Skip to Content

Favoriete verzorgingsproducten voor baby en kind

Favoriete verzorgingsproducten voor baby en kind

Het gebeurt niet vaak, dat ik iets schrijf over beauty gerelateerde onderwerpen. Sterker nog, ik heb even teruggekeken en dit is de allereerste keer dat ik überhaupt me op dit gebied begeef. En zal ook niet snel weer gebeuren, want ik ben alles behalve een beautyblogger. Daar heb ik gewoon niets mee.

Toch vind ik het leuk om een keer iets anders te doen, en te delen welke producten er hier in huis gebruikt worden. We zijn hier zeer merkvast. Als een product goedgekeurd is halen we het veelvuldig in huis.

Zo kom je niet snel zonder te zitten. Een overzichtje met onder andere de natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s die hier in huis worden gebruikt.

Verzorgingsproducten voor de baby

Als je iemand vraagt naar een merk baby verzorgingsproducten is de kans groot dat het antwoord Zwitsal is. Dit is namelijk een hele herkenbare geur die wordt geassocieerd met baby’s.

Tijdens de zwangerschap is er ook al snel een voorraadje met zwitsal producten aangelegd. Van alles is er wel wat in huis gehaald.

Want je weet maar nooit wat je nodig hebt, en mijn kind zal nooit iets te kort komen. Nog voor de bevalling had ik al een hele verzameling van allerlei oliën, crèmepjes en flesjes. Voor een deel zelf gekocht; ik was zo’n mama die alles in huis wou hebben voor het geval dat.

Maar voor een groot deel ook gekregen, tijdens de zwangerschap maar ook in de kraamweek.

Welke producten die ik daadwerkelijk gebruikte? eigenlijk zo min mogelijk. Tijdens de kraamweek deden we een paar druppels olie in bad. Tijdens het wassen vaak wat wasgel. En na het badje lekker insmeren of masseren met olie. In het begin de olie van zwitsal, later werd dit vervangen door een natuurlijke olie.

Voor haar en enorme haarbos gebruikten we de shampoo, en voor het kammen de haarlotion. De zwitsal slaapzacht met lavendel was, en is nog steeds heel populair op avonden dat er slecht geslapen wordt.

Dit mag je pas vanaf drie maanden gebruiken. Als ze verkouden zijn gaat er in het bad ook een scheutje Adem vrij in met eucalyptus. En na afloop lekker insmeren met Luuf.

De luiers halen we over het algemeen bij de kruidvat. Zowel in maatje 4 als 5. Bij beide kinderen bevallen deze erg goed en zitten ze prima. De luierdoekjes worden hier ook altijd in grote hoeveelheden ingeslagen. Dan gaat er gelijk zo’n hele doos mee.

Door het hele huis zwerven de pakjes, voor een vieze neus, vieze mond, of gewoon om ergens op de grond iets schoon te maken.  Tot slot gebruik ik af en toe wat sudo-creme en bepanthen. Voornamelijk bij rode billetjes door luieruitslag of tandjesluiers en rode plekjes.

Meer producten vind je hier.

Verzorgingsproducten voor peuter

Zoals ik al schreef had ik in het begin een hele voorraad met heel veel producten. Veel blijk ik echter in de praktijk niet te gebruiken. Bewust niet. Aangezien ht lichaam van je baby is in principe perfect in staat om zichzelf te verzorgen.

Water is voor een babyhuidje al meer dan voldoende. Al een tijdje ben ik bezig me hier wat meer in te verdiepen. Zo heb ik een workshop bijgewoond als onderdeel van de BabyBeGoodacademy en later ook van Naïf.

Die hebben me wel heel erg aan het denken gezet. Zijn die babyproducten wel zo geschikt voor baby’s als ze doen lijken?

Ik besloot zo min mogelijk te gebruiken. En goed te overwegen wat wel en wat niet. De producten die we nu gebruiken zijn voornamelijk op biologische basis. Zowel voor baby, peuter als mezelf.

Momenteel gebruiken we voor het badderen alleen nog maar de Phytobody wash van botani, heerlijk voor onder de douche. Het fijne hieraan vind ik dat het een zeer neutraal product is.

Geen zeer aanwezige geurtjes, iets waar ik zelf niet zo goed meer tegen kan sinds de eerste zwangerschap. Vaak doe ik een beetje op een badpuf zodat het toch schuimt. Het ingrediënt dat in veel middelen voor schuim zorgt is namelijk heel synthetisch en dus niet aanwezig in natuurlijke producten. Toch vind ik dat wel erg fijn.

Peuter vind dat ook altijd erg leuk, dus die doet me dan gelijk even na met haar konijnenpuf. Voor de haartjes van onze peuter gebruik ik de shampoo van Naïf. Dit merk is in Nederland ontwikkeld door twee vaders die voor hun kinderen het beste wouden en hier uitgebreid onderzoek naar hebben gedaan.

