Skip to Content

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels

De Gorgels zijn bedacht door cabaretier Jochem Myjer. De Gorgels beschermen kinderen tegen de griezelige Groenlandse Brutelaars en verschijnen alleen ‘s nachts. Ze slapen overdag, en zorgen ’s nachts voor hun Mensenkind. Het eerste boek won in 2016 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Al snel volgden er meer titels, maar ook andere producten om kinderen te stimuleren te leren lezen maar ook bijvoorbeeld om de tafels te oefenen. Hieronder vind je alle De Gorgels boeken en producten. 

Boeken

Er zijn verschillende boeken die geschikt zijn voor kinderen vanaf 5 jaar om voor te lezen, of zelf / samen te lezen vanaf ongeveer 7 jaar. Van deze boeken is er ook een luisterversie gemaakt. Daarnaast zijn er ook prentenboeken met prachtige platen voor de jongere kinderen.

De Gorgels

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft… 

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen, van cabaretier Jochem Myjer.

Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Het spannende vervolg op De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer. Melle en zijn familie logeren bij een oude vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia?

Dat is het begin van een bloedstollend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

De wereld van de Gorgels

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Speciaal voor de kinderen die graag meer wilden weten over de Gorgels en hoe ze wonen / leven heeft Jochem Myjer dit prentenboek geschreven. Het is een van de koudste dagen van het jaar op het Eiland als de kleine Gorgel Bobba wordt geboren in een warm holletje onder de met sneeuw bedekte duinen. In de lente speelt hij voor het eerst buiten met andere Gorgeltjes.

’s Nachts moet hij naar school, om te leren over dieren, planten én natuurlijk mensenkinderen! Bobba is een van de snelste Waakgorgels-in-opleiding en als hij na een paar jaar zijn diploma ontvangt, geeft de Grijze Gorgel hem de foto van het jongetje over wie hij moet gaan waken. Een klein jongetje met krullen. Hij heet Melle…

De Gorgels en de grote operatie

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Dit is het tweede prentenboek over De Gorgels, een spannend verhaal geschreven door Jochem Myjer maar ook geschikt voor jongere kinderen. Jochem Myjer vertelt wat er allemaal gebeurt als er een grote golf Brutelaartjes over het land trekt… Door de paginagrote tekeningen duik je helemaal in De Wereld van De Gorgels!

Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek… Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam!

De Gorgels voor Peuters

De Gorgeltjes trakteren de dieren

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Samen tellen en dieren leren kennen in een spannende ontdekkingstocht met De Gorgeltjes. Van geliefd komiek Jochem Myjer. Met prachtige platen van meestertekenaar Rick de Haas. Ontdek door de doorkijkgaten welk dier op de volgende pagina verstopt zit! Een voorbeeld vind je hier.

Spel & Speelgoed

Gorgel knuffel Belia & Bobba

En nu is er voor alle mensenkinderen een eigen Gorgel knuffel. Met superogen die alles zien, oren die alles horen, een warm wollen jasje en stevige voeten die hem overal brengen waar hij nodig is. Hij past in een rugzak, zit waakzaam op een nachtkastje en in bed, en is zo zacht als je lievelingskussen… Geef hem zelf een naam en zorg goed voor hem of haar! De knuffels zijn er in twee verschillende formaten van 20 en 30 cm.

De Gorgels en het ondergrondse avontuur

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Een van de Gorgelgabbertjes is ernstig ziek geworden en een Grootbekbrutelaar is hiervan op de hoogte. De Brutelaar graaft zich een weg naar de zieke Gorgel, maar dit laten jij en je vrienden niet zomaar gebeuren. Kruip in de huid van je favoriete Gorgel zoals de Grijze Gorgel, Gug of Bobba en baan je een weg door de donkere grond om je gabbertje te beschermen. Maar let op! De Brutelaar blokkeert het pad met zware stenenom jullie te slim af te zijn. Ben jij klaar voor dit ondergrondse avontuur?

De Gorgels kleurboek

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Voor alle Gorgel-fans is er nu dit prachtige kleurboek met stickers, boordevol mooie, grappige en spannende platen uit het bekende boek.

Geef de wereld van de Gorgels kleur, samen met Bobba en zijn vriendjes.

De Gorgels vriendenboek

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

JOEBELABAMBAM! Laat al je vrienden en vriendinnen iets over zichzelf vertellen in dit vrolijke vriendenboek van De Gorgels. Van de naam van hun eigen Gorgel tot hun lievelingsdier, hun EUG (eigen unieke genadeklap) tot de grootste blunder (hahaha!): deel het met je vrienden.

