Skip to Content

Stokke Steps kinderstoel & wipstoel voor newborn baby set review

Stokke Steps kinderstoel & wipstoel voor newborn baby set review

En nog een winactie met Stokke Steps ter ‘voorbereiding’ op de Negenmaandenbeurs vanaf komende woensdag. Volgens mij wel een heel gave. Het Noorse kindermeubelmerk Stokke is volgens mij een merk dat in de meeste huishoudens met kinderen wel terug te vinden is.

Met name de Stokke Trip Trapstoelen zijn erg populair, deze bestaan echter al vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw! Daarnaast heb je natuurlijk de Stokke Home en de Stokke Xplory wandelwagen of de drager en andere meubels voor de kinderkamer.

Eén van de nieuwste items sinds 2014 in de Stokkefamilie is de meegroeistoel Stokke Steps, deze bijzondere stoel is echt al vanaf de geboorte te gebruiken totdat je kind ongeveer tien jaar is.

Stokke Steps Collectie

De Stokke Steps bestaat uit verschillende elementen, natuurlijk heb je de stoel zelf die geschikt is voor peuters van twee / drie jaar die zelfstandig kunnen zitten. Daarnaast heb je een tweetal hulpstukken die het leven met jonge kinderen makkelijk maakt.

Een Stokke Steps wipstoel die je los kunt gebruiken of kunt bevestigen aan de Stokke Steps kinderstoel zodat je kind ook gezellig aan tafel kan mee-eten. Bij onze dochter was dat meer dan welkom geweest, rond etenstijd was namelijk haar huiluurtje en zaten we dus altijd met haar op schoot.

Vanaf ongeveer zes maanden is de rug van je baby sterk genoeg om zelf rechtop te zitten en dus plaats te nemen in de babystoel. Hiervoor is er een Stokke Steps Babyset die je ook heel makkelijk aan de Stokke Steps kinderstoel bevestigd. En dat zonder dat je gereedschap nodig hebt.

Stokke Steps Kinderstoel

De Stokke steps Kinderstoel is de basis voor de wipstoel en bijpassende accessoires. De stoel is ontworpen met ondernemende actieve peuters in gedachte. Doordat bijna alle onderdelen van de stoel zijn aan te passen, krijgt je kind de juiste steun en het beste comfort. 

Naarmate je kindje groter wordt, kan het zelf op de stoel klimmen. De verstelbare voetsteun geeft een goede steun voor de voetjes. De gebogen leuning geeft een goede bescherming als je kindje beweegt en draait.

Omdat er verschillende kleuren textiel en hout zijn waaruit je kunt kiezen, kun je de stoel zo samenstellen dat hij naadloos in elk interieur past. De stoel zelf is in twee kleuren verkrijgbaar en de wipstoel in vier kleuren. 

De stoel weegt zo’n vier kg en is dus ook makkelijk te verplaatsen. Dit is een groot verschil met zijn broertje Tripp Trapp, die geheel van hout is en daarom ruim zeven kg weegt.

Verder voldoet de Steps aan alle veiligheidsregels die gelden voor baby- en kinderproducten. Zo heeft het onderstel ver uitstekende poten, waardoor de stoel eigenlijk onder geen enkele druk van je kind om kan vallen.

Natuurlijk zorgt dat er wel voor dat de stoel wat meer ruimte in neemt in de kamer en je makkelijker je voeten kan stoten. Maar veiligheid boven alles, en het is fijn om te weten dat je kind veilig zit, hoe veel hij / zij ook beweegt.

Stokke Steps Wipstoel

De Stokke Steps Wipstoel Past perfect bij de Stokke® Steps™ Stoel. Dankzij verschillende instellingen zijn er afhankelijk van gewicht van de baby meerdere (lig)posities mogelijk. Ergonomische steun geeft comfort.

De standaard bijgeleverde Newborn Support insert die is ontwikkeld in samenwerking met kinderfysiotherapeut Vibeke Smith Aulie, zorgt ervoor dat je baby de juiste ondersteuning krijgt in de wipstoel. En kun je gebruiken tijdens de eerste vier maanden.

De stevige basis zorgt ervoor dat de wipstoel niet kan wegglijden. De zacht gewatteerde wipstoel heeft een uniek wiegende beweging. Dit geeft je kindje het gevoel dat het in de armen van mama ligt. En het zelf de stoel kan laten wippen. De wipstoel is ontwikkeld samen met een kinderfysiotherapeut.

Compleet en veilig met 5-punts veiligheidstuigje en schouderpads. Aan de speelgoedhanger hangt het favoriete speeltje, precies op ooghoogte.

Deze wipstoel is zowel te gebruiken op de grond als in combinatie met de Stokke Steps kinderstoel. En plat op te vouwen om op te bergen als je hem niet meer gebruikt of om hem onderweg mee te nemen.

Stokke Steps Babyset

Met de Stokke® Steps™ Baby Set is de kinderstoel geschikt voor je baby vanaf 6 maanden. Veilig en zeker, de ergonomisch ontworpen Baby Set zorgt voor een goede zithouding. De ruggensteun is in hoogte en diepte verstelbaar voor de perfecte passende houding naarmate je kindje groeit.

De Stokke® Steps™ Baby Set klik je op de kinderstoel, zonder gereedschap. Zo kan je kindje comfortabel zitten en eten en spelen aan tafel en zo deel uitmaken van het gezin.

Stokke Steps Babyset kussenset

Deze gewatteerde kussenset is speciaal ontwikkeld voor de babyset voor de Stokke Steps. De hoes is waterafstotend zodat je er makkelijk met een doekje de vieze vlekken vanaf veegt.

Het gebruikte textiel is Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd en wasbaar in wasmachine op 40°C zodat het altijd hygiënisch schoon is. Ook deze kussenset is in vier kleuren verkrijgbaar.

Stokke Steps Babyset Tray

Wat deze Stokke Steps zo bijzonder maakt in vergelijking met de Stokke Tripp Trapp is deze handige tray. Met het los verkrijgbare eetblad kan je kindje zelf eten en spelen. Je schuift het blad eenvoudig aan de stoel, afhankelijk van de behoefte van je kindje. Het blad is gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in de kleur wit.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)