Voor onze zoon gebruik ik soms deze shampoo, maar vaak ook alleen water. Als ik haar haren kam maak ik het eerst een beetje nat, gewoon met water. Meer heeft een kinderhuidje niet nodig.

Onze peuter vind het ook erg leuk om aan mijn make-up te rommelen. Dan roept ze ‘verven’. Een keer heeft ze me zelfs verrast met een kunstwerk dat ze in de gang had gemaakt toen ik even op het toilet zat. Heel fijn.

Ze wil vaak ook wat ik gebruik, dus dan mag ze een pufje van het zwitsal geurtje. Sinds de zwangerschappen kan ik niet veel parfums meer verdragen.

Meer informatie vind je hier.

Verzorgingsproducten tijdens zwangerschap & voor mama

Voor mezelf gebruik ik dezelfde producten als mijn kinderen. Sinds een viertal jaren heb ik last van psoriasis. Een erfelijke ziekte waardoor je huid heel erg droog is en gaat schilferen. Vooral op mijn hoofdhuid heb ik hier veel last van. Evenals een paar kleine plekjes op armen en benen.

Hoogst irritant, omdat het zorgt voor veel schilfertjes. Alsof je continu last heb van roos. Af en toe vragen mensen er ook naar, vooral achter mijn oren is het enorm zichtbaar. Van de huisarts heb ik al meerdere keren een middel voorgeschreven gekregen.

Momenteel is dat een combinatie van een crème en lotion met het hormoon cortisol. Dit mag echter zeer beperkt gebruikt worden omdat het stiekem een zeer agressief middel is.

Voor mijn haren gebruik ik daardoor de combinatie van Naïf shampoo en Elvive cremespoeling voor lange haren. Deze smeer ik echter alleen in de lengte van mijn haren. In de hoop mijn hoofdhuid te besparen.

Voor mijn lichaam gebruik ik de botani wasgel, deze zijn namelijk ook zeer geschikt voor een huid dat last heeft van psoriasis.

Welke producten gebruik jij voor je kinderen? Let jij op de ingrediënten?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Whitney schreef:

  Ik gebruik haast geen zwitsal, zit allerlei dingen in om het lekker te laten ruiken. Gebruik zo min mogelijk, nu met de winter wordt zijn huid sneller droog. Heb ik zelf ook last van.

 2. Angelique schreef:

  Ik gebruik voor ons allebei eigen merk producten van de kruidvat. Ik let totaal niet op ingredienten, dat vind ik de grootste onzin ooit. Wij zijn ook groot en gezond geworden zonder dat onze ouders op die zooi hebben gelet dus waarom zouden onze kinderen hier wel anders van worden

 3. Madelon schreef:

  Ik let heel erg op ingredienten. Zwitsal kan ik bijvoorbeeld niet tegen. Ik koop het liefst zo natuurlijk mogelijk zonder chemische toevoegingen.

 4. Kaboutertuin schreef:

  Ik vind zulke blogjes ook leuk om te lezen! Wij gebruiken eigenlijk geen zwitsal (als een van de weinigen?). Tijdens mijn zwangerschappen kon ik de geur absoluut niet verdragen!! Ik vond het echt walgelijk.

  Wij gebruiken hier Weleda. Heerlijke producten op natuurlijke basis.

  De shampoo van Weleda is een van de weinigen die trouwens NIET prikt in de ogen. Op advies van de oogarts moet ik mijn oogleden wassen met babyshampoo, ik heb heel wat merken gekocht…. maar serieus… bijna alles prikt dus WEL in de ogen. Ookal staat op de verpakking van niet…

 5. Sofie schreef:

  Ik heb ook zo eens een blog geschreven welke producten wij allemaal gebruiken :)
  Hier ook een hoop Zwitsal, Mustela dat we van het ziekenhuis meekregen maar feitlijk gebruik ik Galenco, dat je ook bij de apotheek kan vinden. Ik gebruik de sensitive waslotion, ruikt heerlijk. Enkel de badolie is van mustela omdat ik geen ander heb en deze ben blijven gebruiken. Het enige dat ik van Zwitsal gebruik zijn de goede morgend doekjes en af en toe eens de eau de cologne om op te frissen ,maar veel effect heeft dit uiteindelijk niet. De dermocrem gebruik ik ook en ben ik erg tevreden van. Niet dat m’n dochter echt veel last heeft van uitslag.
  Van het merk Naïf heb ik nog nooit gehoord.

 6. @Doula_li schreef:

  Vooral de middelste Botáni fles, die mooie groene, 100% natuurlijk en verzorgend, is erg interessant ;-) Dank je…

 7. jackie schreef:

  en toch zijn blogjes met zulke producten wel heel leuk om te lezen….

 8. @NAIFCARE schreef:

  RT @mamaliefde_: Tijd voor een beatyblogje met onder andere @naifcare, @botaniskincare en @zwitsalnl

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.