Skip to Content

Nijntje boeken review; te voelen en te lezen

Nijntje boeken review; te voelen en te lezen

Onze oudste spruit leest graag boekjes en die zijn dan ook door het hele huis te vinden. Onze spruit vindt het heerlijk om samen met papa of mama op de bank een boekje te lezen. Dan pakken we graag een ‘doe-boekje’ een actief boekje die je samen met je spruit kunt lezen en ontdekken.

We waren dan ook heel enthousiast toen we de nieuwe boekjes van Nijntje mochten ontvangen. “Waar ben je Nijntje” en “Weet jij dat Nijntje”, lees je mee wat wij ervan vonden? 

Raar maar waar

Deze twee kartonnen boekjes zijn speciaal voor jonge kinderen in het thema ‘Raar, maar waar’ van de kinderboekenweek 2015. Op speelse wijze maken ze kennis maken met natuur, wetenschap en techniek. De illustraties in deze boeken zijn in reliëf en kan je dus niet alleen zien, maar ook voelen! 

Nijntje staat op beide boekjes afgebeeld op de kaft, waardoor mijn zoontje van 2 jaar en 9 maanden heel hard en enthousiast “Nijntje!” riep toen hij de boekjes voor het eerst zag. We hebben namelijk een Nijntje fan in ons midden.

En hij is niet de enige, dit jaar viert Nijntje feest omdat ze 60 jaar bestaat. Met als hoogtepunt misschien toch wel de verschijning straks aan de start van de Tour de France. Hij wil gelijk samen met mama een boekje lezen. Kiezen bleek een beetje lastig, we hebben samen gekozen om te ontdekken waar Nijntje is.

Waar ben je Nijntje?

Waar ben jij Nijntje? - Mamaliefde

“Waar ben je Nijntje? In de dierentuin of in het park? In dit boekje is op ieder pagina iets te ontdekken en te leren. Voel de vormen van de illustraties in reliëf en tel samen met Nijntje tot tien!”

Op de linker bladzijde staat een vraag waar je samen met je kind opzoek kunt naar het antwoord. Vervolgens kan je samen met de kind het aantal afbeeldingen tellen om achter het antwoord te komen.

Goed tellen kan hij nog niet, maar door met onze vingers alle afbeeldingen aan te wijzen tellen we samen. Door hard op met hem te tellen pikt hij er toch weer iets van op. Na het tellen zijn we nog niet klaar, want dan kijken we nog even of we weten welke kleurtjes we allemaal zien. Met veel plezier lezen we het boekje uit.

Niet lang daarna pakken we het tweede boekje erbij. Het oogt hetzelfde, maar de inhoud is heel anders.

Meer informatie vind je hier.

“Weet jij dat Nijntje?”

Weet jij dat Nijntje - Mamaliefde

“Nijntje is dol op honing in haar thee, maar weet ze ook waar honing vandaag komt? Voel de vormen van de illustraties in reliëf in Weet jij dat Nijntje en leer samen met Nijntje waar dagelijkse dingen zoals honing en kaas vandaan komen”.

Met dit boekje ga je dieper op allerlei verschillende vragen. Samen met je kindje ga je opzoek naar het antwoord. Door het kijken en benoemen van de afbeeldingen vind je bijvoorbeeld samen uit hoe een product gemaakt wordt of waar het vandaan komt. Zo hebben we samen ontdekt waar honing eigenlijk vandaag komt en waar de bijen in wonen.

Meer informatie vind je hier.

Recensie

Weet jij dat Nijntje - Mamaliefde

Beide boekjes zijn van stevig dik karton en dat is erg fijn. Zo kunnen de kinderen er ook zelfstandig mee aan de slag, zonder dat je je gelijk zorgen hoeft te maken wanneer de eerste scheur in de bladzijde zal verschijnen.

Leuk detail is dat de zwarte lijnen erop zijn gedrukt en als het ware bovenop de bladzijde liggen. Je kleintje kan daardoor heel goed de lijntjes volgen met zijn of haar vingertjes, wat goed is voor zijn of haar motoriek.

De primaire kleuren zijn herkenbaar voor Nijntje en ook voor de kinderen, waardoor je samen, naar de afbeeldingen, de kleuren kunt benoemen. De afbeeldingen zijn duidelijk en mijn zoontje herkende bijna allemaal meteen.

De Nijntje boekjes zijn goed ontvangen door onze oudste zoon. Het zijn boekjes waar je samen met je kind even lekker voor kunt gaan zitten. Ik weet zeker dat deze boekjes niet snel gaan vervelen.

Zijn jouw kinderen ook zo’n groot fan van Nijntje?

Floortje