En vooral: Samen zijn wij goed in… Bobba en Belia hebben al een pagina voor je ingevuld. Een vriendenboek dat vrienden maakt! Rijk geïllustreerd, vol leuke Gorgel-weetjes en -grapjes. Leuk voor later, of-niet-of-wel!

Leren lezen en rekenen

Met de nieuwe educatieve spellen van De Gorgels oefenen kinderen spelenderwijs met taal, spelling en de tafels. De producten sluiten 100% aan bij school en zijn net als het boek van Jochem Myjer en Rick de Haas leerzaam én grappig.

Spelen met taal

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Dit scheur-doeblok staat vol met taalpuzzels, verhalen, testjes, geheimschrift, woordslingers en raadsels. Kinderen worden uitgedaagd om samen met De Gorgels al deze leuke spelletjes op te lossen. Spelenderwijs oefenen met taal was nog nooit zo leuk!

AVI Kwartet

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Mag ik van jou van de Brutelaars, de verrotte zweetsokken? Op elk kwartet staan humoristische zinnen. Kijk goed welke zin je nog moet hebben en vraag die aan een medespeler. Verzamel zoveel mogelijk kwartetten. Voor kinderen die lol in lezen hebben, fan zijn van De Gorgels of beter willen leren lezen. Leerzaam en grappig tegelijk!

Woordenschat kaartspel

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Een spel waarbij de lachspieren getraind worden! Én met dit spel vergroot je je woordenschat van de Gorgels wereld. Weet jij bijvoorbeeld wat Getverlebebbesbam, Daggeledoeidam of Porroporroguggelbam betekenen? Nee?! Dan moet je dit kaartspel snel gaan spelen. Spelenderwijs leer je natuurlijk ook woorden uit de mensenwereld! Wie de meeste setjes van vier kaarten heeft, is de winnaar. Mazzelabammie!

Het grote Gorgelsdictee

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Dat spelling ook lollig kan zijn bewijst Het Grote Gorgelsdictee. Dommeldommeltukjesdam, Oepselabambam of Mazzelabammie! Kun jij deze woorden spellen? Dan verdien je 2 punten! Vind je deze woorden te moeilijk, kies dan een makkelijk woord en verdien 1 punt. Schrijf je het woord verkeerd? Dan krijg je helaas 0 punten. Maar kun je wél uitleggen wat het woord betekent, dan verdien je een extra punt. Ga jij de strijd aan met je broer, zus, vriend of vriendin? Of daag je liever een van je ouders uit? Joebelabambam!

Tafels oefenen

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Met dit spel oefenen kinderen spelenderwijs de tafels 1 tot en met 12. Ze kunnen het alleen spelen, maar ook met z’n tweeën. Met de spelborden waar de tafels op staan, een uitwisbare stift, een dobbelsteen en een controlevel kunnen kinderen aan de slag. Leuk om te doen en leerzaam bovendien.

Magnetische spellingsdoos

De Gorgels van Jochem Myjer; boeken, speelgoed en knuffels - Mamaliefde

Met deze magnetische spellingsdoos kan elk kind thuis eindeloos oefenen met grappige en leerzame taalspelletjes die helemaal aansluiten bij school. Oepselabammie, hoeveel woorden kun je met deze letters maken? Hoeveel magneetjes heb je nodig voor het woord klauwen? En ken jij een woord dat je van achteren naar voren en andersom kunt lezen? Met 16 werkbladen en 180 magnetische letters. Joebelabambam!

Over de schrijver Jochem Myjer

Jochem Myjer is een van Nederlands bekendste komieken. Voordat hij definitief voor het theater koos, studeerde hij biologie. Als kind maakte Jochem al veel grappen én keek hij met zijn verrekijker naar vogels. Hij wist alles van de natuur en hij kon supergoed vogelgeluiden nadoen.

Die achtergrond zie je terug in zijn kinderboeken over de Gorgels, waarin hoofdpersoon Melle eigenlijk best veel op Jochem lijkt. De Gorgels en het geheim van de gletsjer is het spannende en fantasierijke vervolg op dit eerste deel.

Jochem treedt heel graag op in grote theaters waarbij hij iedereen aan het lachen maakt. Maar stiekem schrijft hij misschien nog wel liever aan een nieuw avontuur van de Gorgels.

Hij gaat nog steeds veel met zijn vogelkijker op stap. En hij is kampioen vissen. (Hij gooit ze wel netjes terug!) Jochem treedt op in het hele land, maar het gelukkigst is hij in zijn thuisstad Leiden, en op het Eiland van de Gorgels.

Redactie Mamaliefde