Skip to Content

Sloddervos review; boek deel 2

Sloddervos review; boek deel 2

Stiekem dromen we allemaal wel van een wereld met magische wezens en krachten, zeker voor kinderen en tieners kan dat soms een uitweg zijn om het echte leven te ontvluchten. Daarom schreef Dinand Woesthoff het boek De Sloddervos, dat net zoals de boeken van Woezel en Pip is uitgebracht bij de Dromenjager.

De Sloddervos is echter meer dan alleen een leuk boek; het is een ‘club’ waar je bij kan horen compleet met bijpassende hoodies (die zo zacht zijn dat dochter hem niet meer uit wil trekken) zodat je elkaar kan herkennen.

De Sloddervos

Rhonda is een meisje van 10 jaar dat een cape vindt en daardoor magische krachten krijgt en daardoor een mythische wereld vol goden en magische wezens kan zien die haar meenemen in hun wereld vol avontuur. Want er dreigt gevaar, die wereld is met uitsterven bedreigd en als zij verdwijnen heeft dat ook gevolgen voor de ‘normale’ wereld.

Er is er maar een die ze kan redden en dat is Rhonda. Aan het einde van het boek wordt ze dan ook onderdeel van de Orde van de Sloddervos, samen met haar twee beste vrienden.

“Zoals Rhona erachter komt, dat het leven uit veel meer bestaat dan bewijsbare feiten, zo kom ik er zelf elke dag meer achter dat het ongrijpbare zo vaak veel belangrijker is voor mijn geluk, dan veel wat me werd geleerd en beweerd.

In Sloddervos draait het om de zoektocht naar verwondering, inspiratie en geloof in het grotere en dus in jezelf als onmisbaar onderdeel daarvan. Ik ben met de Bron en de Bron is met mij. Zo is het in ‘Sloddervos’ en zo is het voor ons allemaal. Of anders gezegd: The force is with you 🙂”

Dinand Woesthoff

Onze ervaringen

Review Sloddervos

Het boek is heel vlot geschreven; je leest het heel makkelijk weg met een relatief groot lettertype. Wel is het vrij dik, waardoor het in het begin een beetje kan afschrikken. Echter als je eenmaal in het verhaal zit wil je niets anders dan het uitlezen, het is wat dat betreft echt een spannend boek.

En als je de reviews leest van anderen dan weet je dat er meer kinderen zijn die niet van lezen houden, maar nu niet kunnen wachten op het tweede deel zoals het einde van het boek doet vermoeden.

In het eerste hoofdstuk maak je kennis met Rhonda, een meisje waar veel lezers zich in zullen herkennen; zowel jongens als meisjes, en haar vrienden die ook een rol spelen in het boek.

Het valt meteen op dat het boek ook inspeelt op de actualiteit; zo staat er dat het fijn is dat ze weer naar school kunnen gaan na de coronaperiode. Daarnaast komen er ook thema’s in terug als gamende broers en instagrammende moeders die alles deelt met haar volgers.

Naast dat het boek heel prettig is geschreven, is het ook voorzien van fijne plaatjes. Ideaal voor kinderen die niet graag lezen, maar ook plaatjes willen kijken ter afwisseling en om het verhaal wat meer tot leven te brengen.

Bijzonder is ook de diepere boodschap die dit boek aan kinderen mee wil geven; en dat is dat ze in zichzelf moeten geloven en in hun eigen kracht. Daarnaast is vriendschap ook erg belangrijk en voor elkaar opkomen.

Review Sloddervos

Dit boek is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar in de bovenbouw van de basisschool. Voor jonge kinderen worden er misschien wat moeilijke / Engelstalige begrippen gebruikt die ze misschien niet kennen en uitgelegd moeten worden. Naast de truien is er ook een tiktokaccount waar je de hoofdrolspeler kan vinden.

Linda van Aken