Skip to Content

Wat kosten luiers gemiddeld per stuk (met pampers aanbiedingen)

Wat kosten luiers gemiddeld per stuk (met pampers aanbiedingen)

We weten allemaal dat een baby flink wat geld kan kosten. Op veel zaken ben je vast wel voorbereid, maar toch zijn er altijd onvoorziene kosten. Heb je bijvoorbeeld enig idee hoeveel geld je kwijt zult zijn aan de wegwerpluiers?

Tijd om eens wat research te doen naar luieraanbiedingen en de prijs van pampers om goedkope luiers te scoren met korting!

Gemiddelde kosten per luier

De beste manier om uit te zoeken wat het voordeligst is, is om de kosten per luier te berekenen. Dit kun je eenvoudig doen door de kosten te delen door het aantal luiers in de betreffende verpakking.

Kost een pak luiers van twintig stuks bijvoorbeeld vijf euro, en een pak van tachtig pampers achttien euro? Gebruik dan de volgende berekeningen:

5,00 : 20 = 0,25 en 18,00 : 80 = 0,23.

De prijs van één luier is in dit voorbeeld dus 0,25 euro bij de verpakking van 20 luiers en 0,23 euro bij de verpakking van 80 luiers. Dit lijkt maar een klein verschil, maar op jaarbasis kan het echt tientallen euro’s schelen om voordeelverpakkingen te nemen in plaats van kleine pakken pampers.

De gemiddelde kosten per luier liggen zo rond de 0,20 euro per stuk. Merkloze luiers zijn over het algemeen goedkoper en heb je al voor 0,14 euro per stuk.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat luiers naar mate ze groter worden ook duurder worden.

Hoeveel luiers heb je nodig?

Als nieuwbakken mama of papa is het vaak maar gokken hoeveel luiers je baby per dag, maand of jaar verbruikt. Alles is nog nieuw. Maar ook dit kun je berekenen, zodat je voorbereid bent op de kosten ervan.

Houd wel in gedachten dat je baby in het begin veel schone luiers op een dag nodig heeft en dat het aantal verschoningen in de loop der tijd zal gaan afnemen. Een pasgeboren baby verbruikt makkelijk zo’n acht luiers per dag, terwijl een baby van één jaar er nog maar vier nodig kan hebben.

Dit is uiteraard per baby verschillend en ook afhankelijk van hoe vaak je zelf verschoont. Doe je dit bij elk klein plasje, of pas als de luier goed vol zit? Houd ook rekening met de tere babyhuid; je wilt natuurlijk niet dat je baby luieruitslag krijgt omdat je te weinig verschoont!

De meeste pampers geven bovendien een garantie dat je baby twaalf uur droog blijft.

Kosten luiers per dag, maand of zelfs jaar

Terug naar het aantal luiers per dag: ga er vanuit dat je baby gemiddeld zes luiers per dag nodig heeft in het eerste jaar. Dat komt neer op zo’n 180 luiers per maand en ruim 2000 per jaar!

Koop je de goedkoopste luiers of de luiers die in de aanbieding zijn, bijvoorbeeld voor 0,14 euro per stuk, dan ben je dus zo’n 25 euro per maand kwijt en ongeveer 300 euro per jaar.

Maar neem je een duurder merk of pampers zonder korting, dan liggen de kosten aanzienlijk hoger: zo’n 40 euro per maand en bijna 500 euro op jaarbasis. In dat laatste geval kun je misschien beter overwegen om wasbare luiers te nemen: dit is eenmalig een grotere investering, maar na een jaar heb je de kosten er eigenlijk al uit.

Bovendien dragen baby’s niet alleen luiers in het eerste jaar, maar ook daarna vaak nog! Kinderen worden vaak in hun derde levensjaar pas zindelijk, dus je hebt waarschijnlijk minstens twee jaar pampers nodig.

Reken dus maar uit! Ga je uit van twee jaar, dan ben je voor de luiers wel 600 tot 1000 euro kwijt.

Online luiers kopen

Het wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt: tegenwoordig kun je heel eenvoudig van alles online bestellen en, heel handig, thuis laten bezorgen. Zo ook luieraanbiedingen die je dan groot kan inslaan omdat je altijd wel luiers nodig hebt!

Bij veel webshops kun je deze online kopen. Denk dan aan online warenhuizen als Wehkamp en Bol.com, drogisterijen zoals Kruidvat, supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo, en natuurlijk babyzaken zoals Prénatal.

Sommige webshops hebben zelfs een service dat je elke maand je luiers met korting opgestuurd krijgt. Zo hoef je er zelf bijna niet meer over na te denken en zit je nooit zonder pampers!

Het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je altijd hetzelfde merk hebt en dus geen of weinig rekening houdt met aanbiedingen van andere merken die wellicht goedkoper zijn.

Ga dus niet altijd voor gemak!

Luieraanbiedingen

Elke week zijn er echter wel ergens luiers in de aanbieding, waardoor je echt goedkoper uit kunt zijn. Pampers zijn zelfs regelmatig in de aanbieding waarbij je het tweede pak gratis krijgt!

Houd ook de supermarkten in de gaten, want soms kun je hier het hele jaar lang goedkope luiers kopen. Helaas is het wel zo dat de goedkopere merkloze / huismerk luiers vrijwel nooit in de aanbieding zijn.

Met een goeie pamperaanbieding kan het dus voorkomen dat merkluiers goedkoper zijn dan merkloze. Als je niet gehecht bent aan één bepaald merk, kan het lonen om steeds de luiers te kopen die in de aanbieding zijn, in plaats van luiers van hetzelfde merk.

Natuurlijk kun je ook zorgen dat je groot inslaat wanneer jouw merk luier in de aanbieding is.

Je kunt het beste zelf elke week of maand de pampersaanbiedingen doornemen en met elkaar vergelijken. De ene week zijn de Pampers misschien wel het goedkoopst, terwijl je soms beter voor het Kruidvat- of Etos-huismerk kunt gaan.

Nogmaals: door de prijs per luier te berekenen, merk je vanzelf wat de beste luieraanbieding is! Laat je niet misleiden door de verpakkingsgrootte, want dit zegt ook niet alles.

Vaak is een voordeelverpakking dus wel goedkoper in verhouding, maar dit hoeft niet altijd.

Voordelig groot inslaan

Vrijwel ieder luiermerk heeft verschillende verpakkingsgroottes. Zo kun je een klein pak luiers kopen met zo’n twintig luiers, maar je kunt ook gaan voor een voordeelverpakking met bijna honderd stuks!

De voordeelverpakkingen zijn in verhouding meestal goedkoper dan een verpakking met relatief weinig inhoud. Maar er zijn natuurlijk ook veel verschillende merken en daarom is het handig deze met elkaar te vergelijken.

Let daarbij uiteraard ook op de luieraanbiedingen, want soms krijg je op de duurdere pampers een flinke korting waardoor je deze luiers goedkoop kunt inslaan!

Redactie Mamaliefde
  1. Gerben says:

    Zelf merk ik dat luiers tussen de 11 en 30 cent kosten als je een goede deal hebt. Als je groot inkoopt heb je sowiezo korting altijd!

Comments are closed.