Skip to Content

Luierdoekjes baby; 23 tips schoonmaken en gebruiken

Luierdoekjes baby; 23 tips schoonmaken en gebruiken

Naast dat je babydoekjes in eerste instantie gebruikt als billendoekjes om je kindje schoon te maken, zijn ze ook ideaal voor andere zaken. En nee dan heb ik het niet over het schoonmaken van vieze snoeten en handen, want ook daarvoor heeft de gemiddelde moeder ze in haar (extra grote) handtas zitten.

Ik heb het echt over zaken waar je het misschien niet zo snel van verwacht…waar je eigenlijk nooit aan zal denken, hoewel, nadat je dit artikel gelezen hebt dus wel.

Dashboard van je auto schoonmaken

Zit je op de bijrijdersstoel terwijl je partner aan het rijden is en je een pak doekjes bij de hand hebt. Kan je met gemak het dashboard van je auto schoonmaken. Het ruikt daarna ook nog eens lekker in de auto! Vergeet je stuur trouwens niet, hoort er ook bij.

Deovlekken in je zwarte kleding

Dat is echt een ramp en het komt zo ontzettend vaak voor. Om de vlekken eruit te krijgen gebruik je gewoon, jawel….een billendoekje. Lekker fris daarna ook onder de oksels toch?!

Enveloppen dicht likken

Enveloppen likken is wel echt een van de vieste dingen ever! Pak een doekje en doe deze om je vinger. Eventjes langs de plakrand halen en dicht met die envelop. Werkt trouwens ook met zegeltjes van de supermarkt!

Haar verven

Indien je zelf je haar weleens verft, zorg dan dat er doekjes in de buurt liggen voor als je per ongeluk je voorhoofd of je oren onder smeert.

Inlegvellen wasbare luiers

Na gebruik even uitwassen in de wasmachine (nee, daar gaan ze niet kapot van) en daarna kan je ze gebruiken als inlegvel voor wasbare luiers. Scheelt gelijk in je afval.

(Pen)Inkt uit je lederen meubels en andere spullen krijgen

Inkt op je lederen bank of op je tas? Geen paniek, probeer het eerst eens met billendoekjes voordat je gaat gillen en stampen.

Kattenbak

Ik hoef nooit de kattenbak te verschonen, dat doet mijn vriend altijd. Na het grondig schoonmaken en omspoelen poetst hij hem meestal nog eventjes na met een aantal billendoekjes. Vooral de deksel wordt hierbij nooit overgeslagen.

Keukenkastjes, aanrecht en afzuigkap

Ook voor in de keuken zijn de doekjes ideaal. Je veegt met gemak alle vettigheid weg. En je afzuigkap die zal zeker weten weer gaan glimmen.

Leren meubels

Heb je een leren bank of andere leren meubels, met een luierdoekje maak je ze zo weer schoon.

Make up (maar ook schmink en zelfs stift) verwijderen met babydoekjes

Ook ik gebruik de doekjes om mijn make-up eraf te halen. Make-updoekjes zijn vaak ontzettend duur en ik heb zelf natuurlijk altijd billendoekjes in huis.

Planten met grote bladeren stofvrij maken

Ja, die vangen veel stof. Eventjes een billendoekje er langs halen en ze zijn zo weer stofvrij. Wel voorzichtig natuurlijk!

Schmink eraf halen

Schmink is een ramp om te verwijderen, maar met billendoekjes heb je het er in een mum van tijd af! Ik probeer het niet eens meer op een andere manier.

Schoenen poetsen

Okay, het blijft natuurlijk nooit zolang zitten als met echte schoenpoets, maar een paar uurtjes kun je zeker wel vooruit als je je schoenen eventjes lekker oppoetst met een paar billendoekjes.

Spiegels en ramen streeploos schoon maken

Maak je spiegel of ramen schoon met een billendoekje en droog daarna met een stukje keukenrol of een droge doek. Geen strepen meer en heerlijk schoon!

Statisch haar

Ik ben de hele winter door statisch, dus ook mijn haar. Eventjes een billendoekje eroverheen en het zit weer keurig in model.

Sudocrem op je meubels

Oh my god, als je dat aantreft kun je vast en zeker je tranen nog maar net bedwingen. Wees gerust, vaak krijg je sudocrem uit je meubels met billendoekjes!

Tafel en (kinder)stoel(en) afnemen

Even snel de tafel en stoelen afnemen doe je natuurlijk ook met billendoekjes. Het ziet er in een handomdraai allemaal weer keurig uit.

Vochtig toiletpapier

Lekker zacht, vooral de sensitieve variant, maar onthoud altijd: niet-door-de-wc-spoelen! Vertel dit ook zeker even aan je kids!

Wastafel en gootsteen

Ook om je wastafel en gootsteen eventjes snel schoon te maken kun je gemakkelijk wat billendoekjes gebruiken. Nadat je dit gedaan hebt zal de boel weer glimmen.

Waterverf uit je kleding krijgen

Eventjes flink met het doekje over de vlek wrijven en daarna de kleding in de wasmachine gooien en wassen op het programma dat je altijd gebruikt.

Wc-bril schoonmaken

Als je eventjes snel, bijvoorbeeld na een ongelukje, de wc-bril wilt schoonmaken dan zijn billendoekjes ook ideaal. Het enige wat je absoluut niet moet doen, is ze door het toilet spoelen. Dat veroorzaakt meestal een heel grote verstopping! De rest van het toilet maak je natuurlijk gewoon schoon met een hygiënisch middel.

Witte schoenen

Witte schoenen zijn eigenlijk nooit zo’n goed idee (zeker niet bij kinderen), maar soms ontkom je er niet aan. Zijn ze vies dan krijg je ze met billendoekjes weer schoon!

Whiteboard uitwissen

Je hebt geen wisser meer nodig. Je pakt gewoon billendoekjes om je whiteboard mee af te nemen. Zo gepiept!

Waarvoor gebruik jij billendoekjes nog meer?

Amanda