarieerd aanbod aan eet- en drinkgelegenheden en shops waar bezoekers gemakkelijk met een polsbandje betalen. Het zelfbedieningsrestaurant Lumålunda biedt een uitgebreide menukaart. In het gezellige Kelpie Café genieten gasten van zoete lekkernijen en snackrestaurant Snekkjas nodigt gasten uit voor een smakelijk tussendoortje. Daarnaast kunnen gasten ontspannen en hun dorst lessen in één van de zwembadbars.

Drie shops bieden gasten de mogelijkheid om wat rond te snuffelen, hun zwemuitrusting op te frissen of een klein souvenir te kopen, zoals Snorri. De zesarmige octopus Snorri is de mascotte van Rulantica. De naam Snorri is afgeleid van Snorri Sturluson, de geschiedschrijver die in de 13e eeuw de Noorse mythologie optekende waarop de verhalen van Rulantica zijn gebaseerd.

Hotel Krønasår

Dit hotel wordt vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 overnachtingsgasten, maar waar ook historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld worden. Hotelgasten krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film ‘Night at the museum’. ‘Krønåsar -The Museum Hotel’ telt 7 verdiepingen en opende eind mei 2019.

Het gebouw heeft 277 kamers en 27 suiten. Enkele kamers zijn aangepast voor minder-validen. Via een brug hebben de gasten een exclusieve toegang tot ‘Rulantica’. In het hotel komen twee restaurants: een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema Noordse ontdekkingen. Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van ‘Rulantica’.

Meer informatie vind je hier.

Perfecte aanvulling op het attractiepark

Rulantica is vooral voor gezinnen een perfecte aanvulling op een bezoek aan het attractiepark. Voor het vervoer tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark kunnen hotelgasten gebruikmaken van een gratis pendelbus. Er zijn ook vele andere overnachtingsmogelijkheden: in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping.

Openingstijden Rulantica

In tegenstelling tot het attractiepark (dat een winter- en zomeropenstelling heeft) is Waterwereld Rulantica het hele jaar open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels). Op 31 december 2019 is Rulantica geopend tot 19.00 uur. Rulantica is gesloten op 24 en 25 december 2019, op 17 januari 2020 en (vanwege onderhoud) van 16 t/m 20 maart 2020.

Tickets en meer informatie

Vanwege het begrensde aantal bezoekers hebben gasten voor Rulantica een ticket op datum nodig. Losse dagtickets zijn online te koop; vanaf 3 maanden voor de bezoekdatum. Avondkaartjes (toegang vanaf 17.00 uur) zijn vier weken van tevoren verkrijgbaar. Hotelgasten hebben altijd de mogelijkheid een ticket bij hun reservering te boeken. Tickets zijn hier te bestellen.

Actuele informatie en toegangsprijzen vind je hier.

Lees ook:

Linda van Aken