Skip to Content

Wild van Freek Vonk review tijdschrift abonnement

Wild van Freek Vonk review tijdschrift abonnement

Afgelopen woensdag presenteerde onze favoriete bioloog Freek Vonk zijn eigen magazine; Wild van Freek. Dit moest natuurlijk gevierd worden met een heuse cover onthulling . Namens Mamaliefde mochten wij daarbij zijn, samen met 650 andere kinderen en hun ouders, in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Wild van Freek

Ook bij ons in huis zijn de meiden wild van Freek. Niet zo van zijn serie, want daar kijken ze sporadisch naar, maar van zijn verschijning in Naturalis. Opa werkt bij Naturalis (helaas niet IN het museum zelf) en daarom neemt hij de meiden zeer vaak voor een uurtje mee naar het museum, als hij komt oppassen.

De teleurstelling is dan toch altijd groot dat ze Freek daar nooit in het echt tegenkomen. Een paar jaar terug gingen we naar de grote Zappelin Sinterklaasshow, waar we ook hoopten hem te zien in het echt. Helaas was Freek op reis en kon hij er alleen bij zijn via een satellietverbinding.

Toen de vraag van Mamaliefde kwam of we bij de presentatie van zijn nieuwe tijdschrift wilden zijn, hoefden we daar niet lang over na te denken. De meiden sprongen letterlijk een gat in de lucht.

Op naar Amsterdam

Woensdag was het dan zover en spoeden we ons na schooltijd snel richting het station. Daar zagen we al de eerste sporen van Freek. Zijn nieuwe lieveling Trix, de T. Rex, had voor het station huisgehouden en 2 auto’s platgetrapt voor de ingang van het station.

Gelukkig was de technische dienst er al bij om alles weer op te ruimen. Natuurlijk is het reizen met trein en tram al een avontuur op zich. Bij Tuschinski lag de rode loper al uit en stond de pers te wachten op de komst van Freek. Helaas moesten we daar nog wel even op wachten.

De onthulling

Tuschinski is één van de mooiste bioscopen die ik ken. Binnen was het nu ook helemaal ingericht als een grote jungle. We kregen een cup cake, een kindercocktail en een zak popcorn (met bijzondere smaak). Je snapt dat ik als moeder met 3 kids met handen vol cakejes, drankjes en zakjes me een weg probeerde te banen tussen alle kinderen en ouders.

We kregen heel mooie plekken in een van de loges. Poepiechic en zo konden we prima het podium zien. Vivianne was er ook en zij vertelde de zaal, dat Freek nog niet gesignaleerd was en dat we dus nog even moesten wachten.

Gelukkig kregen we daarna contact met de kleedkamer. Johan, de varaan van Freek wilde alleen het podium op als we allemaal heel hard zijn naam riepen. Nou laat dat maar over aan een zaal vol kinderen. Het werkte en al snel was Freek daar dan in het echt en onthulde hij de cover van zijn eerste tijdschrift!

Show van Freek

Wild van Freek Vonk tijdschrift - Mamaliefde.nl

De rest van de presentatie vertelde Freek over zijn liefde voor dieren. Zo liet hij een tand zien van Trix, de T. Rex. Vorige week is deze reuzedino aangekomen in Leiden en vanaf 10 september te zien in Naturalis.

Verder waren er filmpjes over paradijsvogels, bloedzuigers en andere scènes uit zijn TV-programma. De meiden genoten van de show met volle teugen en vonden het jammer toen het weer afgelopen was.

youtube https://www.youtube.com/watch?v=_xnLmJgEnCs

Niet met lege handen naar huis

Uiteraard kregen we na afloop allemaal het nieuwe tijdschrift mee naar huis. We mochten er een paar nemen, dus ook eentje voor opa natuurlijk en de meester.

De dames kregen ook allemaal een Wild van Freek Goodiebag met daarin o.a. Freekpleisters (die moesten natuurlijk meteen op alle wondjes en blauwe plekken geplakt worden) en mooie stiften en (uitgumbare!) pennen.

Wild van Freek Vonk tijdschrift - Mamaliefde.nl

In de lobby van Tuschinski waren er ook nog meer cup cakes en limonade voor iedereen. De meiden mochten op de foto voor de nieuwe cover en ze werden geïnterviewd door Vivianne voor de after-movie. Kleine Zus die nooit op de foto wil, wilde wel op de TV! Ben benieuwd of ze de after-movie ook halen ;)

Terug in de trein had ik geen kind meer aan ze. Het tijdschrift werd meteen van voor naar achter uitgeplozen. Ik denk dat ik wel weet wat er op de aankomende verjaardaglijstjes komt te staan!

Het tijdschrift

Het tijdschrift “Wild van Freek” is speciaal voor kinderen in groep 5 en 6. In het tijdschrift neemt Freek kinderen tussen de 7 en 11 jaar mee op avontuur. Ze liften mee in zijn rugzak naar onbereikbare plekken en staan oog in oog met de wilde dieren die hij tijdens zijn reizen tegenkomt. Het magazine geeft een uniek kijkje in het leven van Freek.

Meer dan je op tv ziet. Daarnaast staat het vol spectaculaire weetjes over wilde dieren, grappige strips, puzzels, quizzen, moppen en nog veel meer wild nieuws! Wild van Freek verschijnt iedere 4 weken en het is natuurlijk mogelijk een abonnement af te sluiten voor 6, 11 of 26 nummers en kan je hier afsluiten.

Zijn jullie kinderen ook zo wild van Freek?

Fleur Veldkamp